Ο Ιούνιος είναι μήνας υπερηφάνειας και στην Interamerican το γιορτάζουμε με στυλ! Υπογράψαμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, ενισχύοντας τη δέσμευσή μας στην ισότητα και την αποδοχή. Παρουσιάσαμε τη δυναμική στρατηγική μας στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, δείχνοντας τον δρόμο για ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον. Ελάτε να δείτε πώς κάνουμε τη διαφορά και δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους!

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Η καμπάνια της Anytime, που προωθεί τη συμπερίληψη και την αποδοχή, δέχθηκε εξαιρετικά θετικά σχόλια από το εξωτερικό μας κοινό, συνεισφέροντας σε έναν πιο συμπεριληπτικό κόσμο. Αυτή η αναγνώριση επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας στην προώθηση της διαφορετικότητας και της ισότητας.

Υπογραφή Χάρτας Διαφορετικότητας

Με προσήλωση στις αξίες της, η Interamerican υπογράφει με υπερηφάνεια τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενισχύοντας την αφοσίωσή της στις αρχές της ισότητας και της αποδοχής. Η Χάρτα Διαφορετικότητας αποτελεί ένα πλαίσιο για την προώθηση της ισότητας και της αποδοχής στον εργασιακό χώρο, και η υπογραφή της από την Interamerican επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας σε αυτές τις αξίες.

Ο Βασίλης Μηλιώνης, Ιδρυτής του Diversity Charter Greece και Πρόεδρος του ΚΕΑΝ μαζί με την Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου Interamerican.

 

Η Δροσιά Καρδάση, HR Director, ο Τάσος Μπερμπάτης, Employee Experience Specialist, και η Μαρία Χριστίνα Αλεξίου, HR Expert, βρέθηκαν στα κεντρικά γραφεία του Diversity Charter of Greece για την υπογραφή. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήσαμε για τις βέλτιστες πρακτικές και τα επόμενα βήματα στην ενίσχυση της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο. 

«Στην Interamerican, επιδιώκουμε και στηρίζουμε την έκφραση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων και στάσεων προκύπτουν μεγάλες ιδέες και πράξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι με ιδιαίτερη χαρά που υπογράφουμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε και να διαφυλάξουμε αυτές τις αξίες στην καθημερινή μας λειτουργία» αναφέρει η Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Δροσιά Καρδάση.

Σημαντικές Πρωτοβουλίες σχετικά με την Διαφορετικότητα και Συμπερίληψη

Ο Όμιλος επιβεβαιώνει καθημερινά τη δέσμευσή του στις αρχές της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης, υλοποιώντας σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση:

 • Πρόγραμμα Reverse Mentoring: Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, υψηλόβαθμα στελέχη συνεργάζονται με νεότερους υπαλλήλους για να μειώσουν το γενεολογικό χάσμα ενισχύοντας την κατανόηση και τη συνεργασία.
 • Πρόγραμμα Mentoring για Γυναίκες σε Ηγετικές Θέσεις: Προωθούμε την αποτελεσματική εκπροσώπηση των γυναικών σε διοικητικές θέσεις με στόχο να φτάσουμε το 45% γυναικείας εκπροσώπησης μέχρι το 2025.
 • Εκπαιδευτικά Προγράμματα: Παρέχουμε ολοκληρωμένα προγράμματα εκπαίδευσης για την καταπολέμηση των ασυνείδητων προκαταλήψεων, την πρόληψη της παρενόχλησης, τον οικονομικό αλφαβητισμό και την προώθηση της συμπερίληψης.
 • Υβριδικό Μοντέλο Εργασίας: Υποστηρίζουμε διαφορετικούς τρόπους εργασίας, προσφέροντας ευελιξία στους εργαζομένους μας, ενισχύοντας την ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής.
 • Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων (Traineeship Program): Δίνουμε την ευκαιρία σε νέους επαγγελματίες να αναπτυχθούν και να μάθουν σε ένα καινοτόμο περιβάλλον εργασίας όπως η Interamerican.
 • Quiet Room: Στον ισόγειο των κεντρικών μας γραφείων, προσφέρουμε έναν χώρο ευεξίας και χαλάρωσης, προάγοντας την ευζωία των εργαζομένων μας.
 • Μέτρηση της Προόδου DEI: Διενεργούμε ετήσιες έρευνες για την παρακολούθηση των KPIs της διαφορετικότητας και ενσωμάτωσης, χρησιμοποιώντας τα αποτελέσματα για τη βελτίωση και προσαρμογή των πρωτοβουλιών μας.

Η Interamerican Πρωτοπόρος στην Ασφαλιστική Αγορά

Η επένδυση της Interamerican σε ενέργειες και πρωτοβουλίες DEI τράβηξε επίσης το ενδιαφέρον της ασφαλιστικής αγοράς. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, παρευρεθήκαμε στην εκδήλωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος με θέμα «DEI in the workplace – Πρωτοβουλίες της ασφαλιστικής αγοράς».

Στην παρουσίασή μας με τίτλο “Diversity at the Top: Η Στρατηγική της Interamerican”, η Μαρία Χριστίνα Αλεξίου, HR Operations Expert και ο ο Τάσος Μπερμπάτης, Employee Experience Specialist, μίλησαν για τη στρατηγική μας σχετικά με τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη (DEI), η οποία βασίζεται στους παρακάτω βασικούς πυλώνες:

 • Ο Τρόπος Εργασίας μας: Μείωση των επιπέδων ιεραρχίας, ευέλικτος τρόπος εργασίας και ανοιχτοί χώροι γραφείων.
 • Διασφάλιση Συμπεριληπτικής Ηγεσίας: Εκπαίδευση ηγετών και δέσμευση των ανώτερων στελεχών.
 • Συμπεριληπτική Κουλτούρα και Ανάπτυξη: Ευέλικτο υβριδικό μοντέλο εργασίας, προγράμματα Reverse Mentoring και Mentoring for Women in Leadership.
 • Προώθηση Ανοιχτής Επικοινωνίας: Πρωτοβουλίες όπως CEO Breakfasts, CEO Talks και 360 Degree Feedback Tools.
 • Δημιουργία ενός Ισχυρού Πλαισίου DEI: Υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας, ανάπτυξη πολιτικών και κοινωνικές δράσεις.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες και στρατηγικούς στόχους, η Interamerican συνεχίζει να ηγείται της αλλαγής, προωθώντας ένα εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι αισθάνονται ασφαλείς, αποδεκτοί και εμπνέονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Δέσμευση για Ένα Συμπεριληπτικό Μέλλον για Όλ@

Η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας σε αυτές τις πρωτοβουλίες, και ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον, και προετοιμάζει το έδαφος για την επίσημη πολιτική DEI (Diversity, Equity, Inclusion) που θα δημοσιευτεί μέχρι το τέλος του έτους. Η πολιτική αυτή θα ενσωματώσει όλες τις δράσεις μας, δημιουργώντας ένα συνεκτικό πλαίσιο που θα υποστηρίξει και θα ενδυναμώσει τη διαφορετικότητα και την συμπερίληψη στον εργασιακό μας χώρο.

Με αυτές τις πρωτοβουλίες και στρατηγικούς στόχους, η Interamerican συνεχίζει να ηγείται της αλλαγής, προωθώντας ένα εργασιακό περιβάλλον όπου όλοι αισθάνονται ασφαλείς, αποδεκτοί και εμπνέονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Είμαστε περήφανοι για τις δράσεις μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε και να προωθούμε τη διαφορετικότητα και την συμπερίληψη.

Μαζί, δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλ@ μας.