Μια σημαντική συμφωνία στη Σύρο, παρουσία του Πρωθυπουργού

Καλύψαμε όλους τους κατοίκους της Σύρου με ΑΙΒ, προσφέροντας ουσιαστική ανακούφιση στις τοπικές κοινωνίες, ενώ λειτουργούμε συμπληρωματικά στο δημόσιο σύστημα υγείας, στην πράξη.

Γράφουν ο Γιώργος Σκαρμούτσος και ο Τάσος Ηλιακόπουλος

 

Δύο σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Interamerican και της εταιρίας ONEΞ που διαχειρίζεται το Νεώριο της Σύρου υπογράφηκαν το Μάρτιο από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας μας Γιάννη Καντώρο και τον ομόλογό του στην ΟΝΕΞ Πάνο Ξενοκώστα, και μάλιστα παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στα γραφεία της Νομαρχίας Κυκλάδων. Η πρώτη συμφωνία αφορούσε την ασφάλιση περίπου 400 εργαζομένων του Νεωρίου με ατομικά προγράμματα υγείας Bewell (νοσηλεία από ατύχημα) και η δεύτερη την ασφάλιση όλων των κατοίκων του νησιού με την Άμεση Ιατρική Βοήθεια Interamerican, με χορηγία της ΟΝΕΞ.

«Όσον αφορά στην ΑΙΒ, αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι μπορούμε να καλύψουμε πολύ μεγάλες πληθυσμιακές ομάδες, σε ευαίσθητες περιοχές, προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες και σώζοντας ζωές σε συνεργασία με τις κρατικές δομές. Και αυτό μόνο η Interamerican μπορεί να το πραγματοποιήσει, διότι διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές, την εμπειρία και την τεχνογνωσία. Η ασφάλιση των εργαζομένων της ΟΝΕΞ αναδεικνύει από την άλλη πλευρά τη δύναμη του “Βewell”, του μοναδικού συστήματος ασφάλισης υγείας στη χώρα μας το οποίο μπορεί να καλύψει κάθε ανάγκη! Από την πλευρά των πωλήσεων, αυτές οι δύο συμφωνίες ανοίγουν τεράστιες προοπτικές για όλο το νησί της Σύρου. Έχοντας καλύψει όλο το κόσμο του Νεωρίου με ένα μίνιμουμ προϊόν, οι δυνατότητες για επιπλέον πωλήσεις στους 400 εργαζομένους της ΟΝΕΞ είναι απεριόριστες. Η δε κάλυψη με ΑΙΒ ενισχύει τη φήμη της Interamerican σε όλο το νησί. Αυτό που προσωπικά με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η σημασία του timing. Ενώ έχουμε κάνει κι άλλες συμφωνίες κάλυψης νησιών με ΑΙΒ, η παρούσα συμφωνία που υπογράφηκε και παρουσία του πρωθυπουργού, προσέφερε τη δυνατότητα να αναδειχθεί η σημασία της συνεργασίας ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην πράξη, και παράλληλα προβολή πέρα από κάθε προσδοκία για την Interamerican», σχολιάζει ο Τάσος Ηλιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων.

Βέβαια η κάλυψη των νησιών με Άμεση Ιατρική Βοήθεια είναι μία πρωτοβουλία με ιστορία για την Interamerican. «Η μαζική ασφάλιση νησιών με την κάλυψη Άμεσης Ιατρικής Βοήθειας ξεκίνησε το 2012, με τον Δήμο Τήνου. Ήταν μία ιδέα που είχε ο δήμαρχος του νησιού, για να βοηθήσουμε τους κατοίκους ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες, σε περίπτωση που αντιμετώπιζαν έκτακτο περιστατικό. Αρχικά, στην Interamerican είχαμε κάποιους ενδοιασμούς, γιατί ως Ασφαλιστική δεν ήμασταν συνηθισμένοι να ασφαλίζουμε τους πάντες. Για πρώτη φορά θα ασφαλίζαμε μικρούς, μεγάλους και χρονίως πάσχοντες. Η συνεργασία τότε χρηματοδοτήθηκε από τον προϋπολογισμό του Δήμου και κράτησε για 2 χρόνια. Στην πορεία της καλύψαμε 13 περιστατικά στο σύνολο των 30 – τα άλλα τα κάλυψε το ΕΚΑΒ», εξηγεί ο Γιώργος Σκαρμούτσος, Head of Assistance Business Development and Quality Assurance.

«Από τότε, αυτού του τύπου η συνεργασία, πήρε τη σημερινή της μορφή ως υπηρεσία συμπληρωματική προς τις κρατικές υπηρεσίες για τη διαχείριση των εκτάκτων ιατρικών περιστατικών. Η υπηρεσία ενεργοποιείται όταν για διάφορους λόγους δεν μπορεί να κάνει τη διαχείριση το κράτος. Μετά την Τήνο λοιπόν επεκτάθηκε και σε άλλα νησιά όπως η Σέριφος, η Σίφνος, η Λήμνος, η Ύδρα, η Σκύρος, η Άνδρος και σήμερα η Σύρος», συνεχίζει.

«Μπορούμε να πούμε ότι πλέον έχει εμπεδωθεί αυτή η άτυπη συνύπαρξη κρατικών υπηρεσιών με μια αντίστοιχη ιδιωτική υπηρεσία. Και λέω άτυπη, γιατί δεν έχουμε καθίσει στο τραπέζι επίσημα ως θεσμοί για να συνεργαστούμε. Ωστόσο η συνεργασία μας είναι καλή. Ένας από τους λόγους που έχει πετύχει το μοντέλο αυτό είναι ότι οι γιατροί που υπηρετούν στις κρατικές δομές υγείας, ειδικά στη νησιωτική Ελλάδα, αντιλαμβάνονται ότι ξαφνικά έχουν στη διάθεσή τους μια σημαντική εναλλακτική για τη διαχείριση ακραίων περιστατικών, που οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας και ο κρατικός αερομεταφορέας δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν. Αυτό το σύστημα δουλεύει! Ενδεικτικά, πέρσι στη Σκύρο πραγματοποιήθηκαν 13 αερομεταφορές σε σύνολο 28 που πραγματοποιήθηκαν από το νησί, που σημαίνει ότι η υπηρεσία αυτή ανταποκρίθηκε ουσιαστικά στις ανάγκες του νησιού. Έχουμε λοιπόν μια πολύ ζωντανή απόδειξη συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Σε ότι αφορά το πλαίσιο λειτουργίας της, το πιο συνηθισμένο μοντέλο χρηματοδότησης είναι οι χορηγίες. Από το 2016 και μετά, η δαπάνη δεν εγκρίνεται στους προϋπολογισμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά πολλές φορές καλύπτεται το κόστος από χορηγίες τρίτων φορέων», καταλήγει ο Γιώργος Σκαρμούτσος.

«H Άμεση Ιατρική Βοήθεια Interamerican και η παροχή της σε συνεργασία με το κράτος είναι μία πραγματική σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα. Αποτελεί μήνυμα για το μέλλον στο κομμάτι της υγείας. Με συμπράξεις μπορούμε να πετύχουμε καλύτερες καλύψεις για τους πολίτες», ολοκληρώνει ο Τάσος Ηλιακόπουλος.