2 νέοι συνάδελφοι μιλούν για τη δουλειά τους και απαντούν σε fun ερωτήσεις

Ο Οργανισμός μας εξελίσσεται και νέα πρόσωπα προστίθενται στην οικογένεια της Interamerican προκειμένου να στηρίξουν την αποστολή μας. Είναι βέβαιο πως θα συναντηθούμε στους διαδρόμους του κτιρίου μας ή και σε κοινά έργα. Μέχρι τότε, γνωρίστε τους εδώ! Αυτό το μήνα μιλούν o Θανάσης Γομάτος, Business & Product Developer στο HFF Tribe και η Χρυσάνθη Τούρτα, μέρος της ομάδας του αναλογιστικού τμήματος Ζωής.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Θανάσης Γομάτος

Ονομάζομαι Θανάσης Γομάτος και είμαι κάτοχος BSc του τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Διοικητικής Επιστήμης (ΠΑ.ΠΕΙ), με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αναλογιστική Επιστήμη & τη Διοικητική Κινδύνου (ΜSc in Actuarial Science & Risk Management). Ξεκίνησα να εργάζομαι στον Ασφαλιστικό χώρο πριν από περίπου 16 χρόνια και παρέμεινα σε αυτόν για μία δεκαετία στη νεοϊδρυθείσα τότε DemCo Ασφαλιστική, η οποία μετονομάστηκε σε Prime Insurance αργότερα. Έχοντας περάσει από αρκετές θέσεις κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της εταιρίας, κέρδισα πολλά σε γνώση τεχνική και μη στους εκάστοτε κλάδους. Mε την τελευταία να είναι αυτή του Αναλογιστή και Αντασφαλιστικού Aναλυτή της Ελλάδας, μεταπήδησα σε εμπορική Εταιρία το 2016.

Ως Senior Sales Analyst στο Global Strategy της Αvon Cosmetics υπήρξα υπεύθυνος για τις πληροφορίες και τις αναφορές οι οποίες προκύπτουν μέσω εκτενών αναλύσεων που απορρέουν από ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 7 billions ανά τον κόσμο. Κέρδισα πολύτιμη εμπειρία σε πολυεθνικό περιβάλλον ενός μεγάλου Οργανισμού κι εκτέθηκα σε νέες τεχνολογίες οι οποίες με τη σειρά τους με βοήθησαν στη μετέπειτα πορεία μου στο περιβάλλον των start-ups.

Εργάστηκα ως Senior Business Data Analyst στη SpotaWheel και από τα τέλη κοντά του προηγούμενου χρόνου εντάχθηκα στο δυναμικό της Interamerican ως Business & Product Developer στο HFF Tribe.

Λίγα λόγια σχετικά με τον ρόλο του

Οι αρμοδιότητές μου περιστρέφονται γύρω από την ανάπτυξη των εταιρικών στρατηγικών του κλάδου υπό ένα ολιστικό πρίσμα των πυλώνων του οικοσυστήματος, εισάγοντας καινούριες υπηρεσίες, προϊόντα και συνέργειες με στόχο την προσέλκυση νέας πελατειακής βάσης αλλά και συνολική βελτίωση της ήδη υπάρχουσας εμπειρίας.

Η δημιουργία αυτών των υπηρεσιών έχει στόχο να ενισχύσει την ικανοποίηση των πελατών ή οποία βαθμολογείται, εξετάζοντας παράλληλα τις δυνατότητες για δυνητικά έσοδα και ανακαλύπτοντας ευκαιρίες από τάσεις ή άλλα προϋπάρχοντα προγράμματα εντός της εταιρείας. Τα παραπάνω είναι εναρμονισμένα με το όραμα του οργανισμού για πρόληψη και καλύτερη ζωή των ασφαλισμένων. Κάποια από τα έργα στα οποία εμπλέκομαι στο παρόν είναι οι υπηρεσίες γύρω από τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πελατών μας κι έχουν να κάνουν με τις συνέργειες τις οποίες έχουμε αναπτύξει κυρίως με τη Thrive Global, την Alterlife κ.α. καθώς και τη διερεύνηση της ανάπτυξης της οδοντιατρικής και ψυχικής φροντίδας στα πλαίσια του οικοσυστήματος.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Προερχόμενος από ετερόκλητα επιχειρησιακά περιβάλλοντα τα τελευταία 6 χρόνια, διαπίστωσα την προσπάθεια που καταβάλει η εταιρία έτσι ώστε να προάγει την καλυτέρευση της ζωής των εργαζομένων της, κάτι το οποίο συμπίπτει και με το όραμα το οποίο έχει για τους πελάτες της. Κατά την προσωπική μου άποψη τα τελευταία, είναι αλληλένδετα. Ο ευέλικτος τρόπος του μοντέλου εργασίας ωστόσο, φαίνεται να προάγει την ψυχική ηρεμία, η οποία σε ωθεί να δημιουργήσεις, να προβληματιστείς, να αναζητήσεις, να κάνεις λάθος και να βελτιωθείς, μακριά από προβλήματα που ανέκυπταν με τα παραδοσιακά μοντέλα τα οποία δεν εστίαζαν πάντα στα σημαντικά για όλους τους εμπλεκόμενους.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Ασχολούμαι με το μπάσκετ από μικρός έχοντας περάσει από αρκετές ομάδες κι επίπεδα ενώ ενίοτε «γρατζουνάω» μία κιθάρα όταν μου το «επιτρέπουν» τα παιδιά μου, τα οποία είναι σε μικρές ηλικίες!

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Μία από τις αγαπημένες μου ταινίες είναι «Οι Άθικτοι – Les Intouchables»

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο;Ακούω πολλή μουσική και αγαπημένα είναι επίσης πολλά. Αυτήν την περίοδο είναι το «Τι Θέλουν Όλοι» από το δίσκο «Φυλακή Υψίστης Ασφαλείας».

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Έναν υπνόσακο (για να το ζήσω…λέμε τώρα…), ένα βαρκάκι (ως δεινός καπετάνιος…) κι έναν ελβετικό σουγιά!!!

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Θα ήθελα να μείνω σε χώρες της Άπω Ανατολής όπως η Ιαπωνία, έτσι ώστε να βιώσω και να ανακαλύψω διαφορετικές κουλτούρες από τις δυτικές.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Με οικογένεια και φίλους στη γειτονιά…αυτή που παίζουν τα παιδιά…

Χρυσάνθη Τούρτα

Ονομάζομαι Τούρτα Χρυσάνθη και αποτελώ μέρος της ομάδας του αναλογιστικού τμήματος Ζωής. Ξεκίνησα την επαγγελματική σταδιοδρομία μου στον Αναλογισμό ως σύμβουλος στον συμβουλευτικό κλάδο μέχρι την ένταξή μου στην Interamerican ενώ πριν από αυτό είχα ασχοληθεί με την εκπαίδευση και την ρομποτική στα πλαίσια των σχολικών ηλικιών.

Είμαι απόφοιτη του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού προγράμματος «Αναλογιστική επιστήμη και Διαχείριση κινδύνου».

Ενδιαφέρουσες προκλήσεις ως τώρα στην καριέρα μου θεωρώ την μετάβαση από τον χώρο των μαθηματικών και της εκπαίδευσης στον επιχειρησιακό κλάδο και μέλος ομάδων διεθνών και πολύπλευρων project όσο και την μετάβασή μου από Ελλάδα Κύπρο με επαφή μια διαφορετική οικονομία υπό άλλα πλαίσια και όρους.

Λίγα λόγια σχετικά με τον ρόλο της

Ο ρόλος μου στην ομάδα περιλαμβάνει τον υπολογισμό και την αποτύπωση υποχρεώσεων μέρος του χαρτοφυλακίου της εταιρίας και συγκεκριμένα, των ομαδικών συνταξιοδοτικών προγραμμάτων και των προϊόντων υγείας, μελέτη, ανάλυση και διαχείριση προϊόντων υγείας με βάση τις νέες συνθήκες (medical inflation) καθώς και S II reporting.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

H Interamerican μου έδωσε την δυνατότητα να δω το business από την άλλη πλευρά έχοντας εργαστεί ως σύμβουλος ως τότε. Το ευχάριστο και φιλικό κλίμα σε συνδυασμό με την ευελιξία στον τρόπο εργασίας αποτελούν θεμελιώδεις αρχές για την παραγωγικότητα και αποτελεσματικότητα των υπαλλήλων και προσωπικά με έχει εκπλήξει η συνέπεια της εταιρείας στις αρχές αυτές.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Μουσική, Yoga/meditation, τρέξιμο

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί;Πολλές ως σινεφίλ, οπότε θα έλεγα τελευταία ταινία που είδα και μου έμεινε, τα «Μαγνητικά πεδία».

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Δύσκολη ερώτηση, θα έλεγα ίσως BICEP GLUE, μιας και αναμένεται ο ερχομός τους για live στην Αθήνα, Lamar αρκετά από το new album.

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Ραδιόφωνο (οτιδήποτε μπορώ να ακούω μουσική), αντηλιακό και καφε (η 3η επιλογή ήταν μεταξύ αυτού και πολυεργαλείου μαχαιριού κ.λπ. μιας και το πρακτικό κομμάτι δεν καλύπτεται αλλά είχα μια ένσταση πως θα διαβαστεί το μαχαίρι!!).

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Σίγουρα σε κάποιο ηλιόλουστο μέρος, έχω μια αγάπη προς τα τροπικά μέρη τα τελευταία χρόνια, ίσως Μαλδίβες, Ζανζιβάρη ή Τελ Αβίβ.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα αφιέρωνα τον χρόνο μου στο investment part, business, μιας και είναι κάτι που προσπαθώ να το ενσωματώσω στην καθημερινότητά μου αλλά ακόμη δεν έχει κερδίσει το έδαφος που πρέπει.