Στο «Greece Race for the Cure»

Content Contributor: Νικόλας Αγγελόπουλος

Στην Interamerican στηρίζουμε ενεργά την πρόληψη για την υγεία. Η συνεργασία μας με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» μετράει ήδη 7 έτη και κάθε χρόνο κορυφώνεται με τις μοναδικές στιγμές που μοιραζόμαστε στο «Greece Race for the Cure», για καλό σκοπό.

Κάθε χρόνο, το ένα μεγάλο αθλητικό event «Greece Race for the Cure»* από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής», συγκεντρώνει χιλιάδες ανθρώπους για έναν αγώνα δρόμου ή περίπατο διαδίδοντας δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του μαστού μπορεί να νικηθεί. Στόχος για το «Άλμα Ζωής» είναι η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο του μαστού, η προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης και η ενδυνάμωση των ασθενών.

Φέτος περισσότερες από 31.600 χιλιάδες άνθρωποι έδωσαν το «παρών» σε αυτή η μεγάλη γιορτή, και ανάμεσά τους βρισκόμασταν και εμείς.

Με αφετηρία το Ζάππειο, 118 εργαζόμενοι της Εταιρίας με οικογένειες και φίλους, περπάτησαν, έτρεξαν, έβγαλαν φωτογραφίες και τις μοιράστηκαν στα social media, δίνοντας ισχυρό μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας σε όσες και όσους αντιμετωπίζουν ή έχουν έρθει αντιμέτωποι με την ασθένεια. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο τερματισμός του εργαζόμενου της Εταιρίας, Νικόλαου Μπισμακόπουλου, στη 2η θέση του αγώνα των 5 χιλιομέτρων.

Η Interamerican, από το 2015, είναι αρωγός στην προσπάθεια του Σωματείου «Άλμα Ζωής». Όλα αυτά τα χρόνια, οι άνθρωποί μας συμμετέχουν ενεργά και υποστηρίζουν την αποστολή μας. Γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος του µαστού είναι ο συχνότερος γυναικείος καρκίνος και αντιπροσωπεύει περί το 30% από όλους τους κακοήθεις όγκους. Περίπου µισό εκατομμύριο γυναίκες νοσούν κάθε χρόνο στην Ευρώπη. Στην Ελλάδα, ο αριθμός των νέων περιστατικών καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο υπολογίζεται στις 5.000, με την επισήμανση ότι ο σωστός προληπτικός έλεγχος εξασφαλίζει την επιβίωση στο 95,3% των περιπτώσεων! Την ίδια ώρα και σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, ως το 2030 αναμένεται η δεκαετής επιβίωση των ασθενών να έχει φτάσει το 100%. Η πρόληψη σε αυτή τη μορφή καρκίνου είναι αποφασιστικής σημασίας. Γι’ αυτό στις ιδιόκτητες υγείας μας έχει αναπτυχθεί το Πρότυπο Κέντρο Μαστού.

* Το Greece Race for the Cure®, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη, πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).