2 νέοι συνάδελφοι μιλούν για τη δουλειά τους και απαντούν σε fun ερωτήσεις

Ο Οργανισμός μας εξελίσσεται και νέα πρόσωπα προστίθενται στην οικογένεια της Interamerican προκειμένου να στηρίξουν την αποστολή μας. Είναι βέβαιο πως θα συναντηθούμε στους διαδρόμους του κτιρίου μας ή και σε κοινά έργα. Μέχρι τότε, γνωρίστε τους εδώ! Αυτό το μήνα μιλούν η Ελένη Κρατημένου Actuarial Analyst, μέλος της ομάδας του Αναλογιστικού της Interamerican στον κλάδο Ζωής και Υγείας και ο Χρήστος Γεωργακόπουλος, Αναλυτής Δεδομένων στην ομάδα DAT.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Ελένη Κρατημένου

Ονομάζομαι Ελένη Κρατημένου και είμαι Actuarial Analyst, μέλος της ομάδας του Αναλογιστικού της Interamerican και συγκριμένα στον κλάδο Ζωής και Υγείας. Φοίτησα στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς και έχω ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στην Αναλογιστική Επιστήμη και Διαχείριση Κινδύνων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Λίγα λόγια σχετικά με το ρόλο της

Ο ρόλος μου στο Αναλογιστικο τμήμα αφορά την αποτίμηση των υποχρεώσεων της εταιρίας. Οι κύριες αρμοδιότητες μου συνοψίζονται στο reporting υπό τα πρότυπα IFRS & SII καθώς επίσης και σε εργασίες που αφορούν την παρακολούθηση της κερδοφορίας του χαρτοφυλακίου Υγείας.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Χαίρομαι που η εργασία μου στην Interamerican μου δίνει την ευκαιρία να διερευνήσω νέες περιοχές μέσω των εργασιών που αναλαμβάνουμε. Επίσης, είναι πολύ σημαντικό το κλίμα συνεργασίας και αλληλεγγύης που έχει καλλιεργηθεί ανάμεσα στους ανθρώπους που εργάζονται στην εταιρία.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Στον ελεύθερο μου χρόνο μου αρέσει να κάνω περιπάτους στη φύση.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Είδα πρόσφατα τις Κολυμβήτριες, μια αληθινή ιστορία για τους πρόσφυγες της Συρίας, και με συγκίνησε πολύ η δύναμη και η πίστη της πρωταγωνίστριας στον εαυτό της.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; “My everything”, Kutiman – Dekel

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Ένα μαχαίρι, ένα καπέλο και ένα βιβλίο.

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Θα διάλεγα την Ολλανδία, γιατί μου αρέσει που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν στην καθημερινότητα τους το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα φρόντιζα να την περνάω με αγαπημένα μου πρόσωπα.

Χρήστος Γεωργακόπουλος

Ονομάζομαι Γεωργακόπουλος Χρήστος, κατάγομαι από την Αθήνα και είμαι 24 χρονών. Ο ρόλος που καταλαμβάνω στην εταιρία είναι στην ομάδα του DAT, ως Αναλυτής Δεδομένων. Ξεκίνησα τις σπουδές στο μαθηματικό της Πάτρας το 2016 και τελείωσα το 2020 με κατεύθυνση τα εφαρμοσμένα μαθηματικά.

Λίγα λόγια σχετικά με το ρόλο του

Ως αναλυτής δεδομένων στην Interamerican οι αρμοδιότητες μου περιλαμβάνουν την συλλογή, προετοιμασία και ανάλυση των δεδομένων όπως και την δημιουργία προβλεπτικών αλγορίθμων με σκοπό την αποτελεσματικότερη λήψη αποφάσεων από τους Product Owner της εταιρίας. Λόγω της σημαντικότητας των αποφάσεων που λαμβάνουν οι ενδιαφερόμενοι, έχω την υποχρέωση τα στοιχεία να είναι άρτια ως προς την ποιότητα και να επεξηγούν την εκάστοτε κατάσταση με ευκρίνεια και διαφάνεια από όλες τις πιθανές οπτικές γωνίες.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον Οργανισμό;

Η Interamerican σαν οργανισμός μου έδωσε μια νέα οπτική στον τρόπο λειτουργίας μιας εταιρίας αυτού του μεγέθους. Συγκεκριμένα, προσωπικά με εντυπωσίασέ πολύ, το σύστημα το Agile που έχει εφαρμοστεί και δίνει στους ανθρώπους την ευκαιρία να γίνουν πιο παραγωγικοί ρυθμίζοντας οι ίδιοι των χρόνο τους, όπως και να ακουστούν οι ιδέες τους όσον αφορά την βελτίωση των δομών και των εσωτερικών διαδικασιών.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Ως προς την απασχόληση μου στον ελεύθερο χρόνο που έχω μου αρέσει να χαλαρώνω, να κάνω βόλτες στην φύση και να βλέπω ταινίες.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Αγαπημένη μου ταινία είναι το Veloci Pastor γιατί έχει ότι μπορεί να ζητήσει ένα παιδί σε ταινία δράσης.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Το Calm Down.

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Μαγιό, γυαλιά ηλίου και ρούμι (Agrrrrr).

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Ανταρκτική γιατί έχει χιόνι και πιγκουίνους.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Σαν λάτρης του ύπνου αν η μέρα είχε άλλη μια ώρα θα την χρησιμοποιούσα για να κάτσω στο κρεβάτι και απολαύσω το πάπλωμα μου.