2 νέοι συνάδελφοι μιλούν για τη δουλειά τους και απαντούν σε fun ερωτήσεις

Ο Οργανισμός μας εξελίσσεται και νέα πρόσωπα προστίθενται στην οικογένεια της Interamerican προκειμένου να στηρίξουν την αποστολή μας. Είναι βέβαιο πως θα συναντηθούμε στους διαδρόμους του κτιρίου μας ή και σε κοινά έργα. Μέχρι τότε, γνωρίστε τους εδώ! Αυτό το μήνα μιλούν Ανδρονίκη Σιώρου, Business & Product Developer στην ομάδα του Sales Operations και o Χαρίσιος Καρακατσάνης, Αναλυτής Δεδομένων δύο ομάδων, της Happy-Healthy και της Onboarding.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Ανδρονίκη Σιώρου

Ονομάζομαι Σιώρου Ανδρονίκη και ανήκω στο δυναμικό της Interamerican από τον Ιούνιο του 2022.

Εργάζομαι ως Business & Product Developer στην ομάδα του Sales Operations, έχοντας ολοκληρώσει τις σπουδές μου στο Τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρώτη μου εργασιακή εμπειρία ήταν στην Jacobs Douwe Egberts όπου ολοκλήρωσα την πρακτική μου άσκηση ως Demand Planner και συνέχισα ως εκπαιδευόμενη Supply Chain Analyst στην ίδια εταιρία.

Λίγα λόγια σχετικά με το ρόλο της

Ο ρόλος μου ως Business & Product Developer είναι να προετοιμάζω και να αναλύω δεδομένα παρέχοντας αναφορές για όλα τα δίκτυα διανομής της εταιρίας σχετικά με την παρακολούθηση της απόδοσής τους. Συμμετέχω σε έργα σε συνεργασία με τα μέλη της ομάδας Business & Product Development που αφορούν στις διαδικασίες προϊόντων, συστημάτων, υπηρεσιών και στο «ταξίδι» του πελάτη/διαμεσολαβητή. Επιπλέον, αναζητώ τάσεις και ανάγκες παρέχοντας τις σχετικές πληροφορίες με σκοπό την βελτιστοποίηση των προσφερόμενων υπηρεσιών και διαδικασιών. Τέλος, συμμετέχω στη διαδικασία του Business Plan της εταιρίας, συλλέγοντας τη στοχοθεσία ανά κανάλι.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Η Interamerican, με την πολυετή της παρουσία στην ασφαλιστική αγορά, αποτελεί έναν Οργανισμό που αποπνέει αίσθημα ασφάλειας και αξιοπιστίας στον εργαζόμενο ειδικά όταν πρόκειται για τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα. Ο όμορφα διαμορφωμένος χώρος μου φτιάχνει τη διάθεση και τα open-space γραφεία ευνοούν τη συνεργασία και τη δημιουργικότητα. Επιπλέον, το υβριδικό μοντέλο που έχει υιοθετήσει με ενθαρρύνει στο να είμαι πιο παραγωγική και ευέλικτη, επιτυγχάνοντας την ισορροπία μεταξύ δουλειάς και προσωπικής ζωής. Τέλος, η άριστη επικοινωνία και η συνεργασία με τα μέλη της ομάδας μου, σε συνδυασμό με τα εργαλεία που παρέχονται από την εταιρία, μου δίνει την δυνατότητα και να εξελιχθώ επαγγελματικά αλλά και σαν άνθρωπος.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Μουσική, Podcasts και επιτραπέζια με φίλους.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Είμαι ξεκάθαρα Harry Potter fan! Γιατί ποιος δεν θα ήθελε έναν αόρατο μανδύα;

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Creepin’ (Metro Boomin, The Weeknd & 21 Savage).

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Οτιδήποτε για να μπορώ να ακούω μουσική, την φωτογραφική μου μηχανή και αντηλιακό!

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Θα επέλεγα την Ελβετία για το εξαιρετικά υψηλό βιοτικό επίπεδο, τα γραφικά της τοπία και φυσικά τις υπέροχες σοκολάτες!

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα επένδυα τον χρόνο μου σε μαθήματα καλλιγραφίας και Lettering.

Χαρίσιος Καρακατσάνης

Ονομάζομαι Καρακατσάνης Χαρίσιος και ο ρόλος που καταλαμβάνω στην εταιρία είναι στην ομάδα του Data & Analytics στο H&F Tribe ως Αναλυτής Δεδομένων δύο ομάδων, της Happy-Healthy και της Onboarding. Ξεκίνησα τις σπουδές στο μαθηματικό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2012 και στην συνέχεια αποφοίτησα από το Cardiff University στην Ουαλία στο μεταπτυχιακό Data Science and Analytics.

Λίγα λόγια σχετικά με το ρόλο του

Ως αναλυτής δεδομένων στην Interamerican, οι αρμοδιότητες μου περιλαμβάνουν την εξαγωγή και ανάλυση των δεδομένων, όπως και την δημιουργία προβλεπτικών αλγορίθμων με σκοπό την λήψη αποφάσεων οι οποίες είναι βασισμένες στα δεδομένα. Λόγω της σημαντικότητας των ενεργειών που λαμβάνουν χώρα στην Interamerican, έχω την υποχρέωση τα στοιχεία να είναι άρτια ως προς την ποιότητα και να επεξηγούν την κάθε περίσταση από όλες τις πιθανές οπτικές γωνίες.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον Οργανισμό;

Η Interamerican σαν Οργανισμός μου έδωσε μια νέα οπτική, τόσο στον τρόπο εργασίας όσο και στην οργάνωση του χρόνου και των project. Συγκεκριμένα το σύστημα Agile που εφαρμόζεται καθημερινά δίνει στους ανθρώπους την δυνατότητα να ρυθμίζουν οι ίδιοι των χρόνο τους από την μία, και από την άλλη να ακουστούν οι ιδέες του κάθε ανθρώπου όσον αφορά την βελτίωση των δομών και των εσωτερικών διαδικασιών ανεξάρτητα από την εμπειρία και θέση που κατέχουν.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει είτε να βλέπω, είτε να παίζω ποδόσφαιρο. Γενικότερα είμαι της άποψης “νους υγιής εν σώματι υγιεί” οπότε επιλέγω να γυμνάζομαι όσο το δυνατόν πιο συχνά με σκοπό την αποφόρτιση από την καθημερινότητα.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Galactik Football διότι αντιπροσωπεύει όλη την παιδική μου ηλικία

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Lose Yourself – Eminem .

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Μια μπάλα ποδοσφαίρου, ένα μαγιό και γυαλιά ηλίου.

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Θα επέλεγα να ζήσω στο Ηνωμένο Βασίλειο διότι μου αρέσει η οργάνωση της χώρας σε όλους τους τομείς καθώς το η κουλτούρα που έχει αναπτυχθεί με τα χρόνια γύρω από τον τομέα του ποδοσφαίρου, το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της αγγλικής κοινωνίας.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα έπαιζα ποδόσφαιρο μία ώρα παραπάνω την ημέρα και όταν κουραζόμουν θα πήγαινα στην ασφάλεια του κρεβατιού μου.