Πρώτες δράσεις για εμάς και το περιβάλλον

Η συνεργασία μας με την Polygreen, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης Just Go Zero, έχει ξεκινήσει δυναμικά με δύο δράσεις. Συμμετέχουμε δυναμικά και συνεισφέρουμε στην κυκλική διαχείριση των αποβλήτων, για ένα βιώσιμο μέλλον.

Μία νέα μέρα ξεκινά για την Interamerican και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος ξεκινήσαμε μία συνεργασία με την Polygreen, την εταιρεία που εξειδικεύεται σε πιστοποιημένες υπηρεσίες διαχείρισης αποβλήτων. Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, είμαστε πλέον μέλος του καινοτόμου προγράμματος Just Go Zero, της εταιρείας Polygreen για την κυκλική διαχείριση των αποβλήτων. Είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα συγκεντρώνει τις πλέον καινοτόμες δράσεις στην Ελλάδα, προσφέροντας τις ευκαιρίες δικτύωσης και λύσεων που ενισχύουν τις περιβαλλοντικές επιδόσεις. Ίσως οι περισσότεροι από εσάς γνωρίζετε τη δράση της Just Go Zero, πέρα από τη συνεργασία μας στην Interamerican, για την εφαρμογή του προγράμματος στην Τήλο, ως πρώτο νησί μηδενικών αποβλήτων.

Πρώτη δράση: «Ώρα προσφοράς για ό,τι δεν φοράς»

Mε την εθελοντική δράση «Ώρα προσφοράς για ό,τι δε φοράς» δώσαμε την ευκαιρία στους εργαζόμενούς μας να κάνουμε την Κυκλική Οικονομία πράξη. Σε συνεργασία με την Polygreen προσφέραμε τη δυνατότητα συλλογής ρούχων και παπουτσιών, τα οποία αποκτούν μια δεύτερη ζωή και γίνονται ξανά χρήσιμα. Ειδικοί κάδοι στο ισόγειο του κεντρικού μας κτιρίου και στο πρώτο υπόγειο καλωσόρισαν τα περιττά ρούχα και τα παπούτσια, τα οποία ήταν καθαρά και σε καλή κατάσταση. Μέρος του ρουχισμού αυτού προσφέρθηκε για την ενίσχυση του έργου του σωματείου «ΔΕΣΜΟΣ», ενώ η υπόλοιπη ποσότητα θα εισέλθει ξανά στον κύκλο της αγοράς ως second hand.

Μέλημά μας παραμένει σταθερά η δημιουργία ενός συνειδητού τρόπου ζωής από τον καθένα μας. Έτσι, τόσο ως επιβράβευση, όσο και ως ενίσχυση της βιώσιμης καταναλωτικής συμπερίφοράς μας, δύο από τους συμμετέχοντες κέρδισαν 2 ζευγάρια παπούτσια τρεξίματος Adidas με ανακυκλωμένα υλικά που μειώνουν το αποτύπωμα του άνθρακα, κατόπιν κλήρωσης. Συγχαρητήρια στον Στέλιο Λιανό και την Ελίνα Πιπέλια.

Δεύτερη δράση: Ανακύκλωση & έξυπνος σταθμός!

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ανακύκλωσης Just Go Zero, η ανακύκλωση ξεκίνησε τη Δευτέρα 23 Ιανουαρίου στην εταιρία μας, με πρώτο σημείο τα Κεντρικά μας! Στο ισόγειο θα βρείτε τον Έξυπνο Σταθμό Ανακύκλωσης κοντά στην κεντρική είσοδο του κτιρίου. Στον Έξυπνο Σταθμό Ανακύκλωσης συλλέγονται χαρτί, πλαστικό και αλουμίνιο, με real-time καταμέτρηση και παρουσίαση σε οθόνη του βάρους των απορριπτόμενων αποβλήτων. Χρησιμοποιώντας σύγχρονες τεχνολογίες IoT και δημιουργώντας “ευφυή και συνδεδεμένα” αντικείμενα, μέσω έξυπνων και ενσωματωμένων αισθητήρων (smart sensors – embedded computing), η Polygreen επιδιώκει να μετασχηματίσει ριζικά το τομέα διαχείρισης των αποβλήτων, που παράγονται στους γραφειακούς χώρους. Στόχος της νέας δράσης μας είναι η μέγιστή δυνατή διάδραση των ανθρώπων μας με τη διαδικασία της ανακύκλωσης!