Στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων μας, τη Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου
από τις 10 π.μ. – 3 μ.μ. θα φιλοξενηθεί bazaar με είδη προς πώληση για τις πασχαλινές αγορές σας από τα Παιδικά Χωριά SOS. Πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια φιλοξενούμε φυσικό bazaar! Ας το στηρίξουμε!

Γράφει ο Νικόλας Αγγελόπουλος

 

Κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS για ακόμη μια χρονιά, η Interamerican, κρατά ζωντανή τη φλόγα μιας προσπάθειας που στόχο έχει να αγκαλιάζει με αγάπη, ασφάλεια και σεβασμό τα παιδιά που δεν μπορούν να μεγαλώσουν με τους βιολογικούς τους γονείς. Από το 2010 η Interamerican ενισχύει τις δράσεις των Παιδικών Χωριών SOS αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες προσφοράς και υποστήριξης του έργου τους. Κατά τη μακρά σχέση της με τον οργανισμό, η Interamerican έχει διευρύνει την παρεχόμενη οικονομική υποστήριξη και με ασφαλιστικές παροχές για περιουσιακά στοιχεία και εκδηλώσεις, καθώς και με παροχή εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών για τις Μητέρες SOS. Επισημαίνεται ότι πέρα από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη και τον Ξενώνα Βρεφών, λειτουργούν Παιδικά Χωριά SOS στο Πλαγιάρι Θεσσαλονίκης, τη Θράκη και την Κρήτη και ακόμη, εννέα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και πέντε Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης. Επιπλέον η σχέση της εταιρίας με τον κοινωφελή οργανισμό υποστηρίζεται από το 2018 και με μνημόνιο συνεργασίας, το οποίο αφορά ειδικότερα στον Ξενώνα Βρεφών των Παιδικών Χωριών SOS που λειτουργεί στο Μαρούσι.

Έτσι και φέτος δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε τις ημέρες του Πάσχα την υποστήριξή μας στον οργανισμό και τη Μ. Τρίτη, 19 Απριλίου στο ισόγειο των κεντρικών γραφείων μας από τις 10 π.μ. – 3 μ.μ. θα φιλοξενηθεί bazaar με είδη προς πώληση για τις πασχαλινές αγορές σας από τα Παιδικά Χωριά SOS. Πρώτη φορά μετά από 2 χρόνια που δεν είχαμε την δυνατότητα να φιλοξενήσουμε φυσικό bazaar στις εγκαταστάσεις μας εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την πανδημία.

Αυτό το Πάσχα κάντε μία πράξη αγάπης και βοηθήστε και εσείς τα παιδιά που υποστηρίζονται και προστατεύονται από τα Παιδικά Χωριά SOS.

Σας περιμένουμε!

Tα Παιδικά Χωριά SOS είναι μία διεθνής οργάνωση που ιδρύθηκε το 1949 στο Τιρόλο της Αυστρίας, από τον Herman Gmeiner. Έχοντας βιώσει ο ίδιος τη φρίκη του πολέμου ως στρατιώτης στη Ρωσία, γνώρισε στη συνέχεια από κοντά την ταλαιπωρία και την απομόνωση των ορφανών και των άστεγων παιδιών, από τη θέση του κοινωνικού λειτουργού μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Έτσι αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του βοηθώντας αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν μέσα στο ασφαλές περιβάλλον μιας οικογένειας. Με τη γενναιόδωρη στήριξη δωρητών, υποστηρικτών και φίλων, το όραμα του Herman Gmeiner να παρέχει ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο αγάπη για κάθε παιδί και να βοηθά τις οικογένειες να παραμένουν ενωμένες παρά τις όποιες δυσκολίες, όλο και μεγάλωνε. Σήμερα, τα Παιδικά Χωριά SOS λειτουργούν σε 136 χώρες, βοηθώντας χιλιάδες παιδιά μέσα από προγράμματα εναλλακτικής φροντίδας και πρόληψης, σχολεία, Κέντρα Υγείας και άλλες υπηρεσίες προς τις τοπικές κοινωνίες. Στην Ελλάδα ξεκίνησαν το 1975 και πλέον λειτουργούν 4 Παιδικά Χωριά SOS, 2 Στέγες Νέων, 2 Ξενώνες Βρεφών SOS, 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 5 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης.