3 νέοι συνάδελφοι μιλούν για τη δουλειά τους και απαντούν σε fun ερωτήσεις

Ο οργανισμός μας εξελίσσεται και νέα πρόσωπα προστίθενται στην οικογένεια της Interamerican προκειμένου να στηρίξουν την αποστολή μας. Είναι βέβαιο πως θα συναντηθούμε στους διαδρόμους του κτιρίου μας ή και σε κοινά έργα. Μέχρι τότε, γνωρίστε τους εδώ! Αυτό το μήνα μιλούν η Εύα Περρωτή, Product & Business Developer, ο Στέφανος Βασιλάκης, Actuarial Analyst και η Ματίνα Παπαϊωάννου, Senior Marketer και Product Owner στην ομάδα Onboarding Customers and Needs της Anytime.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Εύα Περρωτή

Ονομάζομαι Εύα Περρωτή και είμαι στην ομάδα της Interamerican από τον Μάρτιο του 2022. Είμαι Product & Business Developer προϊόντων υγείας στην ομάδα Healthcare του Health & Financial future Tribe. Ξεκίνησα να εργάζομαι στον ασφαλιστικό κλάδο πριν από 10 χρόνια περίπου, ενώ η προηγούμενή μου θέση ήταν στο Product Development στην NN Hellas. Οι προπτυχιακές μου σπουδές ήταν στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το μεταπτυχιακό μου ήταν στο Marketing στο University of Stirling, στη Σκωτία.

Στο chapter του Product & Business Development ασχολούμαστε με τη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που βασίζονται στην καινοτομία και την προσωποποίηση, με στόχο να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας να βοηθήσουμε τους ασφαλισμένους μας να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα. Από την πλευρά μου, συμμετέχω στη δημιουργία νέων προϊόντων, καθώς και τη διαχείριση υφιστάμενων προϊόντων που αφορούν στην ασφάλιση υγείας. Αυτή την περίοδο, συμμετέχω ενεργά στις Ημερίδες Υγείας Interamerican. Πρόκειται για φυσικές συναντήσεις στα Γραφεία Πωλήσεων, οι οποίες ξεκίνησαν στα μέσα Σεπτεμβρίου, και στοχεύουν στην ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μας με τους Συνεργάτες μας και στην ενημέρωση για τις γενικότερες εξελίξεις στον κλάδο της Υγείας, με αφορμή την ετήσια ανανέωση του bewell.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Πριν έρθω στην Interamerican, γνώριζα ότι ο οργανισμός λειτουργεί τα τελευταία τρία χρόνια με το νέο agile τρόπο εργασίας που βασίζεται σε οριζόντιες ομάδες και όχι σε μια καθετοποιημένη ιεραρχία. Με χαρά διαπίστωσα ότι αυτός ο τρόπος εργασίας υποστηρίζει πραγματικά την αυτονομία, την εξωστρέφεια και την ενδυνάμωση των ίδιων των ομάδων, δείχνοντας έτσι έμπρακτα την εμπιστοσύνη της εταιρίας στους ανθρώπους της, στις γνώσεις τους και την εμπειρία τους.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Το καλοκαίρι δοκίμασα για πρώτη φορά να κάνω κατάδυση, ενώ πρόσφατα δοκίμασα να κάνω rafting. Θα δείξει εάν θα εξελιχθούν σε hobbies.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Αυτή την περίοδο, βλέπω το Chef’s Table, ένα documentary series που παρουσιάζει τις ιστορίες και την έμπνευση διεθνώς καταξιωμένων σεφ από διάσημα εστιατόρια του κόσμου. Εάν σου αρέσει ο συνδυασμός της γαστρονομίας με το προσωπικό ταξίδι αναγνωρισμένων ανθρώπων στον χώρο αυτό, σου το προτείνω.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Στις αρχές του καλοκαιριού πήγα στη συναυλία των Pink Martini και από τότε τους ακούω συνέχεια. Το τραγούδι που παίζει περισσότερο στο repeat είναι μάλλον το Hey Eugene.

4. Ποια είναι τα 3 ποιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Το βιβλίο μου, μια ζεστή κουβέρτα και μια σοκολάτα (το δικό μου ερημικό νησί είναι βόρεια, με χαμηλές θερμοκρασίες).

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Μάλλον θα επέλεγα την Ισλανδία γιατί είναι ένα από τα πιο ξεχωριστά ταξίδια που έχω κάνει.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα έκανα βόλτες σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει.

Στέφανος Βασιλάκης

Ονομάζομαι Στέφανος Βασιλάκης και ανήκω στο δυναμικό της Interamerican από τον Ιούνιο του 2022 ως Actuarial Analyst. Τα τελευταία 2,5 χρόνια εργαζόμουν σαν Business Actuarial Consultant σε μια από τις Big Four, όπου ασχολήθηκα κυρίως με έργα που αφορούσαν την μοντελοποίηση χαρτοφυλακίων διαφορών ασφαλιστικών εταιριών για το IFRS 17 & Solvency II καθώς και Solvency II Audits σε Ελλάδα και εξωτερικό. Κατέχω μεταπτυχιακό τίτλο στην Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου από το Πανεπιστήμιο Πειραιά και είμαι απόφοιτος του τμήματος Στατιστική και Ασφαλιστικής Επιστήμης από το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ως Actuarial Analyst στην εταιρία ασχολούμαι εξολοκλήρου με την υλοποίηση του προτύπου IFRS 17, το οποίο αποτελεί τη σημαντικότερη αλλαγή για τις ευρωπαϊκές ασφαλιστικές επιχειρήσεις, καθώς απαιτεί από τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις να αναθεωρήσουν πλήρως τις χρηματοοικονομικές τους καταστάσεις . Ο ρόλος μου λοιπόν είναι η υλοποίηση και εφαρμογή αυτών αλλαγών και ο υπολογισμός – εκτίμηση των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων του χαρτοφυλακίου της εταιρίας. Ωστόσο, η Interamerican αποτελεί μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην Ελλάδα και έχει να προσφέρει και να μάθει πολλά σε νέους ανθρώπους σαν και εμένα που έχουν ξεκινήσει να κτίζουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία εδώ και λίγα χρόνια, οπότε αναμένω με ανυπομονησία τα νέα project που θα κληθώ να συμμετάσχω!

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Η Interamerican αποτελεί μια από τις κορυφαίες ασφαλιστικές εταιρίες στην ελληνική αγορά, με ισχυρή παρουσία εδώ και 50 χρόνια. Οπότε, μόνο αυτό αποτελεί πόλο έλξης για κάθε επαγγελματία που θέλει να εργαστεί στον ασφαλιστικό τομέα. Προσωπικά κάτι που με εξέπληξε ευχάριστα είναι το εργασιακό κλίμα. Από την πρώτη κιόλας μέρα οι συνάδελφοι με καλωσόρισαν και με έκανα να αισθανθώ λες και ανήκω χρόνια στη ομάδα. Επίσης, οι ευκαιρίες και τα project που θα προκύψουν όταν είσαι μέλος ενός κορυφαίου ασφαλιστικού brand είναι πολλά και ενδιαφέρονται, είδη μέσα σε αυτούς του 4 μήνες που ανήκω στο δυναμικό της Interamerican οι γνώσεις μου πάνω στο ασφαλιστικό τομέα έχουν εκτοξευτεί.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies? Τα hobbies μου έχουν να κάνουν κυρίως με την μουσική, απολαμβάνω να χαλαρώνω παίζονται την ηλεκτρική μου κιθάρα και από πολύ μικρός είμαι μέλος φιλαρμονικής παίζοντας βαρύτονο.

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί? Αγαπημένη ταινία θα επιλέξω μια από τον ελληνικό κινηματογράφο το Έτερος Εγώ, συνδυάζει το αγαπημένο είδους κινηματογράφου το αστυνομικό θρίλερ και τα μαθηματικά, η επίλυση του μυστηρίου βασίζεται στο θεώρημα των φίλων αριθμών του Πυθαγόρα.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο? Αγαπημένο τραγούδι είναι το High Hopes από τους Panic at the Disco. Μου υπενθυμίζει ότι πάντα πρέπει να βάζουμε υψηλούς στόχους και μου δίνει κίνητρο να συνεχίζω να προσπαθώ μέχρι να τα καταφέρω.

4. Ποια είναι τα 3 ποιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί? Την κιθάρα μου για να παίζω μουσική και να περνάει η ώρα πιο ευχάριστά. Ένα καλάμι ψαρέματος ή ψαροντούφεκο, για να εξασφαλίσω την τροφή μου. Και έναν ελβετικό σουγιά, σίγουρα θα φανεί χρήσιμός.

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί? Ιταλία ξεκάθαρα, λόγο κουλτούρας και φαγητού, είμαι λάτρεις της ιταλικής κουζίνας. Επίσης, είμαι φανατικός υποστηρικτής της Ferrari στο πρωτάθλημα της Formula 1, και κάτι που είναι στα άμεσα σχέδια μου είναι να δω το Italian grand prix στην Mozna από κοντά και να επισκέπτω το μουσείο της Ferrari στο Marannello.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα? Θα την αφιέρωνα στον εαυτό μου. Νομίζω οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας μας έχουν κάνει να καταναλώνουμε όλο και περισσότερο χρόνο σε δουλειές, υποχρεώσεις και εξόδους, οπότε αυτήν την έξτρα ώρα θα την κατανάλωνα σε χαλάρωση και σε πράγματα μου με ηρεμούν.

Ματίνα Παπαϊωάννου

Είμαι η Ματίνα Παπαϊωάννου και είμαι μόλις 3 μήνες στην Interamerican, από τον Ιούλιο του 2022. Είμαι Senior Marketer και Product Owner στην ομάδα Onboarding Customers and Needs της Anytime. Εργάζομαι στην ασφαλιστική αγορά τα τελευταία 12 χρόνια και η πιο πρόσφατη θέση μου ήταν Head of Marketing and Products στην NN Hellas.

Στην Anytime οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν με περισσότερη αισιοδοξία, ενέργεια και χαρά την καθημερινότητά τους. Η ομάδα της Onboarding Customers and Needs συνεισφέρει σε αυτό μέσα από ένα ευρύ σύνολο ενεργειών στρατηγικής επικοινωνίας που στοχεύουν στο να γνωρίσουν νέοι πελάτες την Anytime και να την επιλέξουν. Από την πλευρά μου, ως Senior Marketer με προηγούμενη εμπειρία στην ανάπτυξη ασφαλιστικών προϊόντων, βοηθάω στο ενισχυθεί περαιτέρω η αμφίδρομη σχέση ανάμεσα σε marketing communications και business development. Τα βασικά έργα στα οποία εμπλέκομαι αυτή την περίοδο είναι η δημιουργία και η βελτιστοποίηση των performance campaigns, καθώς και των awareness campaigns, με στόχο να εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι νέοι πελάτες την Anytime για την κάλυψη των ασφαλιστικών τους αναγκών.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Εάν έπρεπε να επιλέξω ένα σημείο που με εξέπληξε ευχάριστα, αυτό θα ήταν το περιβάλλον εργασίας που στηρίζεται στην ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ συναδέλφων και στο σεβασμό προς τον εργαζόμενο. Η Interamerican πραγματικά δίνει χώρο και ευκαιρίες στους ανθρώπους της να μοιραστούν τη γνώμη τους και να ξεδιπλώσουν το expertise τους.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies? Κλασσικό Μπαλέτο.. αν και μεγάλη σε ηλικία, δεν εγκαταλείπω τις διπλές πιρουέτες!

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί? Οι περιπέτειες του Ηρακλή Πουάρο. Τρελαίνομαι για Αγκάθα Κρίστι και νουάρ.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο? Η Μαγιονέζα από το Εδώ Λιλιπούπολη.

4. Ποια είναι τα 3 ποιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί? Το βιβλίο μου, το αντηλιακό μου και τη μουσική μου.

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί? Ισπανία, μου αρέσει η ζωντάνια αυτής της χώρας.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα? Θα χόρευα.