Δίνουμε ένα παράδειγμα στην ελληνική επιχειρηματική κοινότητα

Η δημοσίευση αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα τόσο για τους ανθρώπους της Interamerican, όσο και για τη χώρα μας, καθώς η περίπτωση της Interamerican είναι το μοναδικό ελληνικό επιχειρηματικό case study, το οποίο δημοσιεύεται από την Mc Kisney παγκοσμίως!

Με τίτλο «Agile ασφάλιση: Τεχνογνωσία από τη διοίκηση της Interamerican» δημοσίευσε στο global site της η ΜcKinsey, μια από τις σημαντικότερες εταιρίες συμβούλων διεθνώς, ως διεθνές best case τον οργανωτικό μετασχηματισμό της Interamerican. Κατά τη ΜcKinsey, το επιτυχημένο παράδειγμα της Interamerican ανοίγει νέους δρόμους στις ασφαλιστικές εταιρείες που θέλουν να πραγματοποιήσουν τον Agile μετασχηματισμό στο πλαίσιο της δικής τους εταιρικής κουλτούρας.

O στρατηγικός σχεδιασμός και υλοποίηση του μετασχηματισμού της Interamerican ξεκίνησε το 2018, όταν η εταιρεία επεδίωξε τη ριζική αλλαγή στον τρόπο λειτουργίας της και τη μεταμόρφωσή της σε μια σύγχρονη και εξαιρετικά πελατοκεντρική εταιρεία. Μια εταιρία η οποία θα μπορούσε να διαχειρίζεται την πολυπλοκότητα του σημερινού περιβάλλοντος με ευφυΐα, ευελιξία και αποτελεσματικότητα, ενδυναμώνοντας στο μέγιστο τους ανθρώπους της και κάνοντας πράξη τις αξίες της και την αποστολή της. Ο agile μετασχηματισμός πλήρους κλίμακας αναφιαμόρφωσε την οργάνωση και τη διακυβέρνησή της Interamerican, με άξονα τη δημιουργία Διαλειτουργικών Ομάδων (Cross – functional Tribes) και των Ομάδων Παράδοσης (Delivery Tribes). Ο agile μετασχηματισμός ανέδειξε την Interamerican σε έναν “sense and response” οργανισμό και κορυφαίο agile παίκτη στον ελληνικό ασφαλιστικό κλάδο. Τέσσερα χρόνια μετά το μετασχηματισμό, η Mc Kinsey φιλοξένησε σε ένα αφιέρωμα το Διευθύνοντα Σύμβουλο της Interamerican Γιάννη Καντώρο και το Γενικό Διευθυντή των Ασφαλιστικών Εργασιών του Ομίλου Vincent Teekens.

Μεταξύ άλλων, στο αφιέρωμα ο κ. Teekens ανέπτυξε τη φιλοσοφία του μετασχηματισμού. «Στις πρώιμες φάσεις του μετασχηματισμού ορίσαμε την αποστολή και το όραμά μας, ευθυγραμμίσαμε την ηγετική μας ομάδα και επενδύσαμε στην ανάπτυξη δεξιοτήτων agile και καινοτομίας σε όλο το εύρος του οργανισμού. Μοιραζόμασταν την πεποίθηση ότι το κλειδί για την επιτυχία ήταν να απελευθερώσουμε τις δυνατότητες όλων των ανθρώπων μας. Βάσει αυτού ορίσαμε τρεις αρχές για την διαδικασία μετασχηματισμού: Θα χτίζαμε μια οργάνωση που αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται όπως ένας οργανισμός, διατηρώντας τη λήψη αποφάσεων όσο μπορούμε πιο κοντά στους πελάτες μας. Θα χρειαζόμασταν λιγότερη ιεραρχία και θα δουλεύαμε περισσότερο ομαδικά, υιοθετώντας έναν τρόπο εργασίας που θα έδινε περισσότερη ελευθερία στους ανθρώπους μας στο να μαθαίνουν δοκιμάζοντας, να σκέφτονται, να εξελίσσονται και να συνεισφέρουν στις κοινές μας φιλοδοξίες και στόχους.

Και θα ενσωματώναμε το ΙΤ στις ομάδες Business, ώστε να μπορούν όχι μόνο να αποφασίζουν από μόνες τους τι είναι σημαντικό, αλλά και να το υλοποιούν. (…) Ετοιμάσαμε ένα μοντέλο διακυβέρνησης που βασιζόταν ακριβώς στην αυτονομία των ομάδων για την λήψη αποφάσεων».

Η δημοσίευση αυτή αποτελεί ένα σημαντικό επίτευγμα τόσο για τους ανθρώπους της Interamerican, όσο και για τη χώρα μας, καθώς η περίπτωση της Interamerican είναι το μοναδικό ελληνικό επιχειρηματικό case study, το οποίο δημοσιεύεται από την McKisney παγκοσμίως!

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για το αφιέρωμα στο global site της McKinsey στο site.