Με συμμετοχή στο Συνέδριο Υαλοειδούς – Αμφιβληστροειδούς «Floretina Meeting» στη Ρώμη

Η Αθηναϊκή Mediclinic συμμετείχε στο συνέδριο θεσμό της χειρουργικής οφθαλμολογίας. Στο πλαίσιο του «Floretina Meeting», η ομάδα του χειρουργού οφθαλμιάτρου Στράτου Γκοτζαρίδη, με διεθνείς συμμετοχές, πραγματοποίησε έξι επεμβάσεις με απ’ ευθείας αναμετάδοση live streaming.

Ενεργό παρόν έδωσε η Αθηναϊκή Mediclinic στο Συνέδριο Υαλοειδούς-Αμφιβληστροειδούς «Floretina Meeting» στην Ρώμη, τον Δεκέμβριο που μας πέρασε. Κύριος στόχος του Floretina Meeting είναι η συγκέντρωση διεθνών πρωταγωνιστών στον τομέα του αμφιβληστροειδούς. Η συνάντηση αυτή προσφέρει την ευκαιρία να παρουσιαστούν οι πιο σύγχρονες τεχνικές χειρουργικής οφθαλμολογίας, στην διάρκεια ζωντανών χειρουργικών επεμβάσεων αμφιβληστροειδούς που παρουσιάζονται μέσω συζητήσεων και συνεδριών live streaming.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επιστημονικές παρουσιάσεις που κάλυπταν νοσολογικές οντότητες στον τομέα της παθολογίας και της χειρουργικής του αμφιβληστροειδούς με τη συμμετοχή διακεκριμένων Ευρωπαίων ομιλητών.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις οπίσθιου ημιμορίου υαλοειδεκτομής επιτυχώς σε έξι ασθενείς στις χειρουργικές αίθουσες της Αθηναϊκής Mediclinic με απ’ ευθείας αναμετάδοση live streaming. Συγκεκριμένα, τις χειρουργικές επεμβάσεις ρηγματογενούς και ελκτικής αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, οπής ωχράς κηλίδας, επιαμφιβληστροειδικής μεμβράνης, πραγματοποίησε, με την ομάδα συνεργατών του, ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Στράτος Γκοτζαρίδης, εξειδικευμένος στη χειρουργική του υαλοειδούς, του αμφιβληστροειδούς και της ωχράς κηλίδας. Στην ομάδα συμμετείχαν ξένοι χειρουργοί οφθαλμίατροι, ο Dr. Yusuke Oshima από Ιαπωνία και ο Dr. Sebastian Guigou από τη Γαλλία, επικυρώνοντας τη διεθνή φήμη και κύρος του γιατρού μας. Το όνομά του αποτελεί πόλο έλξης αλλά και κεφάλαιο για την Αθηναϊκή Mediclinic.

Ο κύριος Γκοτζαρίδης πραγματοποιεί υαλοειδεκτομή επί ρηγματογενούς αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς.

Στη χρονιά που πέρασε, το «Floretina Meeting» ήταν το δεύτερο διαδικτυακό συνέδριο αμφιβληστροειδούς στο οποίο συμμετείχε η Αθηναϊκή Mediclinic, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε σημαντικούς θεσμούς στην χειρουργική οφθαλμολογία.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι η Αθηναική Mediclinic συνεχίζει την παράδοση μιας μακροχρόνιας και επιτυχημένης πορείας στην χειρουργική οφθαλμολογία. Διαθέτει: α) τμήμα πρόσθιου ημιμορίου του οφθαλμού, όπου αντιμετωπίζονται χειρουργικά ο καταρράκτης, το γλαύκωμα κλπ και β) οπίσθιου ημιμορίου του οφθαλμού, όπου αντιμετωπίζονται χειρουργικά η αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, το οφθαλμικό τραύμα και οι διαβητικές οφθαλμικές παθήσεις (διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια). Το οφθαλμολογικό τμήμα της Αθηναϊκής Mediclinic διαθέτει τελευταίου τύπου μηχανήματα φακοθρυψίας, χειρουργικά μικροσκόπια οφθαλμού και λοιπό ιατρικό εξοπλισμό.

Ο διευθύνοντας σύμβουλος της Αθηναικής Mediclinic, Αντώνης Γερονικολάου και ο χειρουργός οφθαλμίατρος Στράτος Γκοτζαρίδης.