Ο Οργανισμός μας εξελίσσεται και νέα πρόσωπα προστίθενται στην οικογένεια της Interamerican προκειμένου να στηρίξουν την αποστολή μας. Είναι βέβαιο πως θα συναντηθούμε στους διαδρόμους του κτιρίου μας ή και σε κοινά έργα. Μέχρι τότε, γνωρίστε τους εδώ! Αυτό τον μήνα μιλούν οι Ευρυδίκη Κατσουλάκη, Senior Communications & Media Relations Expert και Πόπη Μαυρογιάννη, Senior Marketer.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Ευρυδίκη Κατσουλάκη – Senior Communications & Media Relations Expert

 

Ονομάζομαι Ευρυδίκη Κατσουλάκη και σπούδασα στην Αγγλία, αποκτώντας πτυχίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και μεταπτυχιακό στη Διεθνή Δημοσιογραφία και Δημόσιες Σχέσεις. Από μικρή ονειρευόμουν να γίνω δημοσιογράφος, αλλά κατά τη διάρκεια της καριέρας μου με κέρδισε ο τομέας των Δημοσίων Σχέσεων. Εργάστηκα σε μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες όπως η FF Group, προωθώντας τα brands σε διεθνές επίπεδο, Folli Follie και Links of London, και στη συνέχεια στη L’Oreal για 7,5 χρόνια, διαχειριζόμενη 8 μάρκες και αναλαμβάνοντας τον ρόλο του Head of Brand Communications κατά την περίοδο του COVID-19. Διαθέτω εμπειρία στο crisis management, stakeholders communication management, brand & corporate communication και CSR.

Λίγα λόγια σχετικά με τον ρόλο της

Ο ρόλος μου στην ομάδα περιλαμβάνει την πλήρη διαχείριση του τμήματος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Ομίλου. Στόχος είναι η εξωστρέφεια του Ομίλου και η ανάπτυξη της εταιρείας τόσο στην Ασφαλιστική αγορά όσο και στο ευρύτερο περιβάλλον. Κάποια από τα κομμάτια που θα ασχοληθώ ενεργά είναι το eventing με βασικό priority τα sales awards, το Employer Branding μέσα από ενέργειες που θα ενδυναμώσουν και θα φέρουν πιο κοντά τους υπαλλήλους της Interamerican, η ενίσχυση εικόνας του CEO και άλλων stakeholders, παρέχοντας στρατηγικές συμβουλές σε ό,τι αφορά την εταιρική επικοινωνία και τη διαχείριση κρίσεων όπου χρειάζεται, και η διαχείριση των σχέσεων με δημοσιογράφους, παραγωγή περιεχομένου με δελτία τύπου και άρθρα, καθώς και η οργάνωση συνεντεύξεων και άλλων γεγονότων για την προώθηση της εταιρείας στα μέσα ενημέρωσης.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον Οργανισμό;

Η γενικότερη εταιρική κουλτούρα που υποστηρίζει η εταιρεία. Η ομαδική συνεργασία και η ανταλλαγή ιδεών, ήταν από τα πράγματα που με έκαναν να νιώσω ότι ανήκω σε ένα περιβάλλον όπου η συλλογική προσπάθεια έχει πραγματική αξία.

Fun Trivia

Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies;

Μου αρέσει πολύ η ιστιοπλοΐα και το τένις.

Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί;

La La Land.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο;

What is Love, Haddaway.

Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί;

Κινητό, μαγιό & καπέλο.

Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

LA ή κάπου με πολύ ήλιο και θάλασσα.

Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πώς θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μία ώρα;

Θα περνούσα την ημέρα με την οικογένεια μου σε ένα ξένοιαστο παραλιακό μέρος.

 

Πόπη Μαυρογιάννη – Senior Marketer

Ονομάζομαι Πόπη Μαυρογιάννη και από τον Απρίλιο εντάχθηκα στο Corporate Marketing της Interamerican, ως Senior Marketer. Τα τελευταία 3,5 χρόνια εργάστηκα στο Τμήμα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Αττικής Οδού ως Brand Copywriter & Communications Officer, ενώ νωρίτερα και για αντίστοιχο διάστημα ήμουν Συντονίστρια του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Αττικής. Κομβική κατά τα προηγούμενα χρόνια ήταν για μένα επίσης η ενασχόλησή μου με το digital marketing σε agencies. Είμαι απόφοιτος του Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου και αργότερα τελείωσα το Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας.

Λίγα λόγια σχετικά με τον ρόλο της

Στην ομάδα του Corporate Marketing έχω τη χαρά να δημιουργώ και να επιμελούμαι περιεχόμενο σε διάφορα κανάλια με στόχο να ακουστούν δυνατά τα επιτεύγματα και οι πρωτοβουλίες του Ομίλου. Επίσης, αισθάνομαι τυχερή που έχω την ευκαιρία να συμμετέχω στα projects και τις καμπάνιες του Τμήματος και να μοιράζομαι τη δική μου οπτική για να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Μιας και τα λέμε μέσω του “Proud to be Interamerican”, όπου γράφω κι εγώ από τον προηγούμενο μήνα, επιτρέψτε μου να το εκμεταλλευτώ για να σας ζητήσω να είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία για να προβάλουμε μαζί όλα τα μικρά και τα μεγάλα που κάνουμε καθημερινά: mavrogiannik@interamerican.gr. Να μοιραστούμε όλα αυτά που μας κάνουν υπερήφανους και ενισχύουν τη διεθνή μας κοινότητα μέσω του “Achmea Worldwide Update”.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον Οργανισμό;

Το να κάνω apply για να εργαστώ στην Interamerican ήταν για μένα μια συνειδητή απόφαση καθώς, δουλεύοντας σε ένα digital agency που συνεργαζόταν με την εταιρία, είχα έρθει σε πρώτη επαφή με την κουλτούρα και τις αξίες του Οργανισμού. Στο λίγο διάστημα που είμαι εδώ, γνωρίζω καθημερινά ανθρώπους που μου αποδεικνύουν ότι δεν πρόκειται για ένα ωραίο περιτύλιγμα, αλλά για πραγματική ουσία.

Fun Trivia

Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies;

Όταν γυρνάω από ένα ταξίδι σχεδιάζω το επόμενο. Πιάνεται για ταλέντο; 😊

Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί;

Μόνο και μόνο για το αποτύπωμα που μου άφησε για μέρες όταν το είχα δει για πρώτη φορά, θα πω το “Dogville” του Λαρς φον Τρίερ. Κι ας μην έχει το τέλος που θα ήθελα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο;

Στο αμάξι μου παίζει στο repeat το “Beautiful Things” του Benson Boone.

Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί;

Ένα βιβλίο, το αντηλιακό μου και το κινητό μου (ελπίζω να έχει σήμα).

Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί;

Σε ένα ταξίδι ζωής στη Νέα Υόρκη ένιωσα ότι εκεί είναι το κέντρο του κόσμου. Κι ότι αν το έφερναν οι συνθήκες άνετα θα ζούσα εκεί.

Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πώς θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μία ώρα;

Με την κόρη μου κι όπως εκείνη περνάει καλά.