Τον Ιανουάριο καλωσορίσαμε με ενθουσιασμό τις νέες μας κοινές αξίες στην Interamerican. Μέσα από το πρίσμα της κοινής μας πορείας και κατεύθυνσης με τον Όμιλο Achmea, τις αποδώσαμε με τρόπο ώστε να ενσωματώνονται στη δική μας πραγματικότητα και στη δική μας κουλτούρα.

Γράφει η Μαρία Ξενοφώντος

Οι ομάδες του Corporate Marketing σε συνεργασία με το HR ανέλαβαν την οπτικοποίηση και αποτύπωση των νέων αξιών, δημιουργώντας ένα πλάνο εσωτερικής επικοινωνίας με απώτερο σκοπό σταδιακά να γίνουν τρόπος ζωής και μέσα από τη συντονισμένη μας προσπάθεια να φτάσουν στους ανθρώπους που εξυπηρετούμε καθημερινά. Εισάγοντας τις νέες αξίες είχαμε ως στόχο να μεταφέρουμε το μήνυμα ότι γινόμαστε μέρος μιας συλλογικής προσπάθειας για να ισχυροποιήσουμε και να διαφοροποιήσουμε τον Όμιλο Achmea διεθνώς. Η εναρμόνιση εξάλλου με τις αξίες της Achmea μέσω της στρατηγικής OneAchmea δεν αποτελεί για εμάς απλώς μια τυπική προσαρμογή, αλλά αντικατοπτρίζει τη θεμελιώδη δέσμευσή μας να βελτιωνόμαστε συνεχώς και να ξεπερνάμε τις προσδοκίες.

Οι νέες μας αξίες, μέσα από ένα βιωματικό workshop

Ειδικότερα, η παρουσίαση των νέων μας εταιρικών αξιών στο Townhall Meeting με την έναρξη της νέας χρονιάς αποτέλεσε ορόσημο για τον Οργανισμό. Παρουσιάστηκαν αρχικά στους Leaders, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τις αξίες μέσα από ένα βιωματικό workshop, όπου χωρίστηκαν σε ομάδες και μοιράστηκαν τις ιδέες τους για το τι σημαίνουν για αυτούς και πώς θα μπορούσαν να τις εντάξουν στην καθημερινή τους εργασία, εμπνέοντας τα μέλη των ομάδων τους. Η εκδήλωση άνοιξε με ένα video που αποτυπώνει τις νέες μας αξίες με πλάνα από τη ζωή μας στην Interamerican.

 

Ένα special edition CEO Talks για την περίσταση

Επιπλέον, την ίδια περίοδο οι νέες αξίες παρουσιάστηκαν σε όλους τους εργαζόμενους της εταιρίας μέσα από το πιο δημοφιλές communication ritual της εταιρίας, το CEO Talks, σε ένα special edition για την περίσταση, από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Γιάννη Καντώρο και τη Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Δροσιά Καρδάση. Παράλληλα, η Καίτη Φωτιάδου, Head of Anytime Cyprus μοιράστηκε το δικό της narrative παρομοιάζοντας τις νέες αξίες με την ομάδα της Formula One. Το digital give away της εκδήλωσης ήταν πέντε διαφορετικά Teams backgrounds, ένα για κάθε αξία, ώστε να μας υπενθυμίζει τις αξίες μας στο πλαίσιο του hybrid working. Μπορείτε να τα κατεβάσετε, πατώντας εδώ.Οι νέες μας αξίες είναι επίσης αναπόσπαστο κομμάτι του χώρου στον οποίο βρισκόμαστε και συνεργαζόμαστε καθημερινά. Από την είσοδο των κεντρικών μας κτιρίων μέχρι και τον τελευταίο όροφο όπου φιλοξενούμε συχνά ανθρώπους εκτός εταιρίας, τα εντυπωσιακά values lighting cubes έχουν γίνει το πιο δημοφιλές photoshooting point!