2 νέοι συνάδελφοι μιλούν για τη δουλειά τους και απαντούν σε fun ερωτήσεις

Ο Οργανισμός μας εξελίσσεται και νέα πρόσωπα προστίθενται στην οικογένεια της Interamerican προκειμένου να στηρίξουν την αποστολή μας. Είναι βέβαιο πως θα συναντηθούμε στους διαδρόμους του κτιρίου μας ή και σε κοινά έργα. Μέχρι τότε, γνωρίστε τους εδώ! Αυτό το μήνα μιλούν η Κατερίνα Μάρθα, Product and Business Developer στην ομάδα Happy & Healthy Customers και ο Μάριος Παπαευθυμίου, Senior Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων στην ομάδα του Internal Audit.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Κατερίνα Μάρθα

Ονομάζομαι Μάρθα Κατερίνα και από τον Απρίλιο του 2022 έχω ενταχθεί στην ομάδα Happy & Healthy Customers του HFF tribe, ως Product and Business Developer, συνεχίζοντας έτσι την επαγγελματική μου πορεία στο χώρο της ασφάλισης υγείας με διαφορετικό πλέον ρόλο. Τα προηγούμενα 11 χρόνια εργαζόμουν στην πρώην ΑΧΑ Ασφαλιστική (νυν Generali) ως Senior Expert Health Claims adjuster, μία θέση που πιστεύω ότι μου έχει δώσει πολλά σημαντικά εφόδια για το νέο μου ρόλο στην Interamerican.

Είμαι πτυχιούχος του τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης (Πανεπιστήμιο Πειραιά) και κάτοχος του μεταπτυχιακού MBA Ιnternational με ειδίκευση στο “Marketing & Strategy” (Ο.Π.Α.).

Βασικοί στόχοι της ομάδας μας είναι να διασφαλίζουμε ότι οι πελάτες μας είναι ικανοποιημένοι με τα προσφερόμενα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας στο χώρο της ασφάλισης υγείας και παράλληλα να διευρύνουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες μας πέρα από τα όρια της ασφάλισης, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του οικοσυστήματος υγείας.

Οι κύριες αρμοδιότητες που έχω στην ομάδα ως Product & Business Developer, είναι η συνεχής παρακολούθηση των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών υγείας καθώς και ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη νέων. Επιπλέον, μέσα από την επανεξέταση των Customer Journeys των πελατών υγείας σε όλα τα touch points με την εταιρία μας, έχω ως στόχο να εντοπίζω σημεία προς βελτίωση και να προτείνω ενέργειες για τη βελτιστοποίηση της εμπειρίας τους αλλά και τη διατήρηση της ικανοποίησής τους σε υψηλά επίπεδα.

Δύο από τα βασικά έργα στα οποία εμπλέκομαι είναι το Health Claims Tracking και το E-announcement, με τα οποία είμαι πολύ ενθουσιασμένη και ανυπομονώ να υλοποιηθούν!

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Για εμένα είναι πολύ σημαντικό να εργάζομαι σε ένα περιβάλλον όπου νιώθω ότι υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη. Η INTERAMERICAN με την εταιρική κουλτούρα που έχει καλλιεργήσει αλλά και με το νέο τρόπο εργασίας που έχει εφαρμόσει, νιώθω ότι μου προσφέρει αυτό που λέμε “Peace of mind” αφού μου δίνει αφενός το χώρο να νιώσω ελεύθερη να εκφράσω τη γνώμη μου ξέροντας ότι θα ακουστώ κι αφετέρου μου προσφέρει την ευελιξία να εργαστώ με τον τρόπο που μπορώ να είμαι πιο παραγωγική και δημιουργική.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Αγαπώ πολύ τους Latin χορούς και ιδιαίτερα το Brazilian Zouk – είναι η γνωστή Lambada-, τη γυμναστική και τα puzzle!

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Μία από τις αγαπημένες μου ξένες σειρές είναι το «Breaking Bad» καθώς θεωρώ ότι είχε ένα πολύ πρωτότυπο, ευρηματικό και ανατρεπτικό σενάριο ενώ μία από τις ταινίες που ξεχωρίζω, είναι η γερμανική «Das Experiment», η οποία μέσα από την πλοκή της μεταφέρει ένα πολύ δυνατό κοινωνικό μήνυμα και θέτει προβληματισμούς ως προς τις ηθικές αξίες αλλά και την επιρροή/επίδραση της εξουσίας στην ανθρώπινη συμπεριφορά.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Αγαπημένο μου τραγούδι αυτή την περίοδο, και όχι μόνο, είναι το «Δεν έχω πολλά», της Γλυκερίας.

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Σε ένα ερημικό νησί θα έπαιρνα τρόφιμα, βιβλία κι ένα πολυεργαλείο!

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Θα μου άρεσε να ζήσω στην Αυστρία και συγκεκριμένα στην πόλη Salzburg, την οποία είχα επισκεφθεί σε ταξίδι και την «ερωτεύτηκα». Είναι μία παραμυθένια πόλη, με φυσικό κάλλος και αποπνέει την ηρεμία που μου λείπει από τη δική μας πόλη.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Αυτή τη μία ώρα θα την χρησιμοποιούσα για να έχω περισσότερο ποιοτικό χρόνο με την κόρη μου!

Μάριος Παπαευθυμίου

Είμαι ο Μάριος Παπαευθυμίου, κάτοχος διπλώματος (BSc & MSc) Ηλεκτρολόγου Μηχανικού & Μηχανικού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.). Η επαγγελματική μου πορεία ξεκίνησε στην Entersoft το 2015, όπου και πραγματοποίησα εξάμηνη πρακτική άσκηση στο τμήμα ανάπτυξης λογισμικού.

Το επόμενό μου βήμα ήταν η Priority SA, όπου και εργάστηκα για δύο χρόνια ως σύμβουλος επιχειρήσεων με κύρια αρμοδιότητα την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για την υποστήριξη πελατών στην επίτευξη συμμόρφωσης με διεθνή πρότυπα, το κανονιστικό πλαίσιο και τις βέλτιστες πρακτικές σε περιοχές όπως ISO Management Systems, Data Protection (GDPR) και IT Governance.

Στη συνέχεια εργάστηκα στην PwC Ελλάδος για 5 χρόνια, ως Senior Technology Consultant, με εξειδίκευση στους τομείς Αξιολόγησης Περιβαλλόντων Τεχνολογίας, Κατάρτισης Στρατηγικών Τεχνολογίας & Προγραμμάτων Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Σχεδιασμού Μελλοντικών Λειτουργικών & Οργανωτικών Μοντέλων Τεχνολογίας καθώς και Ασφάλειας Πληροφοριών & Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Ο ρόλος του στην Interamerican

Tην 1η Σεπτεμβρίου 2022 εντάχθηκα στην ομάδα του Εσωτερικού Ελέγχου της Interamerican, ως Senior Ελεγκτής Πληροφοριακών Συστημάτων. Οι κύριες αρμοδιότητες μου αφορούν στην διενέργεια ελέγχων στις περιοχές των IT General Controls, Cybersecurity, Data Privacy κλπ. με σκοπό την παροχή διασφάλισης αναφορικά με την επαρκή προστασία των πληροφοριακών συστημάτων και δεδομένων για την παραγωγή αξιόπιστης πληροφόρησης προς τον Οργανισμό.

Μια σημαντική πτυχή του ρόλου είναι να δρα ως έμπιστος σύμβουλος “Trusted Advisor” της Διοίκησης, που με τον συμβουλευτικό του χαρακτήρα σε στρατηγικά έργα και με το “Helicopter View” που διαθέτει προσφέρει έγκαιρη προειδοποίηση «αναδυόμενων» κινδύνων, οι οποίοι μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την λειτουργία ή τη φήμη της εταιρίας και προτείνει τις κατάλληλες δικλείδες ασφαλείας για την αντιμετώπιση τους.

Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο ρόλος του Ελεγκτή Πληροφοριακών Συστημάτων αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα δεδομένης της αυξανόμενης υιοθέτησης καινοτόμων και ψηφιακών τεχνολογιών από τις Εταιρείες.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Με εξέπληξε ευχάριστα η θερμή υποδοχή που είχα από όλους τους συναδέλφους στην Interamerican, η οποία και με βοήθησε πολύ να ενταχθώ γρήγορα στον καινούριο μου ρόλο. Επιπρόσθετα η υιοθέτηση του υβριδικού μοντέλου εργασίας θεωρώ πως προσφέρει ισορροπία ανάμεσα σε προσωπική και επαγγελματική ζωή καθώς και περισσότερο ποιοτικό χρόνο και ευελιξία στην εργασία μου. Τέλος θα ήθελα να αναφέρω τον Agile τρόπο εργασίας με τον οποίο δουλεύει η Interamerican, ο οποίος θεωρώ πως προσφέρει πολλαπλά οφέλη τα οποία, μεταξύ άλλων, αφορούν στην επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ των ομάδων καθώς και στην δημιουργία αξίας για τους πελάτες του Οργανισμού.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Τον ελεύθερο μου χρόνο συνήθως τον αφιερώνω στην γυμναστική και σε μερικές παρτίδες σκάκι.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί;Είναι πολλές, αλλά με μια γρήγορη σκέψη θα έλεγα το Interstellar.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Αν και μου αρέσει πολύ η μουσική δεν έχω αγαπημένο τραγούδι. Ακούω πολύ rock και ηλεκτρονική μουσική.

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Ένα βιβλίο, μια αιώρα και ένα καλάμι ψαρέματος.

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Από χώρες που έχω επισκεφτεί, θα διάλεγα την Ιταλία.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα επέλεγα να την αξιοποιήσω με την οικογένεια και τους φίλους μου.