Όλα τα νέα που αφορούν την εταιρεία μας

Την Πέμπτη 15 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε το 6ο CEO Talk, η διαδραστική συνάντηση με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας μας, μέσα από την ενημέρωσή μας για τα σημαντικά νέα της Εταιρίας από τον CEO μας. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τα σημαντικότερα από όσα ειπώθηκαν.

Το πιο πρόσφατο CEO Talks πραγματοποιήθηκε με συντονιστή τον Μάριο Παπαευθυμίου που εργάζεται στη Διεύθυνση Εσωτερικού Ελέγχου ως Senior IT Internal Auditor.

Σχετικά με τις οργανωτικές μεταβολές στην Εκτελεστική Επιτροπή, είπε ο κ. Καντώρος, «Πέρασε ένα τρίμηνο από το περασμένο CEO Talks και οι αλλαγές ήταν πυκνές. Καταρχάς έχουν γίνει αλλαγές σ’ ό,τι αφορά τους ανθρώπους στην Εκτελεστική Επιτροπή, ένα όργανο με μεγάλη επιρροή στην πορεία και στρατηγική της εταιρείας. Επισήμως έχει αποχωρήσει από τη θέση του CΟO ο Vincent Teekens, χωρίς τη συμβολή του οποίου δεν θα έχουμε καταφέρει τόσο θετικά αποτελέσματα με έμφαση στο οργανωτικό μετασχηματισμό. Το ρόλο του αναλαμβάνει ο Πάνος Κούβαλης που εργάζεται επί σειρά ετών στην Interamerican. Είναι μεγάλη χαρά να προσφέρονται ευκαιρίες στους ανθρώπους μέσα από την εταιρεία και μάλιστα σε κορυφαίες θέσεις του οργανισμού, τις οποίες κερδίζουν με το σπαθί τους. Στην Interamerican έρχεται από τη Centraal Beheer η Linda Nieuwenhuizen, με στόχο να μεγιστοποιήσει την αξία του πελατολογίου μας. Η Linda Nieuwenhuizen ήταν τα τελευταία χρόνια υπεύθυνη για το κομμάτι των οικοσυστημάτων – χώρος στον οποίο αναπτύσσεται και πρωτοπορεί η Centraal Beheer. Αν δούμε κάποιες κρίσιμες μετρήσεις, όπως για παράδειγμα πόσα προϊόντα έχει κάθε πελάτης μας, θα κατανοήσουμε ότι υπάρχουν μεγάλα κενά σε αυτή την κατά τα άλλα θετική εικόνα. Και εδώ είναι και μεγάλη ευκαιρία. Η οικονομική αξία θα είναι για εμάς τεράστια, αλλά και η σχέση που θα αναπτύξουμε με το πελατολόγιο θα είναι πολύ διαφορετική όταν καλύψουμε ένα ευρύτερο φάσμα αναγκών των πελατών μας».

Για το εύρος των επερχόμενων αλλαγών, ο κ. Καντώρος ανέφερε « οι αλλαγές είναι βαθμιαίες στα πράγματα που διαπιστώνουμε ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα, όπως άλλωστε κάνουν οι agile εταιρείες. Υπάρχουν αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν νωρίτερα, ωστόσο θέματα το σύστημα να βρει τους ρυθμούς του. οι αλλαγές αφορούν το κομμάτι του Delivery- claims, διαχείριση συμβολαίων, call center – και τα Tribes θα επηρεαστούν όμως σε κάποιον βαθμό. Μια μεγάλη αλλαγή που θα κάνουμε, όπως την ξέρουμε, είναι μεγαλύτερη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στο business, ή to business στην τεχνολογία. Αυτή την καλή πρακτική θα προσπαθήσουμε να την διευρύνουμε, όπου φυσικά είναι εφικτό. Δεν έχουμε ένα Transformation 2.0. Οι αλλαγές είναι μάλλον business as usual».

Όπως είπε για το πρόγραμμα Reverse Mentoring, « Το reverse monitoring ξεκινά κυρίως από το επίπεδο της εκτελεστικής επιτροπής με ηλικιακά νέους συναδέλφους, προκειμένου να κάνουμε θετικά βήματα στην επικοινωνία και συνεννόηση με νέους ανθρώπους, πρόκειται για μία ιδέα που «αντιγράψαμε» από τη μητρική μας εταιρεία ACHMEA. Τα στελέχη πρέπει να γνωρίζουν τι κινητοποιεί και τι αποθαρρύνει τους νέους ανθρώπους».

Με αφορμή την εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια της Πρωτομής του Δημήτρη Κοντομηνά, ο κ. Καντώρος δήλωσε ότι «είναι πάρα πολύ σημαντικό για το DNA της Interamerican, το στοιχείο της καινοτομίας, το οποίο πάντα χαρακτήριζε το Δημήτρη Κοντομηνά. Πρέπει να δούμε πώς αυτό το DNA μεταφέρεται από γενιά στη γενιά, παρότι δεν είναι μαζί μας σήμερα. Η Interamerican είναι μία εταιρεία που καινοτομεί και της οποίας οι άνθρωποι έχουν πάθος. Σήμερα ο κόσμος μας έχει αλλάξει αλλά κάποια στοιχεία μας συνδέονται με το παρελθόν».

Βασικά insights για τα αποτελέσματα του πενταμήνου είναι η θετική πορεία μας εμπορικά. Συνολικά έχουμε μια ανάπτυξη παραπάνω σε σχέση με το πλάνο μας, της τάξης περίπου του 7%. Όλες οι προϊοντικές γραμμές, εκτός από την ασφάλεια αυτοκινήτου, που ξέρουμε ότι γίνεται πόλεμος τιμών, είναι πάνω από το πλάνο. Εμείς ως ένας από τους μεγαλύτερους και πιο υπεύθυνους παίκτες στον ασφαλιστικό κλάδο δεν θέλουμε να οδηγούμαστε σε μη βιώσιμα ασφάλιστρα. Στο κομμάτι της κερδοφορίας υπάρχουν πιέσεις σε αρκετές κατηγορίες, λόγω του πληθωρισμού που σταδιακά περνάμε στα ασφάλιστρα, του ολιγοπωλίου στα νοσοκομεία. Το σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε πελάτες, πρέπει όμως να πάρουμε μια σειρά από μέτρα, ώστε να εξασφαλίσουμε ότι έρχεται ισορροπία μεταξύ των ασφαλίστρων και των ζημιών που βλέπουμε να έρχονται αυξημένες στους πρώτους μήνες του έτους που διανύουμε.

Ο κ. Καντώρος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ολοκλήρωση του κύματος των αυξήσεων στην Interamerican, με συνολικό ποσό, το οποίο μοιράστηκε στους εργαζόμενους, στα 5 εκατομμύρια ευρώ. « Θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσο γίνεται περισσότερο το μισθολογικό κομμάτι, δεδομένου ότι είμαστε σε φάση ανάπτυξης, η οποία πρέπει να διαχέεται σε όλους».

 

 

Σχετικά με την εξέλιξη της ΑΙ, δήλωσε ο κ. Καντώρος. « Είναι στην κορυφή της ατζέντας όλων των εταιρειών σε όλους τους κλάδους. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ότι, για παράδειγμα, υπάρχει δυνατότητα μέσα από την χρήση τεχνητής νοημοσύνης, να αντικατασταθούν εργασίες που μέχρι τώρα θεωρούσαμε ότι είναι υψηλής εξειδίκευσης. Σήμερα μία μηχανή μπορεί να λάβει σύνθετες αποφάσεις και να περάσει δύσκολα διαγωνίσματα σε πανεπιστημιακές σχολές. Ακόμα οι εταιρείες πειραματίζονται ή μάλλον προσπαθούν να καταλάβουν πώς θα πειραματιστούν με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Εμείς έχουμε σκοπό ως εταιρεία να ασχοληθούμε περισσότερο με το θέμα, γιατί έχω την αίσθηση, έχω την πεποίθηση μάλλον, ότι οι εταιρείες που θα χάσουν αυτό το τρένο, θα έχουν μεγάλο πρόβλημα με την επιβίωση. Δεν είναι μια αλλαγή που μπορεί να πεις ότι θα περιμένουμε να δούμε τι θα κάνουν οι άλλοι και θα ακολουθήσουμε. Πρέπει να είμαστε στην πρωτοπορία.»