Εξερευνώντας τα Νέα Trends στη Διοίκηση και το Coaching

Στην εκδήλωση “Manager η Coach; Τα νέα trends για την ενίσχυση της απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού”, που διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College, συμμετείχε, και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον, η Δροσιά Καρδάση, Head of Human Resources, της Interamerican.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Οκτωβρίου 2023 στην κατάμεστη αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσού, διοργανώθηκε από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο New York College και είχε ως θέμα “Manager η Coach; Τα νέα trends για την ενίσχυση της απόδοσης του Ανθρώπινου Δυναμικού.” Σε αυτή την σημαντική εκδήλωση συμμετείχε, η Δροσιά Καρδάση, Head of Human Resources, της Interamerican.

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δρ. Χρήστος Διαμαντόπουλος, ο οποίος, καλωσόρισε τους ομιλητές και έκανε μία σύντομη εισαγωγή αναφερόμενος στη θεματική της συζήτησης. Ακολούθησε η τοποθέτηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε για την ιδιαίτερα υψηλή ποιότητα στην παρεχόμενη εκπαίδευση από τον Eκπαιδευτικό Όμιλο Νew York College και την ανάγκη για τη δημιουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Εν συνεχεία το λόγο έλαβαν οι κ.κ Δημήτρης Μπουραντάς, Καθηγητής και Συγγραφέας, Πρύτανης Εκπαιδευτικού Ομίλου Νew York College ,Iδρυτής και Διευθυντής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Executive MBA στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ), Νάνσυ Μαλλέρου, Διεθνώς βραβευμένη Master Coach, Πρέσβειρα του Women Act και ιδρυτικό μέλος και τέως Πρόεδρος του Ελληνικού παραρτήματος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Coaching (International Coach Federation), Όλγα Μιχαλοπούλου, VP Μarketing, AB Βασιλόπουλος, Greece and Cyprus, Interamerican, Αντώνης Ποταμίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου WEST, και η δική μας Δροσιά Καρδάση, Ηead of Human Resources της Interamerican.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η κα Καρδάση ανέλυσε την ανάγκη για αποτελεσματική ηγεσία και την επιρροή του coaching στην επίτευξη αυτού του στόχου. Ως επαγγελματίας με πολυετή εμπειρία στον χώρο του ανθρώπινου δυναμικού, μοιράστηκε σημαντικές παρατηρήσεις και συμβουλές για τον καλύτερο τρόπο αξιοποίησης των νέων τάσεων και πρακτικών στη διοίκηση του ανθρώπινου δυναμικού στη σύγχρονη επιχειρηματική πραγματικότητα.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια σειρά ερωτήσεων από το κοινό προς τους ομιλητές, ενώ ο Δημήτρης Βέργαδος, Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ και Ενημέρωσης του ΣΕΒ, συντόνισε με επιτυχία τη συζήτηση. Η δέσμευση του Εκπαιδευτικού Ομίλου New York College να επαναλάβει ανάλογες δράσεις στο μέλλον υπογράμμισε τη σημασία των θεμάτων που συζητήθηκαν.

Συνοψίζοντας, η συμμετοχή της κας Καρδάση σε αυτή την εκδήλωση αποτέλεσε μια σημαντική στιγμή για την Interamerican και όσους παρευρέθηκαν, καθώς ανέδειξε για ακόμα μια φορά τον δυναμισμό και τη δέσμευσή μας ως εταιρεία για τη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού μας. Αναμένουμε λοιπόν, άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις έτσι ώστε να συνεχίσουμε την αναζήτηση των βέλτιστων πρακτικών, και τον ανοιχτό διάλογο για το μέλλον του ανθρώπινου δυναμικού στην εποχή μας.