Ένα ήσυχο απόγευμα στο Πειραιά και βόλτες μετά μουσικής στις άδειες λεωφόρους

Ο συνάδελφός μας, Ραφαήλ Μάγκος, Software Engineer στο Business Technology Tribe δηλώνει «παιδί του Περαιά», πόλη από την οποία διαλέγει την ήσυχη πλευρά της. Μοιράζεται μαζί μας προτάσεις για ένα χαλαρό απόγευμα, 2 λίστες μουσικής για να επενδύσουν τη βόλτα στους άδειους δρόμους του Αυγούστου και για ανάγνωσμα, ένα αυτοκρατορικό ημερολόγιο!

Γράφει o Ραφαήλ Μάγκος

Μένω στη Νίκαια. Στο ευρύτερο πλαίσιο επισκέπτομαι συχνά τον Πειραιά. Περιοχή που αλλάζει προφίλ με σταθερά την ένταση του λιμανιού. Σταδιακά, μεταβάλλεται, εξελίσσεται. Για παράδειγμα ετοιμάζεται να φιλοξενήσει έναν Πύργο που για πρώτη φορά θα λειτουργήσει, ενώ κάνουν την εμφάνισή τους ποικίλες νέες γκαλερί. Προσωπικά νιώθω άνετα στην ήρεμη πλευρά της πόλης, στο Μικρολίμανο, όπου μπορείς να κάνεις βόλτα με τα πόδια και να είσαι κοντά στη θάλασσα.

Αγαπημένο σημείο είναι ο «Δον Κιχώτης – Don Quixote», γιατί η θέα στη θάλασσα τους καλοκαιρινούς μήνες και ένα δροσιστικό ποτό είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα! Το μαγαζί αυτό προσφέρει και τα 2. Για όσους θέλουν και κάτι γλυκό, προτείνω παγωτό από τη Sorbetto Gelateria στο χέρι και βόλτα στο Μικρολίμανο. Λίγο μακρύτερα, στο Πάρκο Φλοίσβου, βρίσκεται ο θερινός Κινηματογράφος Cine Φλοίσβος που συνδυάζει το κλασικό με το μοντέρνο. Μεγάλο του ατού είναι η θαλάσσια αύρα. Κατά κύριο λόγο, ο συγκεκριμένος κινηματογράφος έχει τις νέες κυκλοφορίες, από τις οποίες σκοπεύω να δω το «Έλβις». Μεταβείτε, ακούγοντας κλασικές rock επιτυχίες (https://youtu.be/lJUojZ_Qjww) στο αυτοκίνητο, στους δρόμους της ευχάριστα άδειας Αθήνας! Αντίστοιχα για τους λάτρεις της ηλεκτρονικής μουσικής.  (https://youtu.be/HUne-XBFqpk)

Ένα βιβλίο που θα πρότεινα, είναι το Meditations, του Μάρκου Αυρήλιου. Κατά πολλούς, το συγκεκριμένο βιβλίο αποτελεί τη βίβλο του Στωικισμού. Πρόκειται για το προσωπικό ημερολόγιο του αυτοκράτορα και το εκπληκτικό κομμάτι του είναι ότι οι περισσότερες ιδέες, αν όχι όλες που ξετυλίγονται στο βιβλίο, παραμένουν αναλλοίωτες ακόμη και μετά από σχεδόν 2000 χρόνια. Καθώς είναι σε μορφή ημερολογίου, μπορείς να το σταματήσεις και να το ξεκινήσεις όποτε θέλεις ξανά.

Το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς το καταναλώνω διαβάζοντας τεχνικά βιβλία. Όμως οι καλοκαιρινές διακοπές, πέρα από ξεκούραση, προσφέρονται και για ανασκόπηση, συνεπώς το συγκεκριμένο βιβλίο αυτοβελτίωσης, περιέχει ιδέες που σίγουρα θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην καθημερινότητά μας.