Αξιοποιώντας τη Δύναμη της Συνεργασίας

Ποια είναι τα μαθήματα από την πρώτη Information Technology Day; Η ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για θέματα πληροφορικής τεχνολογίας της εταιρείας μας και λειτούργησε ως πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσεων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Τον Οκτώβριο αναμένουμε τη δεύτερη διοργάνωση!

Γράφει ο Παναγιώτης Ανδρέου, Technology Program Manager

Αυτόν τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η πρώτη ημερίδα “Information Technology Day”, η οποία απευθύνθηκε προς όλες τις ομάδες μας που εργάζονται για την αναβάθμιση του συνόλου του οικοσυστήματος πληροφορικής μας. Το περιεχόμενο της ημερίδας αφορά στην αναβάθμιση της καθιερωμένης παρουσίασης για την πρόοδο του Business Information Plan (BIP), όπου με την ενεργή συμμετοχή όλων των ομάδων που συμμετείχαν στα έργα του BIP, παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις που έχουν επιτευχθεί στην καθιερωμένη τρίμηνη ανασκόπηση του προγράμματος.

«Στόχος μας στην Interamerican είναι να στηρίζουμε την εξέλιξη των ανθρώπων μας, με θετική στάση προς την αλλαγή και προωθώντας την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών, σύμφωνα με το όραμά μας. Επιλύουμε την πολυπλοκότητα, απλοποιώντας διαδικασίες και συστήματα. Παράλληλα, αυτοματοποιούμε τις επαναλαμβανόμενες εργασίες, ελευθερώνοντας πολύτιμο χρόνο για να εστιάσουμε σε στρατηγικές πρωτοβουλίες και τη δημιουργική επίλυση προβλημάτων. Μέριμνά μας είναι να εξερευνούμε νέες ιδέες και ενημερώνουμε συνεχώς τις δεξιότητές μας», δήλωσε ο Μάριος Συντιχάκης, ΙΤ Strategy and Governance Leader.

Σε αυτό το πλαίσιο, το event, το οποίο διοργανώθηκε εσωτερικά, θα πραγματοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα με μία περιοδικότητα 3 μηνών με βάση του, την ανασκόπηση της εξέλιξης του Business Information Plan.

“Η διοργάνωση της δικής μας ημερίδας ήταν μια αξιοσημείωτη εμπειρία που ανέδειξε το ταλέντο, την ευελιξία και την τεχνογνωσία των ανθρώπων μας. Είχε μάλιστα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δοκιμάσαμε να σχεδιάσουμε και να διοργανώσουμε έναν θεσμό επικοινωνίας, ξεπερνώντας το στενό επαγγελματικό μας αντικείμενο και ενδεχομένως το mindset που συνήθως αποδίδεται στο ΙΤ. Η εκδήλωση χρησίμευσε ως καταλύτης για την ανταλλαγή γνώσεων, τη δικτύωση και τις εμπνευσμένες συζητήσεις που θα συνεχίσουν να οδηγούν τον οργανισμό μας προς τα εμπρός. Παράλληλα λειτούργησε ως πιλότος για βελτιώσεις στην επόμενή μας απόπειρα. Το “Information Technology Day” ενίσχυσε την κουλτούρα της γνώσης στον οργανισμό μας, προωθώντας την εξέλιξη και την ανάπτυξή μας προς το μέλλον.», συμπληρώνει.

Οι βασικοί τομείς εστίασης της πρώτης Information Technology Day ήταν:

  • Data: Tα δεδομένα είναι η ψυχή του οργανισμού μας. Αξιοποιώντας τη δύναμή τους, λαμβάνουμε τεκμηριωμένες αποφάσεις και τροφοδοτούμε την καινοτομία σε όλους τους τομείς.
  • AI: Η Τεχνητή Νοημοσύνη έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στον τρόπο που εργαζόμαστε και να λύνει σύνθετα προβλήματα. Αγκαλιάζουμε τις τεχνολογίες AI και τις αξιοποιήσουμε στο μέγιστο δυνατό βαθμό, για να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα.
  • Cloud: Υιοθετώντας τις λύσεις Cloud, μπορούμε να βελτιώσουμε την επεκτασιμότητα, την ευελιξία και τη συνεργασία, διασφαλίζοντας ότι οι ομάδες μας διαθέτουν τα εργαλεία που χρειάζονται για να πετύχουν στη σημερινή ψηφιακή εποχή.
  • Κυβερνοασφάλεια: Καθώς η τεχνολογία προχωρά, τόσο αυξάνονται οι απειλές που αντιμετωπίζουμε. Η προστασία των δεδομένων και των συστημάτων μας είναι υψίστης σημασίας. Παραμένουμε σε εγρήγορση, προνοητικοί και καινοτόμοι στην προσέγγισή μας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Στόχοι μας και παρατηρήσεις με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για όλους μας, είναι, μεταξύ άλλων:

  • Όλοι οι συνάδελφοι θα πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες ασφαλείας του IT μας.
  • Η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών ανάπτυξης και σχεδιασμού στον τρόπο ανάπτυξης της υποδομής μας.
  • Η χρήση νέων εργαλείων με σκοπό την βελτίωση της αποτελεσματικότητάς στην καθημερινότητά μας

Την πρώτη εκδήλωση χαιρέτησαν ο Rene Scholten, CFO της Interamerican και ο Πάνος Κούβαλης COO της Interamerican. Διοργανώθηκε από τον Μάριο Συντιχάκη, ΙΤ Strategy and Governance Leader και την ομάδα των Παναγιώτη Ανδρέου, Technology Programme Manager και τη Βίβιαν Αραβανή. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Αλέξανδρος Ζαχαρόπουλος Head of Delivery and Innovation for Greece από την εταιρεία SIG, ενώ την πρόοδο του Business Information Plan της Interamerican παρουσίασαν οι Δημήτρης Κατέρας, Γιώργος Παγώνης, Στέλιος Ομήρου, Βαγγέλης Σαλιάρης, Δημήτης Σκαρπέτης, Δημήτρης Κάγκας, Ανδρέας Καλογερόπουλος, Γιάννης Παρασχάκης και Ηλίας Γιαννακούλιας. Στην ενότητα TechTalks αναπτύχθηκαν τα θέματα “Technical challenges of near real time dispatching” από τους Δημήτρη Καράβολο, Θανάσης Πετρούλα και Φώτη Βαχτσιαβάνο, “From twiki to Markdown wiki (Insurance Platform)” από τον Κώστα Δρούτση, “Automatic publishing with Sigrid” από τον Πλάτωνα Παλαιολόγο “Rule enforcement on commits with Git Hooks” από τον Σπύρο Κατσιαμάκα.

” Πιστεύουμε στη δύναμη του συνδυασμού του εσωτερικού μας ταλέντου με την εξωτερική τεχνογνωσία των επαγγελματιών της αγοράς. Υιοθετώντας αυτή την ευφυΐα, αξιοποιούμε νέες προοπτικές, καινοτόμες ιδέες και ένα ευρύτερο δίκτυο γνώσεων. Έτσι τροφοδοτούμε την ανάπτυξή μας, ξεπερνάμε τον ανταγωνισμό και καλλιεργούμε μια κουλτούρα συνεχούς βελτίωσης. Μαζί, θα επιτύχουμε αξιοσημείωτα αποτελέσματα και θα ξεκλειδώσουμε απεριόριστες δυνατότητες για την επιτυχία του οργανισμού μας”, υπογραμμίζει ο Μάριος Συντιχάκης.

Το επόμενο “Information Technology Day” θα πραγματοποιηθεί το πρώτο 10ημερο του Οκτωβρίου.