Ή πώς να αξιοποιήσουμε καλύτερο το υβριδικό μας μοντέλο

Πολλοί εργαζόμενοι ίσως αναρωτιούνται γιατί χρειάζεται να επιστρέψουμε στο γραφείο δύο ημέρες την εβδομάδα. Μια ισορροπία μεταξύ της εργασίας μας στο σπίτι και στο γραφείο είναι η ιδανική λύση! Γι’ αυτό άλλωστε προτιμάται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων παγκοσμίως. Διαβάστε τους λόγους.

Γράφει η Χριστιάνα Γιαννιώτη

Ο Σεπτέμβρης κοντεύει να τελειώσει και επιστρέφουμε στις υποχρεώσεις μας, εργασιακές και μη. Τα παιδιά επιστρέφουν στα θρανία και εμείς, τα λίγο μεγαλύτερα παιδιά, επιστρέφουμε στα γραφεία (μερικώς). Με την πανδημία να βρίσκεται σε ύφεση παγκοσμίως, τους εμβολιασμούς να προχωρούν και την ανακάλυψη νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της νόσου, έχουμε επιστρέψει σχεδόν σε πλήρη κανονικότητα! Κάποιες εταιρίες σπεύδουν να ανακοινώσουν την πλήρη επιστροφή όλων των εργαζομένων στα γραφεία, με πιο πρόσφατη την ηχηρή ανακοίνωση της Goldman Sachs. Εμείς στην Interamerican, συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τον υβριδικό τρόπο εργασίας που έχουμε επιλέξει ώστε να απολαμβάνουμε τα πλεονεκτήματα και των δύο μοντέλων!

Πολλοί εργαζόμενοι ίσως αναρωτιούνται γιατί χρειάζεται να επιστρέψουμε στο γραφείο δύο ημέρες την εβδομάδα. Ενώ η επιστροφή στο γραφείο (και ειδικά η μετακίνηση από και προς αυτό!) δεν είναι ελκυστική για όσους έχουν απολαύσει την ευελιξία της εργασίας στο σπίτι, μια ισορροπία μεταξύ των δύο είναι η ιδανική λύση, με έναν συνδυασμό εργασίας στο γραφείο και στο σπίτι να προτιμάται από τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων παγκοσμίως.

Υπάρχουν λοιπόν, πολλοί και καλοί λόγοι και θα τους μοιραστώ μαζί σας αμέσως.

Η κουλτούρα ενός οργανισμού ωφελεί οργανισμό και εργαζόμενο

Η οργανωσιακή κουλτούρα έχει αποδεδειγμένα μεγάλη επίδραση στην απόδοση της επιχείρησης, στην παραγωγικότητα, στη δημιουργικότητα και στη διατήρηση των εργαζομένων. Αυτό συμβαίνει επειδή η κουλτούρα είναι αυτή που κάνει τους εργαζόμενους αφοσιωμένους και παθιασμένους με τους ρόλους τους και δυστυχώς η μετάδοση και συντήρηση της κουλτούρας δυσχεραίνεται όταν υπάρχει φυσική απόσταση από τους συναδέλφους και τον εργασιακό χώρο.

Στο γραφείο η γνώση διαχέεται πιο εύκολα και πιο γρήγορα, τα σιλό διαλύονται και ευνοείται η ομαδική ανάπτυξη ιδεών και λύσεων, συνεπώς και η καινοτομία η οποία είναι και μία από τις βασικές μας αξίες. Η προσωπική ανάπτυξη διευκολύνεται και επισπεύδεται όταν εργαζόμενοι όλων των επιπέδων συνυπάρχουν και συνεργάζονται στον ίδιο χώρο. Συνεργασία και προσωπική ανάπτυξη είναι δύο από τα βασικά competencies που θέλουμε να έχουν και να αναπτύσσουν οι εργαζόμενοι στην Interamerican.  Κοινωνιολογικά, ο καλύτερος τρόπος εκμάθησης για τον άνθρωπο είναι η παρατήρηση, η παρακολούθηση του πώς κάνουν οι άλλοι τα πράγματα. Σε ένα περιβάλλον γραφείου, οι εργαζόμενοι βιώνουν μια σειρά από καταστάσεις ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξή τους. Σε κάθε εμπόδιο μπορούν εύκολα να απευθυνθούν σε κάποιον πιο έμπειρο ή στον επικεφαλής τους για συμβουλές, ιδέες ή υποστήριξη. Αυτό επιταχύνει την επαγγελματική τους εξέλιξη, επιλύει προβλήματα πιο γρήγορα και τελικά ωφελεί τον οργανισμό αλλά και τον εργαζόμενο.

Στο γραφείο χτίζουμε σχέσεις

Όταν εργαζόμαστε αποκλειστικά από το σπίτι, ειδικά για μεγάλο χρονικό διάστημα, το δίκτυο των σχέσεων μας συρρικνώνεται καθώς περιορίζεται σε άτομα με τα οποία χρειάζεται να συνεργαζόμαστε άμεσα. Η παρουσία στο γραφείο επιτρέπει στους εργαζόμενους να συνδέονται με άτομα με τα οποία μπορεί να μην χρειάζεται να αλληλεπιδρούν καθημερινά. Οι αυθόρμητες συζητήσεις στον ψύκτη, στη μηχανή του καφέ ή ακόμη και στο διάδρομο έχουν τεράστια αξία. Σε αυτές τις άτυπες συζητήσεις μπορούμε να ζητήσουμε συμβουλές, να μάθουμε νέα, να μοιραστούμε ένα προβληματισμό μας και να αναπτύξουμε ιδέες για να επιλύσουμε πιθανά προβλήματα. Στην διαπροσωπική επικοινωνία με φυσική παρουσία, είναι πολύ πιο εύκολο να διαβάσουμε τα συναισθήματα των ανθρώπων. Έτσι, οι επικοινωνίες μας είναι πιο ανθρώπινες, πιο θερμές και πιο αποτελεσματικές και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Υγεία και ευεξία

Είτε είμαστε εσωστρεφείς, είτε εξωστρεφείς, έχουμε την ανάγκη να συνδεόμαστε με άλλους ανθρώπους. Έρευνες δείχνουν ότι αν δεν περνάμε αρκετό χρόνο μαζί με άλλους, επηρεάζεται αρνητικά η υγεία μας, αυξάνεται η πιθανότητα να ασθενήσουμε και μπορεί να επηρεαστεί την ποιότητα ζωής μας. Η τεχνολογία μας βοηθά να συνδεθούμε αλλά ταυτόχρονα μας δημιουργεί ένταση, πίεση και άγχος. Από την άλλη, η παρουσία στο γραφείο και η συνύπαρξη με άλλους συναδέλφους, μειώνει την τεχνολογική κόπωση και βελτιώνει τη σωματική και συναισθηματική μας υγεία. Από τη συνύπαρξη και την κατά πρόσωπο επικοινωνία επωφελείται και ο εγκέφαλός μας, αφού την ώρα που είμαστε μαζί με άλλους απελευθερώνεται ωκυτοκίνη, η ορμόνη της ηρεμίας, της γαλήνης, της ευεξίας και της διατήρησης της υγείας. Επίσης μειώνει τις χημικές ουσίες του εγκεφάλου όπως η κορτιζόλη και η αδρενοκορτικοτροπίνη, οι οποίες σε μεγάλες ποσότητες σχετίζονται με υψηλή αρτηριακή πίεση, αύξηση βάρους και καρδιακές παθήσεις.

Απόδοση του εγκεφάλου

Η συνύπαρξη μας κάνει όλους πιο έξυπνους. Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν διαπίστωσαν ότι όταν οι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο αλληλεπιδρώντας μεταξύ τους, εμφανίζουν βελτιωμένη νοητική λειτουργία. Με την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους αυξάνεται η απόδοση του εγκεφάλου μας και αυτό οι ερευνητές υποθέτουν ότι οφείλεται στις νοητικές διεργασίες που εμπλέκουν την ακρόαση, την ενσυναίσθηση, τη σκέψη και την απάντηση, οι οποίες αποτελούν στοιχεία μιας συζήτησης ή συνομιλίας.

Πώς θα κάνουμε πιο αποδοτική την παρουσία μας στο γραφείο

  • Αποφεύγουμε online συναντήσεις τις μέρες και ώρες που είμαστε στο γραφείο. Αν αναγκαστούμε να συμμετέχουμε σε online συνάντηση, φοράμε ακουστικά και μιλάμε χαμηλόφωνα.
  • Καθόμαστε μαζί με την ομάδα μας και φροντίζουμε να αδράξουμε την ευκαιρία για συνεργασία και ανταλλαγή γνώσεων, απόψεων και ιδεών. Κλείνουμε τις απαιτητικές ομαδικές συναντήσεις δια ζώσης και προσπαθούμε να είμαστε όλοι παρόντες και όχι κάποιοι στο γραφείο και κάποιοι εκτός.
  • Αφήνουμε την εργασία που χρειάζεται συγκέντρωση, ησυχία και απομόνωση για το σπίτι – προγραμματίζουμε αναλόγως το χρόνο μας.
  • Κάνουμε ουσιαστικό διαμοιρασμό ημερών και ωρών μεταξύ σπιτιού και γραφείου ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες.
  • Εάν αυτό είναι εφικτό, κρατάμε σταθερό πρόγραμμα σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση. Η συνέπεια μειώνει την πολυπλοκότητα.

Καλή επιστροφή σε μικρούς και μεγάλους!