Meet the Senior Health Procurement Officer! Η Βάσω Τζινέλλη είναι Proud to be Interamerican

Η Βάσω Τζινέλλη είναι η συνάδελφος που μιλά στο δεύτερο άρθρο της μηνιαίας στήλης «Meet your colleague». Η στήλη φιλοδοξεί να δημιουργήσει περισσότερες γέφυρες επικοινωνίας ανάμεσα στους ανθρώπους μας. Μέσα από τη συζήτησή μας, μπορούμε όλοι να μάθουμε περισσότερα για το αντικείμενο και την προσωπικότητα της Βάσως. Μπορούμε ακόμα να πάρουμε ιδέες και best practices εξέλιξης αλλά και να φανταστούμε τρόπους για περισσότερη συνεργασία.

Συζήτηση με τη Δανάη Μακρή

Για την επαγγελματική της ταυτότητα

Στο health procurement επιλέγουμε τους παρόχους υγείας με τους οποίους συνεργαζόμαστε δημιουργώντας ισχυρές σχέσεις μαζί τους. Δουλεύουμε σε τρεις πυλώνες. Την έρευνα, τη διαπραγμάτευση και την εκπαίδευση.

Η έρευνα είναι ένα πολυσχιδές πεδίο, καθώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις και στον ασφαλιστικό κλάδο αλλά και στην υγεία. Οι πηγές μας άλλοτε προέρχονται από τις ιατρικές υπηρεσίες εσωτερικά που στελεχώνονται με συναδέλφους ιατρούς όπως η Μαρία Μπελεχρή και η Όλυ Σαμολαδά και άλλοτε από newsletters με ιατρικά νέα.

Το πιο απαιτητικό κομμάτι της δουλειάς μας είναι η διαπραγμάτευση για νέες και υφιστάμενες συνεργασίες με παρόχους και συνεργάτες. Για την υλοποίηση μίας συνεργασίας μπορεί να απαιτηθούν ακόμα και αρκετοί μήνες για να ολοκληρωθεί. Στη διαπραγμάτευση παίζουν σημαντικό ρόλο οι μετρήσεις και τα συμπεράσματα που παίρνουμε από δεδομένα και reports. Κάθε ιατρός, διαγνωστικό κέντρο και κλινική έχει διαφορετικά κριτήρια αξιολόγησης, ορισμένα εκ των οποίων και ποιοτικά – πέρα από τα οικονομικά. Για παράδειγμα βασικοί παράγοντες αξιολόγησης ενός ιατρού είναι οι τίτλοι σπουδών και η εμπειρία.

Εξετάζουμε όμως και ορισμένα ποιοτικά στοιχεία του ιατρείου ή του διαγνωστικού κέντρου όπως τη γεωγραφική θέση, την ευκολία προσβασιμότητας στον χώρο (ασανσέρ), την εικόνα του ιατρείου ή του κέντρου, την διαθεσιμότητα γραμματειακής υποστήριξης για την εξυπηρέτηση των ασθενών. Όπως και για τις κλινικές τις πιστοποιήσεις τους, τα βραβεία αλλά και τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Σε τακτά διαστήματα επαναξιολογούμε και επαναδιαπραγματευόμαστε τις συνεργασίες μας με κύρια μέριμνα μας την βελτίωση της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους πελάτες μας. Παράλληλα πραγματοποιούμε εκπαιδεύσεις στους παρόχους σε σχέση με τις εταιρικές μας διαδικασίες και με τη χρήση των συστημάτων μας.

Για την επιλογή του επαγγέλματός της

Εργάζομαι στην Interamerican περίπου 16 χρόνια. Ξεκίνησα την καριέρα μου στην εταιρία στο Λογιστήριο Ζημιών πάνω στο αντικείμενο μου, τη λογιστική. Ως λογίστρια σε εμπορική επιχείρηση η ασφαλιστική λογιστική ήταν κάτι νέο και διαφορετικό. Παρόλα αυτά οι διευθυντές μου στην Οικονομική Διεύθυνση με εμπιστεύτηκαν γρήγορα και έτσι έμαθα πολλά γύρω από τον ασφαλιστικό κλάδο. Συνεργάστηκα με τμήματα της εταιρίας – Underwriting, Claims, Reinsurance, Αctuarial, IT, HR – καθώς διαχειριζόμουν αρκετά έργα, από την παραγωγή και τις αποζημιώσεις ως reports και στατιστικούς πίνακες για την Διοίκηση, την ΤτΕ και την Achmea.

Μετά από 7 χρόνια, η εμπειρία και οι οικονομικές γνώσεις που είχα αποτέλεσαν αφορμή για να μετακινηθώ ως Procurement Specialist στο νέο τότε τμήμα που δημιουργήθηκε. Αυτό το τμήμα διεύρυνε τον ορίζοντα και τις γνώσεις μου στο τι παρέχει τελικά αυτός ο οργανισμός! Η καλή συνεργασία και επικοινωνία με όλα τα τμήματα του οργανισμού μου δίδαξε πολλά! Ολοκληρώσαμε διαγωνισμούς που αφορούσαν από υπηρεσίες παροχής ενέργειας, αγορά ασθενοφόρων και ιατρικού εξοπλισμού, τεχνικά έργα μέχρι και πλύσης ιματισμού και ταξίδια συνεργατών. Σε κάθε έργο συζητούσαμε με τους stakeholders, μελετούσαμε την αγορά, συλλέγαμε πληροφορίες και οικονομικές προσφορές τις οποίες αξιολογούσαμε προς όφελος της εταιρίας.

Μετά από 5 χρόνια, η εμπειρία του Procurement με οδήγησε στο τμήμα Health Procurement. Εδώ πλέον, η μοναδική μας μέριμνα είναι η υγεία. Η πεποίθηση μου είναι ότι, η υγεία είναι η προϋπόθεση για την καλή ζωή μας. Η επαφή μου με τις συνεργαζόμενες κλινικές και τις υπηρεσίες στην δευτεροβάθμια περίθαλψη είναι η καθημερινότητα μου.

Για την Interamerican

H Interamerican είναι ένα σχολείο, που κάθε μέρα μου προσφέρει κάτι νέο, καινούριο, καινοτόμο. Εμείς οι άνθρωποι της μαζί με τη διοίκηση δουλεύουμε καθημερινά σε απαιτητικούς ρυθμούς για κάθε ανάγκη που προκύπτει και οφείλουμε να βρίσκουμε λύσεις για τους πελάτες μας και για την εταιρία. Αυτή η νέα εμπειρία αλλά και ότι έχω αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια με έχουν βοηθήσει να γίνω καλύτερος άνθρωπος, επαγγελματίας και συνεργάτης.

Για την ομάδα της και το ρόλο της ως Product Owner

Η σύσταση του squad προέκυψε αμιγώς από το Transformation, που μεταξύ άλλων έφερε νέα μέλη, συγκεκριμένα τον Αντώνη, την Εύη και τη Δέσποινα. Οι πιο παλιοί συνάδελφοι, ο Βασίλης και ο Βασίλης, μαζί με τον Αντώνη είναι αυτοί που επισκέπτονται τους ιατρούς και τα διαγνωστικά, αποτελώντας το πρόσωπο της εταιρείας προς το δίκτυο μας. Η Εύη, μας συνδέει εσωτερικά με τις αποζημιώσεις αφού εργαζόταν επί 20 χρόνια σ αυτό το τμήμα και επιπλέον είναι ο συνδετικός κρίκος με τις ιδιόκτητες υποδομές μας. Με τη Δέσποινα συνεργαζόμασταν από παλιά για την προετοιμασία των reports και των αναλύσεων, η ανάγκη των οποίων είναι καθημερινή. Ο Στέλιος Λιανός είναι ο αρχηγός της ομάδας μας και ο άνθρωπος που με την εμπειρία του στο χώρο της υγείας μας βοηθάει καθημερινά να επιτύχουμε τους στόχους μας.

Στην ομάδα συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον και εργαζόμαστε αρμονικά. Τα daily meetings είναι η ευκαιρία να μιλήσουμε, καθώς πρώτα απ’ όλα είμαστε φίλοι και στη συνέχεια να οργανώσουμε αποτελεσματικά τις δουλειές μας. Έτσι μπαίνουμε δυναμικά στη δουλειά, για τις ανάγκες της εταιρείας και της ομάδας. Γενικά οφείλουμε να είμαστε ευέλικτοι γιατί πολλά από τα έργα μας καθορίζονται από τις υποχρεώσεις των ιατρών και τους χρόνους των κλινικών.

Για τα soft skills και τα hard skills που απαιτούνται στη δουλειά της

Ο στόχος μας είναι πάντα ο πελάτης. Οφείλουμε να διασφαλίζουμε μέσα από τις συμφωνίες που κάνουμε ώστε να αισθάνεται ασφαλής και όσο το δυνατόν ήρεμος στο χώρο που θα το περιθάλψουν. Τη στιγμή που κάνει χρήση των υπηρεσιών υγείας δεν είναι απλά πελάτης, αλλά ασθενής. Πρέπει να διευκολύνουμε τις διαδικασίες του, λαμβάνοντας υπόψη τον ψυχολογικό παράγοντα, γι’ αυτόν και τους ανθρώπους του. Ξέρουμε πως εκείνη τη στιγμή διαχειρίζεται θέματα που θα αλλάξουν ενδεχομένως την επόμενή του μέρα.

Συνεπώς, οφείλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί διαπραγματευτές και να έχουμε την ευελιξία να εξισορροπούμε το ποιοτικό όφελος για τον πελάτη και το οικονομικό όφελος για την εταιρία και τον πάροχο.

Τα hard skills που απαιτούνται για έναν Health Procurement Officer είναι ιδανικά τίτλοι σπουδών σε Διοίκηση Επιχειρήσεων, Διοίκηση Μονάδων Υγείας ή σε παρεμφερές πεδίο.

Για αυτά που απολαμβάνει περισσότερο στη δουλειά της

Αγαπώ την ίδια μου τη δουλειά. Κάθε θέση στην εταιρεία είχε κάτι να μου προσφέρει, με το νέο μου ρόλο ωστόσο έχω ενθουσιαστεί. Η κάθε μέρα είναι κάτι διαφορετικό. Μπορεί να βλέπουμε δυσάρεστα πράγματα, καθώς διαχειριζόμαστε θέματα υγείας, αλλά είμαστε σε ρυθμούς συνεχούς εξέλιξης και επικαιρότητας. Έτσι, κάθε μέρα – και κυριολεκτώ – μαθαίνω κάτι νέο. Θέλω να χρησιμοποιώ αυτές τις γνώσεις για να βελτιώνομαι συνεχώς.

Για τα «δύσκολα» του επαγγέλματός της

Όπως έχω ήδη αναφέρει, έχουμε κάθε μέρα πολύ «διάβασμα». Reports, νέα της αγοράς και της εταιρίας. Επιπλέον βλέπουμε περιστατικά που αφορούν ασθένειες, σε μεγάλο όγκο, μαζί με το προφίλ των ασθενών. Στην αρχή αυτή η πραγματικότητα ήταν δύσκολη. Σε μία δουλειά όπως η δική μας οφείλεις να μένεις έξω από αυτά τα προβλήματα και να μην τα μεταφέρεις στην ομάδα και στο σπίτι.
Όσον αφορά στη θέση, το δύσκολο είναι οι πολλές συναντήσεις. Χρειάζεται εξισορρόπηση για να διατηρούμε τον παραγωγικό και ουσιαστικό χρόνο που χρειαζόμαστε. Μου λείπει ο «χρόνος».

Για την σημαντικότερη εμπειρία της στην INTERAMERICAN

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι το σημαντικότερο κομμάτι για εμένα είναι ο νέος μου ρόλος. Συνάγεται άλλωστε από την εμπιστοσύνη που μου δείχνει η εταιρία αλλά και την υποστήριξη του Healthcare Network Management squad από τη διοίκηση. Μία ακόμη σημαντική εμπειρία ήταν η συμμετοχή μου στην δημιουργία της ομάδας «It’s 4U», μία διατμηματική ομάδα που οργάνωνε δράσεις για την ψυχική υγεία και ευεξία των ανθρώπων της Interamerican.

Για τα όνειρα και τους στόχους της

Τα επαγγελματικά μου όνειρα είναι να συνεχίσω να εμπλουτίζω τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου ως μέλος του Health & Financial Future Tribe για την επίτευξή του κοινού μας στόχου, που είναι η υγεία. Για τα προσωπικά μου, θα ήθελα να μπορέσω να συνεχίσω τα ταξίδια στο εξωτερικό για να γνωρίσω και νέους πολιτισμούς αλλά και νέες γεύσεις, καθώς λατρεύω την μαγειρική.