Η Συνάντηση των συμμετεχουσών του προγράμματος με τον CEO Γιάννη Καντώρο

Σε έναν κόσμο όπου η ισότητα και η διαφορετικότητα είναι καίριας σημασίας, η Interamerican υλοποίησε τον Μάιο του 2023 το πρωτοποριακό πρόγραμμα ‘Mentoring for Women in Leadership 2023’, σε συνεργασία με το Women on Top.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Το πρόγραμμα, στοχεύει στην ενδυνάμωση και επαγγελματική ανάπτυξη των γυναικών, διαρκεί 6 μήνες και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιανουάριο του 2024.

Στα μέσα Νοεμβρίου, οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον CEO της εταιρείας, Γιάννη Καντώρο, να συζητήσουν την πρόοδό τους, καθώς και να μοιραστούν τις προσωπικές τους ιστορίες και βιώματα από το ταξίδι του mentoring. Η συνάντηση αποτέλεσε έναν πυρήνα ανταλλαγής εμπειριών, αυτογνωσίας και κινητοποίησης, παρέχοντας στις συμμετέχουσες την ευκαιρία να εμπνευστούν από τις εμπειρίες των άλλων.

Εμπειρίες Συμμετεχουσών

Όλγα Μοσχούλα, Software Engineer Senior

“Μέσω του προγράμματος mentoring για δεξιότητες ηγεσίας είχα την τύχη να συνδεθώ με μία πολύ έμπειρη και αξιόλογη μέντορα η οποία είχε διατρέξει ήδη ένα κομμάτι επαγγελματικής πορείας το οποίο με ενδιαφέρει ως εξέλιξη. Στις συναντήσεις που ακολούθησαν μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω πολλά από τα θέματα που με απασχολούν όσον αφορά την προσωπική μου ανάπτυξη, την επίλυση συγκρούσεων, τη δυναμική της ομάδας και την ανάπτυξη κινήτρων σε αυτή αλλά και να επωφεληθώ από τη μεγάλη εμπειρία της μέντορα που επέλεξα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που κρατάω όμως σε αυτή τη σχέση είναι ότι υπήρξε χημεία, και η Βίκυ (η μέντορας μου) σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος δεν σταμάτησε να με εμπνέει και να με παρακινεί να υλοποιήσω αυτά που είχα στο νου. Ως αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, έχω ήδη ξεκινήσει ένα άτυπο πρόγραμμα mentoring με συνάδελφο στην ομάδα μου για να μοιράσω και εγώ με τη σειρά μου αυτά που πήρα. Ευχαριστώ πολύ το HR για αυτή την υπέροχη πρωτοβουλία!”

Χρύσα Καρακόιδα, Senior Legal Counsel, Νομική Υπηρεσία

“Συμμετέχοντας στο Mentoring πρόγραμμα της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την πλατφόρμα των Women on Top, ένιωσα ότι απέκτησα πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες που θα με βοηθήσουν να αναπτύξω περαιτέρω τις δεξιότητές μου, κυρίως σε σχέση με την ηγεσία, αλλά και να εντοπίσω σημεία και χαρακτηριστικά που χρίζουν βελτίωσης.

Πιο συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος αυτού, ήρθα σε επαφή με την μέντορά μου (Karolina Markiewich-Kuskowska, GM της Henkel Ελλάδας και Κύπρου) μια αυτοδημιούργητη επαγγελματία που κατάφερε να εξελιχθεί σε υψηλές θέσεις ευθύνης σε πολυεθνικούς Οργανισμούς με συγκεκριμένη προσπάθεια και στρατηγική, τις οποίες απλόχερα μοιράστηκε μαζί μου.

Πιστεύω ότι αυτό το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια εξαιρετική πρωτοβουλία της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ που μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στην ενδυνάμωση των γυναικών του Οργανισμού και στη διευκόλυνση της συμμετοχής τους σε θέσεις ηγεσίας, που είναι και το ζητούμενο. “

Δώρα Παναγιωτοπούλου, Internal Auditor Senior

“Καθώς ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχα σε πρόγραμμα mentoring, αρχικά δεν είχα συγκεκριμένη εικόνα σχετικά με το πώς θα μπορούσε πρακτικά να με ωφελήσει.

Ωστόσο, με την ολοκλήρωση του προγράμματος συνειδητοποίησα ότι ήταν το πλέον στοχευμένο μέσο για την παροχή ουσιαστικής καθοδήγησης σε τομείς που είχα ανάγκη. Οι συζητήσεις με τη μέντορά μου, μου έδωσαν την δυνατότητα να δω τον εαυτό μου μέσα από ένα καθρέφτη, να εντοπίσω δυνατά σημεία καθώς και σημεία προς βελτίωση και να καθορίσω τόσο πρακτικούς τρόπους αντιμετώπισης καθημερινών προκλήσεων όσο και μακροπρόθεσμους στόχους για το επαγγελματικό μου μέλλον. “

Αριάνα Ντούνη, Business & Systems Analyst Senior

“Η εμπειρία με την Στεφανία Καββαδία, την μέντορά μου, ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εμπνευστική.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεών μας, μοιραζόμασταν μικρά καθημερινά περιστατικά, προσθέτοντας μια προσωπική διάσταση στη σχέση μας και ενισχύοντας τον επαγγελματικό διάλογο.

Η ανταλλαγή σεμιναριακής εμπειρίας που είχε η Στεφανία, αποτέλεσε καίριο στοιχείο για την εμβάθυνση των γνώσεών μας και την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων. Ανακάλυψα πόσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε θεωρητικές γνώσεις σε πρακτικές καταστάσεις και όπως αναφέρει συνεχώς και η ίδια “Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα, πάντα να επιστρέφουμε στην θεωρία, επωφελούμενοι από τη σοφία άλλων που έχουν αντιμετωπίσει παρόμοιες προκλήσεις πριν από εμάς.”

Βαδίζοντας Προς το Μέλλον

Η Interamerican παραμένει αφοσιωμένη στην ευαισθητοποίηση των εργαζόμενων σε θέματα ισότητας αλλά και την διασφάλιση της παροχής ίσων ευκαιριών σε όλους. Πιστεύουμε ότι αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία για να ενισχυθούν οι γυναίκες του Οργανισμού μας ακόμα περισσότερο. Στοχεύοντας στο μέλλον, η Interamerican ελπίζει να διοργανώσει ξανά το πρόγραμμα τον επόμενο χρόνο και να το καταστήσει διαθέσιμο σε ακόμα πιο διευρυμένο κοινό, συνεχίζοντας να ενδυναμώνει τις γυναίκες σε θέσεις ηγεσίας.