Ανταπόκριση από τον χώρο του insuretech μέσα από τη ματιά του Interamerican Innovation Hub

Το Interamerican Innovation Hub Hub αναζητά και αξιολογεί καινοτόμες ψηφιακές λύσεις μέσω επικυρωμένων business cases που φέρνουν κοντά experts της Interamerican, νεοφυείς επιχειρήσεις, πανεπιστήμια και άλλες μεγάλες εταιρείες. Σε αυτό το πλαίσιο, παρακολουθήσαμε το φετινό DIA, από το οποίο σας μεταφέρουμε νέα.

Σε έναν νέο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, ο οποίος είναι γεμάτος ευκαιρίες και προκλήσεις, η INTERAMERICAN καθοδηγείται από μια κουλτούρα καινοτομίας, η οποία οραματίζεται το μέλλον. Είμαστε μια εταιρεία με βαθιά γνώση και εμπειρία. Νοιαζόμαστε για τις ζωές των ανθρώπων και μπορούμε να ανταποκρινόμαστε στις προτεραιότητές τους.

Για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα, τώρα αλλά και σε βάθος χρόνου, δημιουργήσαμε το Interamerican Innovation Hub, έναν κόμβο δικτύωσης, μέρος του ευρύτερου οικοσυστήματος καινοτομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το Interamerican Innovation Hub έχει ως στόχο να αποτελέσει καθοριστικό παράγοντα που θα συμβάλει στην εξέλιξη του ασφαλιστικού κλάδου, καθιστώντας την Interamerican ως relevant εταιρεία, υποστηρικτική προς τις ζωές των ανθρώπων.

Διαβάστε περισσότερα για το Interamerican Innovation Hub εδώ:

Και για τους τομείς που δραστηριοποιείτε, στην ενότητα «Καινοτομία» στο blog της Interamerican

Φέτος βρεθήκαμε στο DIA Amsterdam 2022 , τον θεσμό που έχει ως αποστολή να επιταχύνει την καινοτομία συνδέοντας τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς με τους ηγέτες του insurtech, για να ανακαλύψουμε νέες λειτουργικές λύσεις που καλύπτουν τις ανάγκες των πελατών μας, πέρα από τα παραδοσιακά όρια της ασφάλισης. Τομείς ενδιαφέροντος μας είναι πάντα η φροντίδα της τρίτης ηλικίας, τα ταξίδια, το σπίτι του μέλλοντος, η ευεξία, η αστική κινητικότητα και η πρόσληψη ταλέντων.

Το συνέδριο παρακολούθησαν οι Μάρκος Φραγκουλόπουλος, Corporate Marketing Leader, Εύα Μούντριχα, Innovation Leader και ο Θοδωρής Χαντζής, Health & Financial future Product & Business Development Chapter Leader. «H Interamerican έχει βασική αξία της και αρχή της και μέσα στο DNA της, την καινοτομία. Και ως εκ τούτου, παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις που συμβαίνουν γύρω μας και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στο παγκόσμιο στερέωμα. Και το DIA νομίζω ότι είναι ένα hub, ένα innovation hub, που είναι εξαιρετικά σημαντικό, ιδιαίτερα για το Insurance. Κάθε χρόνο βρίσκουμε –με εξαίρεση βέβαια τα δύο χρόνια που δεν είχαμε την ευκαιρία και δεν υπήρξε η δυνατότητα λόγω Covid, να διοργανωθεί αυτό το event, και τα προηγούμενα χρόνια, όπως και φέτος, βλέπουμε πραγματικά την τεχνολογία να εξελίσσει και να εξελίσσεται με επιταχυνόμενο ρυθμό, και κατ’ επέκταση να επηρεάζει τη ζωή όλων μας και δη το χώρο της Ασφάλισης», δήλωσε ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος στο πλαίσιο του DIA στο Nextdeal.

Ποιες είναι οι τεχνολογίες που διακρίθηκαν;

Στο τέλος της DIA δίνονται και τα βραβεία DIAmond Award Winners. Οι φετινοί νικητές ήταν:

  • Air Doctor (Ισραήλ): Μπορείτε να βρείτε έναν γιατρό άμεσα σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Η υπηρεσία προσφέρει ένα παγκόσμιο ιατρικό δίκτυο εξωνοσοκομειακής περίθαλψης για τη μείωση του κόστους αποζημίωσης και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιδιωτών από τις ασφαλιστικές εταιρείες που προσφέρουν ταξιδιωτική ασφάλιση και ασφάλιση υγείας των εκπατρισμένων.
  • ELEMENT (Γερμανία): Κλειστού κώδικα, αρθρωτή πλατφόρμα με έξυπνα API, που εξουσιοδοτεί τους ασφαλιστικούς συμβούλους να ενσωματώνουν ή να προσθέτουν νέες ή προσαρμοσμένες λύσεις ψηφιακής ασφάλισης στο χαρτοφυλάκιό τους.
  • Kasko2Go (Ελβετία): Μπορείτε να προβλέψετε τροχαία ατυχήματα και να τα αποφύγετε. Μέσω της αξιολόγησης κινδύνου βάσει τεχνητής νοημοσύνης και τηλεματικής, η συγκεκριμένη λύση κάνει την ασφάλιση αυτοκινήτων πιο κερδοφόρα.
  • BetterYou (ΗΠΑ): Ένας αυτοματοποιημένος coach ευεξίας βοηθά τους πελάτες μας να θέσουν στόχους και να αναπτύξουν καλές συνήθειες (κοινωνικές, σωματικές και ψυχικές). Η εφαρμογή παρακολουθεί την εξέλιξη του χρήστη και τον εμψυχώνει για να επιτύχει τους αρχικούς του στόχους.
  • WeGroup (Βέλγιο): Πλατφόρμα διανομής ασφαλιστικών λύσεων που βοηθά τους ασφαλιστικούς συμβούλους να εξυπηρετούν τους πελάτες τους καλύτερα και πιο αποτελεσματικά, αξιοποιώντας την ανάλυση δεδομένων στις ψηφιακές πωλήσεις.
  • Binah.ai (Ισραήλ): Η πλατφόρμα δεδομένων υγείας με τεχνητή νοημοσύνη, που βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες να διαχειριστούν καλύτερα τους κινδύνους, να μειώσουν περαιτέρω τα λειτουργικά κόστη και να αυξήσουν τα έσοδα εξάγοντας εξ αποστάσεως δεδομένα υγείας με συναίνεση. Έτσι ο νέος υποψήφιος ασφαλισμένος δεν χρειάζεται να φέρει εξετάσεις. Αρκεί να σταθεί στη κάμερα του κινητού του για 1 λεπτό
  • Tietoevry (Φινλανδία): Insurance-in-a-box, μια ανοιχτή πλατφόρμα οικοσυστήματος για γρήγορη ασφάλιση και ψηφιοποίηση μεσιτών.
  • IBA (Δανία): Cloud-native, ολοκληρωμένη πλατφόρμα ασφάλισης που επιταχύνει το ψηφιακό ταξίδι στην ασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων (P&C).

Η Interamerican παρευρίσκεται στο DIA κατά τις 4 τελευταίες φυσικές διοργανώσεις, προκειμένου να μένουμε σε επαφή με τον κόσμο του insuretech.