2 νέοι συνάδελφοι μιλούν για τη δουλειά τους και απαντούν σε fun ερωτήσεις

Ο Οργανισμός μας εξελίσσεται και νέα πρόσωπα προστίθενται στην οικογένεια της Interamerican προκειμένου να στηρίξουν την αποστολή μας. Είναι βέβαιο πως θα συναντηθούμε στους διαδρόμους του κτιρίου μας ή και σε κοινά έργα. Μέχρι τότε, γνωρίστε τους εδώ! Αυτό το μήνα μιλούν η Αναστασία Αγγελάκη, Sustainability Specialist και η Ευαγγελία Λαδοπούλου, HR Advisor.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Αναστασία Αγγελάκη – Sustainability Specialist

Με λένε Αναστασία Αγγελάκη και τους τελευταίους μήνες έχω αναλάβει το ρόλο του Sustainability Specialist στην Interamerican. Η ακαδημαϊκή μου πορεία ξεκίνησε σπουδάζοντας οικονομικά στο Deree College, από όπου έλαβα πλήρη υποτροφία για να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Stanford University στην Αμερική, παρακολουθώντας κάποια εξειδικευμένα μαθήματα του πτυχίου μου. Τις σπουδές μου ολοκλήρωσα με ένα master στη διοίκηση επιχειρήσεων και τα χρηματοοικονομικά στο University College London (UCL) στην Αγγλία. Μέσα από διάφορα πανεπιστημιακά προγράμματα και project, ανακάλυψα το έντονο ενδιαφέρον μου για τη βιωσιμότητα.

Θέλοντας, λοιπόν, να δω τη λειτουργία και την εφαρμογή της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων στην πράξη, εργάστηκα για 2 χρόνια στην PwC ως σύμβουλος επιχειρήσεων στο τμήμα ESG, Sustainability & Climate Change. Τέλος, στοχεύοντας να εξειδικεύσω την τεχνογνωσία μου περεταίρω στο συγκεκριμένο τομέα, απέκτησα ένα πιστοποιητικό στη βιώσιμη χρηματοδότηση από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Λίγα λόγια σχετικά με το ρόλο της

Ανήκω στην ομάδα Sustainability & Stakeholder Relations, και πιο συγκεκριμένα, ασχολούμαι με όλα τα θέματα που αφορούν τη στρατηγική βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου. Ενδεικτικά, ο ρόλος μου περιλαμβάνει την ενεργό συμμετοχή μου στον σχεδιασμό και την εφαρμογή της ESG στρατηγικής και του σχεδίου δράσης της Interamerican, στο συντονισμό των εργασιών για τη δημιουργία και τη δημοσίευση της ετήσιας Έκθεσης Βιώσιμης Ανάπτυξης, την ευθυγράμμιση με τους εξελισσόμενους κανονισμούς βιωσιμότητας και τα παγκόσμια πρότυπα, την διοργάνωση ενημερωτικών συναντήσεων/ εκπαιδεύσεων με τα ενδιαφερόμενα μέρη, και τέλος, τη συνεχή έρευνα για καινοτόμες λύσεις και νέους τρόπους ενίσχυσης του ESG μετασχηματισμού της Interamerican.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Το “wow factor” για μένα σε αυτή την εταιρεία είναι η συνεργασία εντός της ομάδας μου αλλά και μεταξύ των τμημάτων. Δεδομένου ότι ένα μεγάλο κομμάτι του ρόλου μου είναι να διασφαλίσω την αποτελεσματική συνεργασία για την επίτευξη ενός κοινού στόχου για την βιώσιμης ανάπτυξης της εταιρείας μας, είναι πολύ ενθαρρυντικό για μένα να συνεργάζομαι με ανθρώπους που επιδεικνύουν ένα υποστηρικτικό εργασιακό περιβάλλον.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολούμαι με το kickboxing.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Friends- γιατί κάπως ταυτίζομαι με όλους τους χαρακτήρες.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Mambo Sun από T.Rex

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Το σκύλο μου, το αγαπημένο μου βιβλίο και… το αντηλιακό μου!

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Ιταλία – γιατί έχει το αγαπημένο μου φαγητό.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Η τέλεια ευκαιρία για να κοιμηθώ λίγο παραπάνω!

Ευαγγελία Λαδοπούλου – HR Advisor

Ονομάζομαι Ευαγγελία και είμαι η νέα HR Advisor της Interamerican. Είμαι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών σπουδών και μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού. Μπήκα στον κόσμο του HR πριν 9 χρόνια, και έτσι είχα την ευκαιρία να αποκτήσω εμπειρία στους τομείς του Talent, Performance, Training & Development. Έχω εργαστεί σε 3 εταιρείες (Intralot, Motor Oil & Sunlight) και ευελπιστώ ότι η Interamerican θα συνεισφέρει ακόμα περισσότερο στην ανάπτυξη μου ως HR professional.

Λίγα λόγια σχετικά με το ρόλο της

Είμαι το νέο μέλος στην ομάδα του HR και πιο συγκεκριμένα μία από τις τρεις HR Advisors. Στο ρόλο μου θα συμβουλεύω και θα καθοδηγώ τους leaders της περιοχής μου για θέματα που αφορούν το HR, με βάση πάντοτε τις πρακτικές της Interamerican και αξιοποιώντας παράλληλα και τη δική μου εμπειρία. Στις αρμοδιότητές μου επίσης, είναι και η εμπλοκή μου στη δημιουργία και εκτέλεση centralized projects του ετήσιου HR Plan.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον Οργανισμό;

Πριν ξεκινήσω το ταξίδι μου στην Interamerican, γνώριζα πως πρόκειται για μια εταιρεία με μεγάλη ιστορία στο χώρο της ασφάλειας και έτσι είχα την εντύπωση ότι θα έπρεπε να προσαρμοστώ σε ενδεχομένως πιο «παραδοσιακές» διαδικασίες. Με μεγάλη μου χαρά αντιλήφθηκα όμως – από τις πρώτες κιόλας ημέρες – πως ο τρόπος λειτουργείας της Interamerican είναι πολύ σύγχρονος για τα δεδομένα της Ελληνικής αγοράς. Η εταιρεία έχει στο δυναμικό της open-minded επαγγελματίες με όρεξη για δημιουργία, και αυτός είναι ο σημαντικότερος και πιο παρακινητικός παράγοντας και για τη δική μου επαγγελματική εξέλιξη.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Γενικότερα καταφέρνω να βρίσκω τη λύση στις ταινίες μυστηρίου και σε παιχνίδια γρίφων. Ειδικότερα αυτό τον καιρό, μαζεύω φιγούρες με υπερήρωες και με διάφορα είδη δεινοσαύρων, για τον 2 ετών γιο μου.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί;  Tο Prison Break, γιατί με έκανε να σκέφτομαι συνέχεια πως θα δοθεί μια λύση σε ένα πρόβλημα φαινομενικά άλυτο.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Το Another Love (Tom Odell) – το χορεύουμε όλη μέρα στο σπίτι αυτή την περίοδο 😊

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Ένα mp3 με αγαπημένα τραγούδια γιατί δεν μπορώ να ζήσω χωρίς μουσική, ένα μυθιστόρημα και τη φωτογραφία του γιού μου!

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Η Ελβετία για την ποιότητα ζωής της ή η Αμερική, γιατί όνειρό μου είναι ένα ταξίδι στη Ν. Υόρκη.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Αμφιταλαντεύομαι μεταξύ μιας επιπλέον ώρας ύπνου και ενός ωραίου μαθήματος υποκριτικής… Δεν είμαι σίγουρη, αλλά πιθανότατα θα διάλεγα το δεύτερο 😊