Χρυσό για το Σύστημα Εκπαίδευσης Agency στα Brandon Hall Awards

Content contributors: Γιάννης Γιαννακόπουλος, Γιώργος Μαντάς, Ειρήνη Μαρκογιανάκη, Δημήτρης Στίγκας, Νάταλι Σταυρίδου.

Η Χρυσή διάκριση της #INTERAMERICAN και του Συστήματος Εκπαίδευσης Agency στα Brandon Hall Group Excellence Awards 2022 μας κάνει πολλαπλά υπερήφανους. Φέτος, η Interamerican εντάσσεται στην ομάδα των διεθνών top brands που θα παρευρεθούν στο gala βράβευσης Hilton West Palm Beach, στη Φλόριντα.

Η εκπαίδευση στοχεύει στην αύξηση της παραγωγικότητας του Οργανισμού μας και στην προσέλκυση νέων ταλέντων στο δίκτυο πωλήσεων. Ως εκ τούτου, το τμήμα Learning & Development σχεδίασε και υλοποίησε το «Agency development system», μία μια ολιστική στρατηγική μάθησης που ενσωματώνει σαφές όραμα και αποστολή και μετρήσιμους στόχους. Το εξατομικευμένο πρόγραμμα σπουδών για τους ασφαλιστικούς μας συμβούλους διαθέτει learning paths, με επίκεντρο το ταλέντο και την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους, ενώ περιλαμβάνει καινοτόμες μεθοδολογίες όπως gamification, blended learning, micro-learning, κ.λπ., αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα που περιλαμβάνουν διαδικτυακά σεμινάρια, μαθήματα βίντεο, εργαστήρια κ.λπ. Φιλοξενούνται στην πλατφόρμα «Digital Learning Ακαδημία”. Το σύστημα συνδυάζει την online εκπαίδευση στην οποία καθορίζει καθένας τον προσωπικό του ρυθμό, με τα μαθήματα από εκπαιδευτές, για να καλύψει διαφορετικές ανάγκες.

Για αυτό εργάστηκαν ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, Sales Operations Manager και η ομάδα των Γιώργος Μαντάς, Ειρήνη Μαρκογιανάκη, Δημήτρης Στίγκας και Νάταλι Σταυρίδου.

«Αναζητήσαμε να βρούμε τον κορυφαίο οργανισμό που δίνει βραβεία σε διεθνές επίπεδο. Τα βραβεία Brandon Hall ξεχωρίζουν – είναι κάτι σαν «Όσκαρ» του Management. Βλέποντας τις εταιρείες και τα έργα που έχουν κατέβει στα βραβεία, δεν ήμασταν εξαρχής βέβαιοι για την επιτυχία. Αλλά ακόμα και μία εύφημη μνεία στη συμμετοχή μας θα ήταν σημαντική. Τον Απρίλιο κατεβήκαμε στα βραβεία με τη στρατηγική μας, την οποία πιστεύουμε πάρα πολύ. Όσο ήμασταν στις καλοκαιρινές μας διακοπές, είδαμε την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με πάρα πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Η Αμερική είναι νούμερο 1 στο κομμάτι της εκπαίδευσης, οπότε το βραβείο συνιστά μεγάλη αναγνώριση», λέει ο Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Η οργάνωση, η ομάδα και τρόπος σκέψης ως συστατικά της επιτυχίας

«Κοινός στόχος μας είναι να βοηθάμε τους ανθρώπους μας να γίνουν καλύτεροι επαγγελματίες. Αποτελεσματικοί και παραγωγικοί», λέει η Νάταλι Σταυρίδου.
«Η ομάδα μας λειτουργεί σαν ένα μουσικό σύνολο σε μια καλή ενορχήστρωση. Καθένας έχει μία εξειδίκευση αλλά όλοι μαζί δουλεύουμε για τον κοινό μας στόχο και συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλον. Ο καθένας έχε το management του δικού του έργου και καθένας από εμάς υποστηρίζει τον άλλον στο έργο του. Αν δεν υπάρχει αυτό σε μία ομάδα δεν φτάνεις στο στόχο σου και στο βραβείο», σχολιάζει ο Δημήτρης Στίγκας, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Όπως συμπληρώνει ο Γιώργος Μαντάς « είμαστε συμπαίκτες. Η ομάδα μας θα παίξει και μετά θα αξιολογήσει τον εαυτό της. Ο συμπαίκτης θα πει στην ομάδα του τα καλά αλλά και τα λάθη. Μεταξύ μας εκφραζόμαστε ελεύθερα και έτσι μπορούμε να συντονιστούμε και να ανακαλύψουμε τι πραγματικά δουλεύει».

«Θέλουμε να δώσουμε μία εμπειρία εκπαίδευσης. Να θέλει ο εκπαιδευόμενος να συμμετέχει, να μη το θεωρεί υποχρεωτικό. Να βλέπει ότι μπορεί να αναπτύξει τα ταλέντα και τις δυνατότητές του. Σκεφτόμαστε “ο εκπαιδευόμενος, θα πλήρωνε για αυτή την εκπαίδευση;”» λέει η Νάταλι. « Αυτό που μου αρέσει στη δουλειά μου αλλά και σε όλη την ομάδα είναι ότι γεμίζουμε τους ανθρώπους αυτοπεποίθηση και μάλιστα ανθρώπους σε μία δύσκολη δουλειά που έχει απαιτήσεις σε μελάτη – από τα τεχνικά χαρακτηριστικά των προγραμμάτων ως άλλες ικανότητες. Όταν έχει τη γνώση, μπορεί να μεταφέρει τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση και στον πελάτη του. Στην πλατφόρμα έχουμε 255 ενεργά μαθήματα στο digital learning academy- 165 e learnings τα οποία είναι self based μαθήματα. Τα υπόλοιπα είναι εργαστηριακά προγράμματα με εκπαιδευτή. Είναι blended εκπαιδεύσεις με φυσική παρυσία και elearning. Και 24 webinars πο γίνονται live και στη συέχεια on demand στην βιβλιοθήκη του Learning Academy», εξηγεί η Ειρήνη. «Αγαπάμε και εμείς οι ίδιοι να μαθαίνουμε. Μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας από το “μικρό” – ένα call για κάτι μικρό που είδαμε, ως την ανταλλαγή trend reports», προσθέτει ο Δημήτρης.

Τώρα η ομάδα δουλεύει τον ετήσιο προγραμματισμό για το 2023. « Όσα πετύχαμε ξεκίνησαν και έγιναν δυνατά γιατί ο Γιάννης άκουσε τις σκέψεις και τις ιδέες μας, έκατσε δίπλα μας και αξιολογήσαμε το return και το impact της επένδυσης στην Εταιρία και μας έδωσε τη δυνατότητα να τις πραγματοποιήσουμε. Παράλληλα, μας κινητοποίησε ώστε να σκεφτόμαστε με μεγαλύτερη καινοτομία και όρεξη την επόμενη ημέρα του συστήματος εκπαίδευσης και ανάπτυξης των δικτύων πωλήσεων της Εταιρίας», συμφωνεί η ομάδα.