Από την έκδοση CEOs με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Αναδημοσιεύουμε το άρθρο του Γιάννη Καντώρου στην έκδοση CEOs με την εφημερίδα «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κυριακής, στις 23/7. Το άρθρο αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία για να τονώσουμε την ευθυγράμμιση όλων μας με τη στρατηγική του Ομίλου μας.

Παρά τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική ασφαλιστική αγορά, αποδεικνύεται ότι διαθέτει αντανακλαστικά και ικανότητες προκειμένου να προσαρμόζεται στις νέες συνθήκες των αγορών, βγαίνοντας αλώβητη από τις αλλεπάλληλες κρίσεις των τελευταίων ετών στην ελληνική και παγκόσμια οικονομία.

Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης συνεχίζει να αναπτύσσεται σε ένα περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, ο οποίος επηρεάζει αντικειμενικά το κόστος των αποζημιώσεων λόγω των αυξήσεων σε αγαθά και υπηρεσίες, που αντίστοιχα οδηγεί σε αύξηση των ασφαλίστρων και σε πιέσεις στην κερδοφορία των εταιρειών. Επιπλέον, οι ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις, οι συγχωνεύσεις και εξαγορές, η κλιματική αλλαγή, οι φυσικές καταστροφές, τα νέα κανονιστικά πλαίσια και οι συνεχείς αλλαγές στις προσδοκίες των πελατών δημιουργούν νέες προκλήσεις και ευκαιρίες για τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Στο μέλλον, η πορεία της Interamerican θα επηρεαστεί σημαντικά από την ικανότητά της να υιοθετήσει και να αξιοποιήσει στον μέγιστο βαθμό τις νέες τεχνολογίες απλοποιώντας και ψηφιοποιώντας περαιτέρω τις διαδικασίες της, να διαχειριστεί τον τεράστιο πλούτο δεδομένων που διαθέτει προκειμένου να προσφέρει εξατομικευμένες λύσεις στους ασφαλισμένους, να δημιουργήσει μια ενιαία και μοναδική εμπειρία για όλους τους πελάτες της, καθώς και να προσελκύσει τα καλύτερα ταλέντα σε κάθε τομέα που δραστηριοποιείται. Προφανώς, η στάση της Πολιτείας στην προσφορά κινήτρων για ασφάλιση και οι θετικές θεσμικές παρεμβάσεις θα επηρεάσουν τον ευρύτερο κλάδο αλλά και την ίδια την Interamerican.

Για εμάς στην Interamerican, η ιδιωτική ασφάλιση δεν κινείται πλέον στο στενό πλαίσιο του ασφαλιστικού προϊόντος, αλλά εκτείνεται σε ένα σύνολο πρόσθετων σχετικών υπηρεσιών οι οποίες μας βοηθούν να υλοποιήσουμε στην πράξη την αποστολή μας, η οποία είναι «να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα». Για τον λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε σε ψηφιακά εργαλεία, σε στρατηγικές συνεργασίες και στην phygital (off line και on line) διανομή προϊόντων και υπηρεσιών, δίνοντας στον πελάτη μας την ελευθερία να επιλέξει τα προϊόντα, τις υπηρεσίες και το κανάλι που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του.

Επιπλέον, θα συνεχίσουμε να δίνουμε έμφαση στις ιδιόκτητες υποδομές μας, τόσο στον τομέα της Υγείας όσο και στην Οδική Βοήθεια, διασφαλίζοντας το μέγιστο δυνατό επίπεδο ποιότητας στις υπηρεσίες που παρέχουμε στους ασφαλισμένους.

Ο οργανωσιακός μετασχηματισμός που συντελέστηκε πριν από λίγα χρόνια στην Interamerican άλλαξε ριζικά και τον τρόπο που λειτουργούμε ως εταιρεία. Δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον και τις συνθήκες εκείνες, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά την πολυπλοκότητα του περιβάλλοντος ενδυναμώνοντας τους ανθρώπους μας και προσφέροντας στους πελάτες μας τις κατάλληλες λύσεις που αναζητούν για τη ζωή τους και την περιουσία τους. Δεν είναι τυχαίο ότι η McKinsey & Company Global χαρακτήρισε την Interamerican ως μια πρωτοπόρο εταιρεία του χώρου, η οποία αποτελεί παράδειγμα μετασχηματισμού για το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας στην Ελλάδα και σε χώρες της Νοτίου Ευρώπης.

Επιπλέον, σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό, κοινωνικό, οικονομικό, και τεχνολογικό περιβάλλον, η θέσπιση και η εφαρμογή των αρχών βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν για την εταιρεία θεμέλιο λίθο για την αντιμετώπιση των συνεχόμενων προκλήσεων και τη διαχρονική ανάπτυξή της. Η Interamerican ενσωματώνει πλέον τους παράγοντες ESG στη στρατηγική και στις δράσεις της, συμβάλλοντας στην παγκόσμια προσπάθεια για έναν βιώσιμο πλανήτη.