Για 8η συνεχή χρονιά οι καλύτερες πρακτικές από τον χώρο της Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού ξεχώρισαν σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στους νικητές της φετινής διαδικασίας.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Περισσότερα από 470 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους, εκπρόσωποι Υπουργείων, Φορέων, Ινστιτούτων, Πανεπιστημίων καθώς και εκπρόσωποι Τύπου, βρέθηκαν την 1η Νοεμβρίου 2022 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, επικροτώντας τις καλύτερες ανθρωποκεντρικές πρακτικές.

Ο Υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, έστειλε το δικό του μήνυμα στους νικητές της βραδιάς και αναφέρθηκε στις καινοτόμες πρωτοβουλίες που υπήρχαν σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων ξεχωριστά.

Με 2 βραβεία διακρίθηκε η Interamerican στο πλαίσιο των φετινών HR Awards, τον θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει πρωτοβουλίες και καινοτόμες πρακτικές στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού.

Οι βραβεύσεις που κατέκτησε η εταιρία

Bronze Award for Most Effective Talent Retention Initiatives: Interamerican’s Success Story

Στην INTERAMERICAN πιστεύουμε στις ικανότητες όλου του ανθρώπινου δυναμικού μας. Φροντίζουμε να δημιουργούμε κάθε μέρα τις κατάλληλες συνθήκες, όπου ταλαντούχοι, χαρούμενοι, υγιείς εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και γνωρίζουν τι μπορούν να κάνουν για να βοηθήσουν στην επίτευξη των στόχων του οργανισμού.

Ταυτόχρονα, προχωρήσαμε στην υιοθέτηση στοχευμένων πρωτοβουλιών και ενεργειών, απαραίτητων για τη διακράτηση του ανθρώπινου δυναμικού που θεωρούμε απαραίτητο, προκειμένου να εκπληρώσουμε τον σκοπό μας και τον στρατηγικό μας μετασχηματισμό στο παρόν και στο μέλλον. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτοβουλίες που ακολουθήσαμε βελτίωσαν το turnover rate από 14,6% στο 3,7%.

Bronze Award for Best Flexible Working Strategy: Flexibility is the key word for Interamerican’s New Working Model

Πλέον, όπως όλοι γνωρίζετε, έχουμε αλλάξει τις δομές μας και εργαζόμαστε με περισσότερη ομαδικότητα και αυτονομία και λιγότερη ιεραρχία. Εμπιστευόμαστε τους ανθρώπους μας να εργάζονται όποτε, όπως και όπου επιθυμούν, στρέφοντας την προσοχή μας στο αποτέλεσμα. Φροντίζουμε οι ομάδες να απαρτίζονται από επαγγελματίες με διαφορετικές γνώσεις και δεξιότητες και ενθαρρύνουμε το rotation μεταξύ ρόλων και ομάδων για να έχουμε ένα ευέλικτο ανθρώπινο δυναμικό. Έχουμε επιλέξει και υιοθετήσει το υβριδικό μοντέλο εργασίας, με ευέλικτο 8ωρο εργασίας και μοιράζουμε τον χρόνο μας μεταξύ γραφείου και οπουδήποτε αλλού επιθυμούμε. Εμπιστοσύνη, σεβασμός και ευελιξία από και προς τους ανθρώπους μας!

Μια ακόμα διάκριση…για ακόμα μια χρονιά

Η Δροσιά Καρδάση, Head of HR της Interamerican, δήλωσε σχετικά: “Για ακόμη μια χρονιά καταφέραμε να παρουσιάσουμε τις καινοτόμες HR πρακτικές που υλοποιήσαμε την προηγούμενη χρονιά και τελικά να διακριθούμε στα HR Awards 2022. Είμαστε μια ομάδα που όταν βάζουμε κάτι στόχο, δουλεύουμε σκληρά για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα και να το καταφέρουμε. Για εμάς στην ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού, κινητήριος δύναμη και βασικός γνώμονας για την επίτευξη των στόχων μας είναι να βοηθήσουμε τους εργαζόμενους μας, όπως και τους πελάτες μας, να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα.”

Τα HR Awards, στα οποία η INTERAMERICAN έχει διακριθεί κατ’ επανάληψη, αποτελούν καταξιωμένο ετήσιο θεσμό αναγνώρισης της αριστείας και οργανώνονται από το περιοδικό HR Professional και την Boussias Communications. Με πληθώρα δράσεων και πρακτικών αναφορικά με την προσέλκυση, διακράτηση, εξέλιξη και ανάπτυξη του ταλέντου, η Interamerican αποδεικνύει την αφοσίωση και τη συνεχή επένδυση στους ανθρώπους της.