Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Εισαγωγή και Καλωσόρισμα από τη Δροσιά Καρδάση

Στις 29 Φεβρουαρίου 2024, η INTERAMERICAN σε συνεργασία με την KPMG, πραγματοποίησε την εκδήλωση με τίτλο “ΑΝΥΤΙΜΕ by INTERAMERICAN | Women’s Day – Global Female Leaders by KPMG”. Η Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της Interamerican, άνοιξε την εκδήλωση με ένα θερμό καλωσόρισμα, τονίζοντας την επικείμενη ανάγκη για διαρκή υποστήριξη και αναγνώριση των γυναικών στον εργασιακό χώρο και στις ηγετικές θέσεις.

Παρουσίαση Έρευνας “Global Female Leaders Outlook 2023″ από την Πέγκυ Βελιώτου

Την σκυτάλη πήρε αμέσως μετά η Πέγκυ Βελιωτου, Head of People, Partner Consulting της KPMG, ξεκινόντας με την παρουσίαση της έρευνας, εστιάζοντας σε κρίσιμες περιοχές όπως η καθοδήγηση των εργαζομένων στην εποχή της ψηφιοποιήσης , η συνεχής ένταξη της κυβερνοασφάλειας στα καθημερινά θέματα, η επιτακτική ανάγκη πελατοκεντρικής σκέψης, η χρήση των δεδομένων ως εργαλείου για βελτίωση της αποδοτικότητας, η ευέλικτη προσέγγιση στη διαχείριση των ψηφιακών μεταβολών, και η αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση των εταιρικών επιδόσεων και αποτελεσμάτων.

Η έρευνα έδωσε πολύτιμες πληροφορίες για τις τάσεις που αφορούν τις γυναίκες σε ηγετικές θέσεις, υποδεικνύοντας τη στροφή προς ένα πιο υβριδικό εργασιακό μοντέλο, την αυξημένη εστίαση στην προώθηση διαφορετικότητας και ισότητας και την ανάγκη για ανθεκτικότητα και προσαρμογή σε εποχές αβεβαιότητας.

 

Ενημέρωση από την Έλσα Σταθοπούλου σχετικά με τους Παράγοντες ESG

Ακολουθώντας, η Έλσα Σταθοπούλου, Employer Branding Manager της KPMG, συνέχισε με έμφαση στους παράγοντες που διαμορφώνουν την στρατηγική ESG: την ίδρυση ειδικής ομάδας αφιερωμένης στο ESG, την αναγνώριση της αναφοράς ως κλειδί για την επιτυχία, την αξιοποίηση της ευκαιρίας του ESG για εταιρική επιτυχία, την ενσωμάτωση του ESG στο ανώτερο διοικητικό επίπεδο και την ολιστική σκέψη γύρω από αυτό.

Πάνελ Συζήτησης: ‘Thriving in a Transformative World’

Στην πάνελ συζήτησης, οι δικοί μας Πάνος Κούβαλης και Δροσιά Καρδάση ανέλυσαν εκτενώς τις πρωτοβουλίες της Interamerican σχετικά με την διαφορετικότητα και ένταξη, περιγράφοντας κάποιες από τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί, όπως τα προγράμματα mentoring και η ενσωμάτωση της Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης στην στρατηγική ατζέντα. Επισήμανθηκε η σημασία της ηγετικής δέσμευσης ώστε να προκύψουν σημαντικές μελλοντικές αλλαγές, της συνεχούς αντίδρασης στο φαινόμενο των διακρίσεων και της μετατροπής των λόγων σε πράξεις, προωθώντας μια πιο ολιστική άποψη για τη διαφορετικότητα.

Επιπλέον, τόνιστηκε η αξία της ευελιξίας στον χώρο εργασίας μέσω των πολιτικών εξ αποστάσεως εργασίας και της προσαρμοστικότητας των ωραρίων, προκειμένου να διευκολυνθεί η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής για όλους τους εργαζομένους, ειδικά για τις γυναίκες που πολλές φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλαπλούς κοινωνικούς ρόλους.

Η κα Καρδάση αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην σημασία της δημιουργίας ενός περιβάλλοντος που υποστηρίζει την πολυμορφία και προάγει μια κουλτούρα συμπερίληψης, όπου οι φωνές όλων των εργαζομένων ακούγονται. Κατέληξε τονίζοντας την ανάγκη για συνεχή εκπαίδευση και ανάπτυξη των εργαζομένων για την προαγωγή της ισότητας και της διαφορετικότητας, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της ενσωμάτωσης των αρχών της διαφορετικότητας και της ένταξης στις επιχειρησιακές στρατηγικές και στην καθημερινή λειτουργία του Οργανισμού.

Συμπεράσματα και Μηνύματα για το Μέλλον

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα σαφές μήνυμα για την ανάγκη συνεχούς προσπάθειας και δέσμευσης για την προαγωγή της ισότητας των φύλων και την υποστήριξη της γυναικείας ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα της εργασιακής ζωής. Τέλος, η INTERAMERICAN και η KPMG δεσμεύτηκαν για ακόμα μια φορά να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού, δίκαιου και ανταγωνιστικού εργασιακού περιβάλλοντος.