Προς μία νέα, δυναμική χρονιά

Η Δροσιά Καρδάση, Επικεφαλής Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας μας, καλωσορίζει το 2024 και αναλύει τα αποτελέσματα της Έρευνας Γνώμης Προσωπικού.

Καλώς Ορίσατε!

Θέλω να εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου στην ομάδα της Interamerican και σε όλο τον όμιλο της Achmea για μια επιτυχημένη και δημιουργική νέα χρονιά!

Ελπίζω να περάσατε όμορφα και ξεκούραστα τις γιορτές, απολαμβάνοντας χρόνο με τις οικογένειες και τους φίλους σας. Με την έναρξη της νέας χρονιάς, είμαι βέβαιη ότι όλοι είμαστε γεμάτοι ενέργεια και έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε με δυναμισμό τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες που μας περιμένουν..

Φωνές που ακούγονται: Η δύναμη της συμμετοχής

Με γνώμονα τη συνεχή μας δέσμευση για την ανάπτυξη του Οργανισμού, των εργαζόμενων, και την βελτίωση της οργανωσιακής μας κουλτούρας, διεξάγουμε κάθε χρόνο την ετήσια Έρευνα Γνώμης Προσωπικού. Πιο συγκεκριμένα, η έρευνα αποτυπώνει την άποψη κάθε εργαζομένου σε μια ποικιλία οργανωσιακών θεμάτων, όπως η ασφάλεια, η εκπαίδευση, η εξέλιξη, η συμπερίληψη και η επικοινωνία. Στόχος είναι, τα αποτελέσματα της έρευνας να βοηθήσουν στην υλοποίηση δράσεων που σχετίζονται με τη βελτίωση της οργανωσιακής μας κουλτούρας.

Η φετινή έρευνα είχε διάρκεια από τις 20/11/2023 μέχρι την 01/12/2023. Ένας μεγαλύτερος αριθμός εργαζόμενων (94,8%) έδωσε την ανατροφοδότηση του σε σύγκριση με την περσινή χρονιά (93%). Η συμμετοχή σας, είναι κάτι περισσότερο από μια στατιστική – είναι μια απόδειξη της δική σας δέσμευσης και αφοσίωσης στο να δίνετε ανατροφοδότηση ώστε να κάνουμε τον οργανισμό μας όλο και καλύτερο..

Έτσι λοιπόν, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάσω τα αποτελέσματα της Έρευνας Γνώμης Προσωπικού 2023.

Η καρδιά της Interamerican: Οι θετικές εμπειρίες των εργαζομένων μας

Τα σχόλια και η ανατροφοδότησή σας, οδήγησαν σε μια λεπτομερή απεικόνιση για το τι σημαίνει να είσαι μέλος της Interamerican. Η συντριπτική πλειοψηφία βρίσκει την εργασία της βαθιά ουσιαστική, με την εντυπωσιακή βαθμολογία 8,6/10, που ξεπερνάει κατά πολύ τον μέσο όρο της ελληνικής αγοράς (7,4/10). Η αίσθηση του ανήκειν, η δέσμευση σας προς τον Οργανισμό καθώς επίσης και ο σεβασμός από την διοίκηση, έλαβαν επίσης θετική ανατροφοδότηση, αντανακλώντας το πνεύμα συνεργασίας και την υπερφηφάνια , που αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους του Οργανισμού μας.

Αναστοχασμός και πρόοδος: Δέσμευση και ENPS

Η διαδρομή μας προς την εταιρική εξέλιξη διαγράφεται με σταθερά βήματα βελτίωσης, καθώς ανοδική ήταν η ανάπτυξη του δείκτη δέσμευσης στο 7,4/10 για το 2023, από 7,3/10 το 2022, ενώ ο δείκτης ENPS ανήλθε στο 11, από το 7 της προηγούμενης χρονιάς, υπερβαίνοντας τον μέσο όρο της ελληνικής αγοράς (5). Αυτή η ανοδική τάση δεν είναι μόνο ελπιδοφόρα, αλλά και πηγή έμπνευσης για εμάς ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια δημιουργίας ενός ακόμη πιο ελκυστικού και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Ανεπιθύμητες Συμπεριφορές και Προληπτικές Δράσεις

Σε συνέχεια των περσινών αποτελεσμάτων σχετικά με τις ανεπιθύμητες συμπεριφορές, προχωρήσαμε σε κάποιες ενέργειες έτσι ώστε να περιορίσουμε αυτά τα φαινόμενα. Έτσι, μέσα στο 2023 προχωρήσαμε στην διενέργεια τριών ενημερωτικών/διαδραστικών σεμιναρίων σε εργαζόμενους/leaders, με στόχο την πρόληψη της παρενόχλησης, των ανεπιθύμητων συμπεριφορών και των διακρίσεων στον εργασιακό χώρο. Τα σεμινάρια αυτά συνέβαλαν καθοριστικά στην ανάπτυξη των ανθρώπων μας με γνώσεις και στρατηγικές για τη διατήρηση των προτύπων συμπεριφοράς μας, αντανακλώντας την ακλόνητη δέσμευσή μας για ένα περιβάλλον εργασίας με σεβασμό και αξιοπρέπεια.

Ως αποτέλεσμα, φέτος παρατηρήσαμε μια σημαντική μείωση των αναφορών ανεπιθύμητων συμπεριφορών. Παρά το γεγονός όμως ότι κάποιοι εργαζόμενοι ανέφεραν στην φετινή έρευνα περιστατικά ανεπιθύμητων συμπεριφορών, δεν υπήρξε καμία επίσημη καταγεγραμμένη καταγγελία, κάτι που μας κάνει να υποθέτουμε ότι αυτά αφορούν μεμονωμένα και μη επαναλαμβανόμενα περιστατικά.

Σε περίπτωση που δεν γνωρίζετε τις πολιτικές αναφοράς ανεπιθύμητων συμπεριφορών, μπορείτε πάντα να ενημερωθείτε στο Interact ή να απευθυνθείτε, είτε στο πρόσωπο αναφοράς για την καθοδήγηση και ενημέρωση των εργαζόμενων αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης στην εργασία, την Μαρία Χριστίνα Αλεξίου (Senior HR Operations Expert), ή στην HR Advisor της περιοχής σας που θα αντιμετωπίσει το ζήτημα πάντα με εχεμύθεια και ασφάλεια.

Όλοι μαζί συνεργατικά, μπορούμε να φτιάξουμε ένα περιβάλλον, που όλοι θα αισθανόμαστε ασφαλείς και οι ανεπιθύμητες συμπεριφορές θα εκλείπουν.

Τομείς Βελτίωσης

Πέρα από την ανατροφοδότηση σας για αυτά που βρήκατε θετικά την προηγούμενη χρονιά, τα αποτελέσματα υποδεικνύουν τομείς που μπορούν να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο. Αρκετοί εργαζόμενοι, εξέφρασαν την επιθυμία για μια καλύτερη συσχέτιση μεταξύ αμοιβής, ευθύνης και απόδοσης. Στόχος μας είναι η δίκαιη ανταμοιβή του κάθε εργαζόμενου ανάλογα με τον ρόλο του, συσχετίζοντας πάντα τις οικονομικές απολαβές με την θέση ευθύνης και την απόδοση. Για το 2023 βελτιώσαμε ενεργά το μοντέλο ανταμοιβών μας, επενδύοντας 4,88 εκατ. ευρώ και δίνοντας οριζόντια αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους, κάτι που αντανακλά τη σταθερή στρατηγική του Οργανισμού να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες εργασίας στους εργαζομένους της, αναγνωρίζοντας την προσφορά και την αφοσίωσή τους προς την Εταιρία. Επιπλέον, αφουγκραστήκαμε την ανάγκη σας για πιο σαφή εξέλιξη της σταδιοδρομίας σας και δημιουργήσαμε από την αρχή τα μονοπάτια καριέρας, για να διασφαλίσουμε ότι κάθε εργαζόμενος μπορεί να χαράξει τη δική του μοναδική πορεία προς την επιτυχία.

Ηγετική Αποτελεσματικότητα στην Εργασία

Η ηγετική ομάδα της Interamerican παραμένει σταθερός πυλώνας της αποτελεσματικότητας μας, καταγράφοντας βαθμολογία 7,6/10 σε σύγκριση με τον ελληνικό μέσο όρο του 6,4/10. Αυτό αποτελεί απόδειξη της παραγωγικής καθοδήγησης και παρακίνησης που προσφέρουν οι υπεύθυνοι τον ομάδων, στους εργαζόμενους. Οι leaders στην Interamerican δεν περιορίζονται μόνο στο να δίνουν κατευθύνσεις, αλλά προχωρούν πέρα από αυτό, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη, τη δημιουργικότητα και την απόδοση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασίας που ευνοεί την ανάπτυξη και την επιτυχία.

Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη

Στον τομέα της Διαφορετικότητας και Συμπερίληψης και σύμφωνα με τα αποτελέσματα της πρόσφατης έρευνας, το 2023 καταγράφηκε αύξηση στο ποσοστό εργαζομένων που δήλωσαν ότι αισθάνονται άνετα να είναι ο εαυτός τους στον εργασιακό χώρο. Η Interamerican έχει ως στόχο να αυξήσει αυτό το ποσοστό ακόμα περισσότερο, επενδύοντας περαιτέρω σε ενέργειες και πολιτικές σχετικά με την Διαφορετικότητα και την Συμπερίληψη, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε, ότι ο κάθε εργαζόμενος θα νιώθει άνετα να αναδείξει την μοναδικότητα του. Η ποικιλομορφία και κάθε διαφορετικό χρώμα και άποψη, είναι αυτό που δίνει πνοή και μοναδικότητα στις ομάδες και κατ’ επέκταση στον Οργανισμό.

Ήδη την προηγούμενη χρονιά, προχωρήσαμε στην δημιουργία ενός νέου πυλώνα στο Interact, αφιερωμένο στην Ευημερία και τη Συμπερίληψη, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να ενημερώνονται και να μαθαίνουν περισσότερα για τα θέματα αυτά. Επιπλέον, δημιουργήσαμε δύο προγράμματα mentoring, που προσφέρουν πολύτιμη καθοδήγηση και υποστήριξη για την εξέλιξη της σταδιοδρομίας των εργαζομένων, ανεξαρτήτως φύλου ή ηλικίας.

Μπορείτε να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της Έρευνας Γνώμης Προσωπικού 2023 στους παρακάτω συνδέσμους:

Κοιτάζοντας μπροστά με αισιοδοξία

Καθώς καλωσορίζουμε το 2024, αισθάνομαι γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον. Τα ευρήματα της πρόσφατης έρευνας, παρέχουν πολύτιμη πληροφόρηση για το πώς αντιλαμβάνεστε την εργασία σας και τι πρέπει να βελτιώσουμε, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο το εργασιακό μας περιβάλλον.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι τομείς στους οποίους απαιτείται ακόμα μεγαλύτερη πρόοδος. Για το λόγο αυτό η κάθε ομάδα θα πρέπει να αφιερώσει τον απαραίτητο χρόνο για να αναλύσει τα αποτελέσματα της και να συζητήσει βελτιωτικές ενέργειες.

Η συμβολή κάθε εργαζόμενου στην Interamerican είναι ανεκτίμητη, δημιουργώντας έναν χώρο όπου επιδιώκουμε όχι μόνο την επίτευξη των στόχων μας, αλλά και την ικανοποίηση και χαρά από την καθημερινή μας εργασία. Αναμένω με ενθουσιασμό να δω κάθε συνάδελφο να επιτυγχάνει τους προσωπικούς και επαγγελματικούς του στόχους, διαμορφώνοντας ένα έτος γεμάτο πρόοδο και ανάπτυξη.

Ας είμαστε ενωμένοι σε αυτό το ταξίδι προς ένα λαμπρό μέλλον, στο οποίο η καινοτομία, η συνεργατικότητα και η κοινή επιτυχία θα είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά της εργασιακής μας ζωής.