Προς μία νέα, δυναμική χρονιά

Η Δροσιά Καρδάση, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας μας, καλωσορίζει το 2023 και αναλύει τα αποτελέσματα της Έρευνας Γνώμης Προσωπικού

Καλώς Ορίσατε!

Θα ήθελα να ευχηθώ στους ανθρώπους της Interamerican αλλά και του ομίλου της Achmea, μια καλή και δημιουργική χρονιά!

Εύχομαι να απολαύσατε τις διακοπές των Χριστουγέννων με τις οικογένειές και τους φίλους σας, και να ξεκινάτε την νέα χρονιά ανανεωμένοι και έτοιμοι να πετύχετε τους φετινούς σας στόχους. Η μετάβαση πίσω στο γραφείο μετά από τις υπέροχες μέρες ξεκούρασης, μπορεί για κάποιους να θεωρηθεί δύσκολη ενώ για κάποιους άλλους μία νέα αρχή. Αλλά παρόλο που οι Χριστουγεννιάτικες διακοπές ανήκουν πλέον στο παρελθόν, δεν χρειάζεται η επιστροφή στην εργασία να μας ανησυχεί, καθώς πάντα οι πρώτες εβδομάδες του Ιανουαρίου είναι μια περίοδος προθέρμανσης ώστε να μπορέσουμε να επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει για την νέα χρονιά. Αυτό που απλά έχουμε να κάνουμε είναι να είμαστε θετικοί και με ενθουσιασμό για όλα αυτά που θα καταφέρουμε μαζί το 2023.

Μικροί στόχοι, μεγάλα αποτελέσματα!

Αρκετές φορές, στην προσπάθεια μας να πετύχουμε τα μέγιστα, βάζουμε υψηλούς στόχους που ίσως τελικά να μην είναι υλοποιήσιμοι βραχυπρόθεσμα. Παροτρύνω λοιπόν όλους μας, να θέτουμε μικρούς στόχους, τους οποίους θα μπορούμε να πετυχαίνουμε και να γιορτάζουμε τα αποτελέσματα καθημερινά με τους συναδέλφους μας, καθώς μέρα με την μέρα θα πλησιάζουμε λίγο πιο κοντά στους υψηλότερους στόχους που έχουμε θέσει. Βάζοντας τους σωστούς στόχους, θα μπορέσουμε να κοιτάξουμε πίσω και να παρατηρήσουμε ότι έχουμε σημειώσει σταθερή πρόοδο, δημιουργώντας τελικά ακόμα πιο σταθερά αποτελέσματα στο μέλλον.

Οι προσδοκίες για το 2023 είναι υψηλές και ανυπομονώ να δω τον καθένα από εσάς ξεχωριστά να πετυχαίνετε τους φιλόδοξους στόχους που έχετε βάλει τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική σας ζωή.

Αποτελέσματα Έρευνας Γνώμης Προσωπικού 2022

Με γνώμονα τη συνεχή μας δέσμευση για την ανάπτυξη του Οργανισμού, των εργαζόμενων, και την βελτίωση της οργανωσιακής κουλτούρας, η Interamerican διεξάγει κάθε χρόνο την ετήσια Έρευνα Γνώμης Προσωπικού.

Η έρευνα είχε διάρκεια από τις 15/11/2022 μέχρι τις 28/11/2022. Φέτος συνολικά συμπεριλάβαμε 65 ερωτήσεις και το ποσοστό των εργαζόμενων που συμμετείχε άγγιξε το αξιοσημείωτο ποσοστό του 93%, ενώ παράλληλα ο μέσος όρος συμμετοχής στον κλάδο της ασφάλισης παραμένει στο 68%.

Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποτυπώνει την άποψη κάθε εργαζομένου σε μια ποικιλία οργανωσιακών θεμάτων, όπως η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η εξέλιξη, η συμπερίληψη και η επικοινωνία. Στόχος είναι, τα αποτελέσματα της έρευνας να βοηθήσουν στην υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη βελτίωση της οργανωσιακής μας κουλτούρας. Η Interamerican συνεργάστηκε στενά με την Effectory για να σχεδιάσει ένα ερωτηματολόγιο που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Οργανισμού.

Έτσι λοιπόν, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα της Έρευνας Γνώμης Προσωπικού 2022. Όπως ανέφερα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που την φετινή χρονιά, ένας μεγαλύτερος αριθμός εργαζόμενων έδωσε την ανατροφοδότηση του σε σύγκριση με την περσινή χρονιά, πράγμα που αφ’ ενός δείχνει το ενδιαφέρον των εργαζομένων για την εταιρία και αφ’ εταίρου οι περισσότερες απαντήσεις θα μας βοηθήσουν στην καλύτερη ερμηνεία των αποτελεσμάτων.

Αποτελέσματα Έρευνας Γνώμης Προσωπικού 2022

Παρά τις ιδιαίτερες εξωτερικές προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, το engagement score βρίσκεται στο 7.3 ελαφρώς χαμηλότερο από πέρσι που ήταν στο 7.5 αλλά αρκετά παραπάνω από το μέσο όρο της Ελληνικής αγοράς (6.7).

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η Interamerican παραμένει ένας ελκυστικός εργοδότης. Επίσης, το όραμα της εταιρίας για το μέλλον, φαίνεται ότι συνεχίζει να εμπνέει τους εργαζόμενους, καθώς οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι απολαμβάνουν την εργασία τους, ότι αυτή τους δίνει ενέργεια και ότι νιώθουν υπερήφανοι που εργάζονται για τον Οργανισμό. Περιοχές που χρήζουν βελτίωση και θα εστιάσουμε τις προσπάθειες μας φέτος είναι οι αμοιβές, οι ευκαιρίες ανάπτυξης και η πολυπλοκότητα των υπαρχουσών διαδικασιών. Το ENPS (Employee Net Promoter Score) κινήθηκε στο 7, σχετικά χαμηλότερα σε σύγκριση με την περσινή χρονιά (ENPS Score 2021= 26). Παρά την μικρή αυτή μεταβολή, το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θεωρείται θετικό, καθώς ένα score ανάμεσα στο -10 με +20 κρίνεται ικανοποιητικό. Η Ελληνική αγορά κινήθηκε στο -15.

Ανεπιθύμητες Συμπεριφορές στον Εργασιακό Χώρο

Στην φετινή έρευνα, αποφασίσαμε να εξετάσουμε σε μεγαλύτερο βάθος, τις πιθανές ανεπιθύμητες συμπεριφορές. Οι συμμετέχοντες ερωτήθηκαν για το εάν γνωρίζουν τους εσωτερικούς μηχανισμούς αναφοράς περιστατικών ανεπιθύμητης συμπεριφοράς της εταιρίας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία (87%) οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι γνωρίζουν τις αντίστοιχες διαδικασίες αναφοράς αυτών των περιστατικών. Παρ’ όλα αυτά, το 13% δήλωσε ότι δεν τις γνωρίζει. Μπορείτε πάντα να ενημερωθείτε για την Πολιτική Βίας και Παρενόχλησης αλλά και να αναφέρετε ανεπιθύμητες συμπεριφορές στο incident@interamerican.gr.

Συνεχίζοντας, το 78% δήλωσε ότι δεν έχει δεχθεί ποτέ κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά θετικό και εναρμονίζεται με τις αξίες μας. Στόχος μας είναι να διανθίσουμε μια κουλτούρα που οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές θα αναγνωρίζονται και θα αναφέρονται άμεσα. Το 2% δήλωσε ότι έχει δεχθεί κατ’ εξακολούθηση κάποια ανεπιθύμητη συμπεριφορά στο παρελθόν, κυρίως λεκτική επιθετικότητα, κάτι το οποίο δεν είναι αποδεκτό. Η καθημερινή μας εργασία επιφέρει προκλήσεις, οι οποίες μερικές φορές μπορεί να μας επηρεάσουν αρνητικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι μας δίνεται το δικαίωμα να επικοινωνούμε με τους συναδέλφους μας με απότομο ή απρεπή τρόπο, παραμερίζοντας τους βασικούς κανόνες ευγένειας και τις αξίες μας.

Το γεγονός ότι καμία από τις συμπεριφορές αυτές δεν έχει αναφερθεί επίσημα, μας κάνει να υποθέτουμε ότι αυτά αφορούν μεμονωμένα και μη επαναλαμβανόμενα περιστατικά. Σε περίπτωση όμως που δεν γνωρίζετε τις πολιτικές αναφοράς παρόμοιων περιστατικών, μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε, είτε στο πρόσωπο αναφοράς για την καθοδήγηση και ενημέρωση των εργαζόμενων αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, την Μαρία Χριστίνα Αλεξίου (Senior HR Operations Expert), ή στον HR Advisor της περιοχής σας που θα αντιμετωπίσει το ζήτημα πάντα με εχεμύθεια και ασφάλεια. Όλοι μαζί συνεργατικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα περιβάλλον, που όλοι θα αισθανόμαστε ασφαλείς και οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές θα εκλείπουν.

Πέραν της πολιτικής και της διαδικασίας αναφοράς τέτοιων περιστατικών και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, ήδη από τον Δεκέμβριο του 2022, ξεκινήσαμε μια σειρά σεμιναρίων σχετικά με την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία, η οποία ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2023. Βασικός μας στόχος είναι να ακολουθήσουν μία σειρά ομιλιών και εκπαιδεύσεων σχετικά με τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές στον εργασιακό χώρο, ώστε να μπορέσουμε να περιορίσουμε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες κάποιος να γίνει αποδέκτης αντίστοιχων συμπεριφορών.

Διαφορετικότητα & Συμπερίληψη

Εκτός από το ζήτημα των ανεπιθύμητων συμπεριφορών, πολύ σημαντικό ρόλο για εμάς κατέχει η Διαφορετικότητα & η Συμπερίληψη. Έτσι αποφασίσαμε να συμπεριλάβουμε στην έρευνα, μια σειρά ερωτήσεων σχετικά με το Diversity & Inclusion, καθώς στόχος της Interamerican είναι να είναι ανοιχτή και συμπεριληπτική προς όλους, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, την θρησκεία ή τις σωματικές αναπηρίες. Είμαι πολύ περήφανη που η πλειοψηφία των εργαζόμενων, δήλωσαν ότι νιώθουν άνετα να είναι ο εαυτός τους στον εργασιακό χώρο, αναγνωρίζοντας τις ίσες ευκαιρίες που δίνει η εταιρία, ανεξάρτητα από τα προσωπικά χαρακτηριστικά του καθενός. Η ποικιλομορφία και κάθε διαφορετικό χρώμα και άποψη, είναι αυτό που δίνει πνοή και μοναδικότητα στις ομάδες και κατ’ επέκταση στον Οργανισμό.

Εξισορρόπηση Επαγγελματικής και Προσωπικής Ζωής

Παρότι οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι απολαμβάνουν την εργασία τους και βρίσκουν ένα βαθύτερο νόημα σε αυτήν, ένα μικρό ποσοστό φάνηκε να δυσκολεύεται να ισορροπήσει τις υποχρεώσεις μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Ο στόχος μας είναι, κάθε εργαζόμενος να βρίσκει αυτή την ισορροπία στην εργασιακή του καθημερινότητα και για αυτό σχεδιάζουμε την υλοποίηση μίας σειράς ενεργειών που σχετίζονται με την ψηφιοποίηση, αυτοματοποίηση, νέους τρόπους εργασίας κ.λπ. Επίσης εισαγάγαμε το υβριδικό μοντέλο εργασίας, το οποίο αποτελεί σύμμαχο του κάθε εργαζόμενου στην προσπάθεια διατήρησης των ισορροπιών αυτών. Εκτός αυτού, τον Νοέμβριο του 2022, εκκινήσαμε πιλοτικά την έναρξη μια σειράς σεμιναρίων διαλογισμού επίγνωσης (mindfulness meditation), με σκοπό οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν σημαντικά εφόδια ζωής σχετικά με την αυτοδιαχείριση, και κατ’ επέκταση να μπορούν να ρυθμίζουν καλύτερα την σχέση προσωπικής/επαγγελματικής ζωής και το στρες. Τα αποτελέσματα της ενέργειας αυτής είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Η σειρά σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιανουαρίου, οπότε τότε, θα εξετάσουμε την πιθανή έναρξη ενός δεύτερου κύκλου σεμιναρίων, ώστε όσοι εργαζόμενοι το επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της Έρευνας Γνώμης Προσωπικού 2022 στους παρακάτω συνδέσμους:

Αποτελέσματα Έρευνας Γνώμης Προσωπικού 2022 – Interamerican

Αποτελέσματα Έρευνας Γνώμης Προσωπικού 2022 – Τρίτες Εταιρίες

Η επόμενη μέρα…

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι πολύτιμα ώστε να μας επιτρέψουν να κατανοήσουμε, το πως νιώθετε σχετικά με την εργασία σας, και σε ποιους τομείς πρέπει να βελτιωθούμε για να κάνουμε τα πράγματα ακόμα καλύτερα για όλους.

Όπως ανέφερα, υπάρχουν κάποιοι τομείς στους οποίους απαιτείται πρόοδος. Για το λόγο αυτό η κάθε ομάδα θα πρέπει να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για να παρουσιάσει τα αποτελέσματα της και να συζητήσει βελτιωτικές ενέργειες που θα ενισχύσουν την οργανωσιακή μας κουλτούρα και την εργασιακή δέσμευση, ώστε να αναπτύξουμε ένα ακόμα πιο θετικό, ανοιχτό και ειλικρινές εργασιακό περιβάλλον για όλους.

Όπως και τα προηγούμενα έτη, συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις μελλοντικές προκλήσεις με σθένος, υπομονή, επιμονή και δημιουργικότητα, έχοντας να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα, να αντιμετωπίσουμε τις εξωτερικές μεταβολές και τις οικονομικές εξελίξεις. Παραμένω ακράδαντα στην πεποίθησή μου ότι εσείς, ως μέρος του ανθρώπινου δυναμικού μας, παίζετε ρόλο ζωτικής σημασίας στην προσπάθεια του οργανισμού να διαχειρίζεται επιτυχώς όλες τις προκλήσεις. Τέλος, τα αποτελέσματα της έρευνας υποδεικνύουν για ακόμα μια χρονιά, ότι αυτό θα είναι ένα κοινό ταξίδι, με δέσμευση μας τη διατήρηση της υψηλής ποιότητας υπηρεσιών που παρέχουμε στους πελάτες μας.