Όλα τα νέα που αφορούν την εταιρεία μας

Την Τρίτη 14 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε το 6ο CEO Talk, η διαδραστική συνάντηση με στόχο την ενίσχυση της κουλτούρας μας, μέσα από την ενημέρωσή μας για τα σημαντικά νέα της Εταιρίας από τον CEO μας. Σε αυτό το άρθρο θα διαβάσετε τα σημαντικότερα από όσα ειπώθηκαν.

Βρισκόμαστε ήδη στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 2023 και ο CEO μας, Γιάννης Καντώρος, ξεκίνησε το πρώτο CEO Talks της χρονιάς, αυτή τη φορά με moderator τον συνάδελφό μας, Νικήτα Πέπη, αναφερόμενος στους παράγοντες που επηρέασαν την αναπτυξιακή πορεία της Εταιρίας μας το 2022. Το 2022 ήταν μία δύσκολη χρονιά, καλή ωστόσο για την οικονομία μας και με θετική επίδοση αναφορικά με τον ρυθμό ανάπτυξης. Η ασφαλιστική αγορά μεγαλώνει και το δικό μας μερίδιο μεγαλώνει. Την ίδια στιγμή, σε όλες τις προϊοντικές γραμμές οι αποζημιώσεις πιέστηκαν προς τα πάνω λόγω του πληθωρισμού. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κύριος Καντώρος, η αναπροσαρμογή των προϊόντων στον βαθμό που απαιτείται είναι ένα θέμα που αφορά όλη την ασφαλιστική αγορά. Στην Interamerican, το κάνουμε σταδιακά για να μην επιβαρύνουμε τους πελάτες μας. Σε μεγάλο χρονικό ορίζοντα, έχουμε κάθε λόγο να αισιοδοξούμε για την αγορά μας.

Μέτρα οικονομικής στήριξης

Ο πληθωρισμός, σύμφωνα με τις προβλέψεις θα αποκλιμακωθεί μέσα στο 2023. Ωστόσο συνεχίζει να επηρεάζει τις αποζημιώσεις και τους πελάτες μας, αλλά και τους ανθρώπους μας και το εισόδημά τους. Προκειμένου να βοηθήσει προς μία κατεύθυνση λύσης του προβλήματος, η Interamerican προχωρά σε οριζόντια αναπροσαρμογή των μισθών της τάξης του 3%, ως αντιστάθμισμα μέρους των απωλειών στα εισοδήματα, λόγω πληθωρισμού, η οποία θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο, περίοδος των αυξήσεων, και χωρίς να επηρεάζει τις αυξήσεις λόγω αλλαγής θέσης και καλού performance.

Επιπλέον, η Interamerican θα ενισχύσει το ΤΕΑ για το συνταξιοδοτικό των υπαλλήλων, αυξάνοντας την εταιρική συνεισφορά από το 5.25 στο 5.75, με στόχο στις επόμενες χρονιές να πάμε στο επίπεδο 6% και πλέον.

Τέλος προβλέπεται one-off έκτακτη οικονομική ενίσχυση για όλους τους εργαζόμενους.

Η εξαγορά της άδειας του Ορίζοντα

Ο Ορίζοντας λειτουργεί με μία μεικτή άδεια που δίνει κάποια πλεονεκτήματα στον Οργανισμό μας. Θα μπορέσουμε να ενοποιήσουμε τις εταιρίες, με αποτέλεσμα την απλοποίηση της λειτουργίας μας, την εύκολη επίλυση νομικών θεμάτων και τις απλές αμοιβές τρίτων όπως τα auditing fees, ασχολούμενοι με μία εταιρική οντότητα αντί για 3, όπως συμβαίνει μέχρι στιγμής. Το έργο αναμένεται να υλοποιηθεί στο μεγαλύτερο μέρος του πριν το τέλος του χρόνου.

Τα αποτελέσματα της Εταιρίας μας

Έχουμε πετύχει αύξηση εργασιών και έχουμε κερδίσει μερίδιο αγοράς του χαρτοφυλακίου σε όλες τις προϊοντικές γραμμές, πλην του αυτοκινήτου, στο οποίο διατηρήσαμε το μερίδιο, τιμολογώντας όμως πιο σωστά τα προϊόντα μας. Τα νέα είναι εξαιρετικά καλά ως προς την αύξηση του αποτυπώματός μας στην αγορά και πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Αν προκύψει εξαγορά, είναι επιθυμητή σίγουρα, όμως μεγαλώνουμε με βάση τη δουλειά μας και τους ικανοποιημένους πελάτες μας – χωρίς εκπτώσεις και προσφορές μη διατηρήσιμες.

Mini – Μετασχηματισμός

Ένα από τα καλά του agile είναι η ευκολία της μεταβολής των εσωτερικών δομών της Εταιρίας μας, σύμφωνα με το περιβάλλον και τους εταιρικούς μας στόχους. Προς το καλοκαίρι, περιμένουμε μικρές σε κλίμακα αλλαγές, και φυσικές στον τρόπο που σχεδιάζονται, ως απόρροια του τρόπου λειτουργίας μας. Θα υλοποιηθούν οι απαραίτητες αλλαγές για μία πιο λειτουργική, έξυπνη και ευέλικτη στις αποφάσεις της Εταιρία, αλλά και λιγότερη κούραση για τους εργαζόμενους. Σωστές προς την κατεύθυνση, οι αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν ήδη στην περιοχή του CFO αντικατοπτρίζουν τη στρατηγική σκέψη του νέου CFO, ωστόσο ο mini μετασχηματισμός αφορά το σύνολο της Εταιρίας.

Ενδεικτικά, ένας καλός συνδυασμός είναι στις περισσότερες περιοχές να υπάρχει δυνατότητα ενσωμάτωσης και συνεργασίας των ανθρώπων της τεχνολογίας με το business. Αυτό που μας απασχολεί σε αυτόν τον μετασχηματισμό είναι ποιός θα είναι ο τρόπος να δουλεύουμε και σε ποιες ομάδες, και όχι αν θα είμαστε 10 ή 8. Η πρόσθεσή μας είναι να έχουμε τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις. Στις ομάδες μας έχουμε ακόμα νέους συναδέλφους με εξαιρετικής ποιότητας και skills που μόλις εγκλιματίζονται μπορούμε να πάμε γρηγορότερα. Στο χώρο της τεχνολογίας το σχέδιο είναι να γίνουμε περισσότεροι.

Το ταξίδι στην Ολλανδία έδωσε insights. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούμε να εφαρμόσουμε γρήγορα και πράγματα που θέλουν επενδύσεις για να τα φέρουμε στην ελληνική αγορά.

Διαβάστε περισσότερα για το ταξίδι στην Ολλανδία εδώ:

Για την Achmea

Η μητρική μας εταιρεία έχει δηλώσει την πρόθεση να επενδύει σε εμάς και χαρακτηριστική κίνηση ήταν η επένδυση στην Insurance Market. Θα πρέπει βέβαια να υπάρχουν κατάλληλοι συνομιλητές στην ελληνική αγορά και εφόσον βρεθούν στόχοι και εταιρίες που συνάδουν με το στρατηγικό μας σχέδιο, θα προχωρήσουμε. Υπάρχει ικανοποίηση από την απόδοση της Εταιρίας μας, σε μία περίοδο που η ανάπτυξη στρέφεται προς τις χώρες εκτός Ολλανδίας καθώς η Ολλανδία είναι μία πολύ ώριμη αγορά. Στην Interamerican έχουμε το know-how σε πολλούς τομείς και είναι πιο εύκολο να συνεισφέρουμε σε αυτή την ανάπτυξη.