3 νέοι συνάδελφοι μιλούν για τη δουλειά τους και απαντούν σε fun ερωτήσεις

Ο οργανισμός μας εξελίσσεται και νέα πρόσωπα προστίθενται στην οικογένεια της Interamerican προκειμένου να στηρίξουν την αποστολή μας. Είναι βέβαιο πως θα συναντηθούμε στους διαδρόμους του κτιρίου μας ή και σε κοινά έργα. Μέχρι τότε, γνωρίστε τους εδώ! Αυτό το μήνα μιλούν η Κατερίνα Τριπολιτάκη, Senior Underwriter στον Κλάδο Γενικής Αστικής Ευθύνης της ομάδας Corporate & Special Risks’ Solutions, η Αναστασία Παπαδάτου, Junior Digital Marketer στις ομάδες Happy and Healthy Customers και της Onboarding Customers and Needs της Υγείας και την Ειρήνη Δερνίκα, data analyst στην ομάδα mobility του M&C tribe.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Κατερίνα Τριπολιτάκη

Ονομάζομαι Κατερίνα Τριπολιτάκη και εργάζομαι ως Senior Underwriter στον Κλάδο Γενικής Αστικής Ευθύνης της ομάδας Corporate & Special Risks’ Solutions, με σπουδές στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Τα τελευταία 17 χρόνια εργαζόμουν ως Αντασφαλιστικός Μεσίτης Προαιρετικών Κινδύνων σε μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς (αντ)ασφαλιστικής μεσιτείας, με εξειδίκευση στον κλάδο Αστικής Ευθύνης και Ειδικών κινδύνων.

Ως μέλος της ομάδας Corporate & Special Risks’ Solutions, ένας από τους βασικούς μας στόχους είναι η ενίσχυση της προστιθέμενης αξίας της Εταιρίας ως κορυφαίας Ασφαλιστικής Εταιρείας Ζημιών, προσφέροντας υψηλού επιπέδου λύσεις προϊόντων.

Τα κύρια έργα που εμπλέκομαι αφορούν την αναθεώρηση των υπαρχόντων προϊόντων αστικής ευθύνης, καθώς και την ανάπτυξη νέων προκειμένου να παρέχονται ολοκληρωμένες λύσεις σε νέους και υφιστάμενους πελάτες, γεγονός που θα οδηγήσει σε αύξηση της παραγωγής, ισορροπία του χαρτοφυλακίου και διαφοροποίηση των κινδύνων.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Η Interamerican, έχοντας συνεχή δυναμική παρουσία στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά για πάνω από πέντε δεκαετίες, αποτελεί έναν οργανισμό ο οποίος δημιουργεί εξαρχής το αίσθημα της ασφάλειας σε οποιονδήποτε νέο εργαζόμενο προκειμένου να ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία. Γνωρίζοντας από κοντά την ανθρωποκεντρική κουλτούρα του Ομίλου, ενισχύεται η ανάγκη μου να αποδώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Μαγειρική για φίλους

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Friends, γιατί μου υπενθυμίζει πως οι αληθινοί φίλοι είναι πάντα εκεί και πως το ρίσκο είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της αγάπης.

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; No Ordinary Love (Sade)

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Καλάμι ψαρέματος, βιβλίο και φωτογραφική μηχανή.

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Ιταλία, γιατί συνδυάζει ιστορία, όμορφη αρχιτεκτονική και καλό φαγητό.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα κοιμόμουν (ο ύπνος είναι πάντα πολύτιμος)

Αναστασία Παπαδάτου

Ονομάζομαι Αναστασία Παπαδάτου και ανήκω στο δυναμικό της Interamerican από τον Απρίλιο του 2022, μετά και την ολοκλήρωση της εξάμηνης πρακτικής μου στην εταιρεία. Εργάζομαι ως Junior Digital Marketer στις ομάδες Happy and Healthy Customers και της Onboarding Customers and Needs της Υγείας, ως μέλος του Customer Experience & Engagement Chapter.

Στις δύο αυτές ομάδες οι τομείς ενασχόλησης είναι διαφορετικοί καθώς η ομάδα των Happy and Healthy Customers απευθύνεται σε ήδη υπάρχοντες πελάτες μας με σκοπό να τους διατηρήσει χαρούμενους και ενήμερους για τις υπηρεσίες και τα προνόμια που τους προσφέρει το συμβόλαιο τους, ενώ η Onboarding Customers and Needs κάνει επικοινωνίες στο ευρύ κοινό με μεθοδευμένο τρόπο ώστε να φέρει μελλοντικούς πελάτες επικοινωνώντας την αξία της ασφάλισης της υγείας και ενισχύοντας την προτίμηση προς την ασφάλιση υγείας bewell της Interamerican. Ασχολούμαι έντονα με την υλοποίηση e-mail & viber campaigns, με τη διαχείριση και ανανέωση του χαρτοφυλακίου που αναπτύσσει η κάθε ομάδα για τους δικούς της σκοπούς και στην ανάλυση των αποτελεσμάτων των καμπανιών προκειμένου να φέρω πολύτιμο feedback για μελλοντικές επικοινωνίες στις ομάδες. Συχνά έρχομαι σε επικοινωνία και με εξωτερικούς συνεργάτες για τον σχεδιασμών social media υλικών που χρειαζόμαστε, μεταφέροντας το feedback της ομάδας.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Ο τρόπος εργασίας agile και ο ίδιος ο οργανισμός που μετρά εμπειρία χρόνων στην ασφαλιστική αγορά, με έκαναν να έχω την Interamerican ως πρώτη μου επιλογή για την πρακτική μου, και τώρα πλέον για την εργασία μου. Αισθάνομαι καθημερινά πως μου δίνει πολλές δυνατότητες να μάθω και να εξελιχθώ πάνω στο αντικείμενο που έχω σπουδάσει αλλά και σαν επαγγελματίας. Έχω γνωρίσει συναδέλφους με εμπειρία σε πολλά αντικείμενα και όρεξη να μοιραστούν γνώση και χαμόγελο. Ενώ και η ίδια η ιδεολογία και η ηθική της εταιρείας με κάνει να νιώθω πολύ χαρούμενη που εντάσσομαι στο δυναμικό της.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; Έχει αρκετά χρόνια που ασχολούμαι με το content creation στα social media. Συγκεκριμένα έμαθα μόνη μου να κάνω animation και το εξασκώ για την δημιουργία βίντεο. Ενώ λατρεύω και τα video games, έχοντας μεγάλη αδυναμία στα platforming games και στα souls, γιατί δεν τα παρατάω εύκολα!

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Το πρώτο Harry Potter και όλη η σειρά ταινιών. Ακόμα περιμένω το γράμμα για το Hogwarts να έρθει με την κουκουβάγια!

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Uprising των Muse, είχα την τύχη να τους δω και live στην Αθήνα πρόσφατα και να το ακούσω ζωντανά. Ήταν απολαυστικοί.

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Τον υπολογιστή μου, τα ακουστικά και το controller μου.

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Πιστεύω πως θα λάτρευα να μένω στην Ιαπωνία. Θαυμάζω την κουλτούρα και την ιστορία του τόπου. Ενώ έχω και μία ιδιαίτερη αγάπη για την τεχνολογική εξέλιξη και πως έχει ενταχθεί στην καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί. Επίσης η γλώσσα τους ακούγεται δύσκολη και θα έχω να καφιέμαι πως ξέρω να μιλάω Ιαπωνικά στους φίλους μου.

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα ζωγράφιζα ή θα ήμουν κάθε ημέρα και σε διαφορετικό escape room! Δεν μπορώ να κάθομαι χωρίς να κάνω κάτι και τα escape rooms και τα επιτραπέζια είναι η καλύτερη ενασχόληση με την παρέα μου!

Ειρήνη Δερνίκα

Ονομάζομαι Ειρήνη Δερνίκα και ανήκω στο δυναμικό της Interamerican από τον Απρίλιο του 2022. Πιο συγκεκριμένα, εργάζομαι ως data analyst στην ομάδα mobility του M&C tribe. Οι προπτυχιακές μου σπουδές ήταν στο τμήμα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχω παρακολουθήσει το μεταπτυχιακό Business Analytics του ίδιου πανεπιστημίου.

Ο ρόλος μου ως data analyst είναι αφενός να παρακολουθώ το καθημερινό performance του κλάδου αυτοκινήτου και αφετέρου να στηρίζω την ομάδα στην έγκαιρη λήψη αποφάσεων. Εμπλέκομαι στα περισσότερα έργα της ομάδας, καθώς συμμετέχω στο day-to-day monitoring και με τις αναλύσεις των διαθέσιμων δεδομένων προσπαθώ να τροφοδοτώ την ομάδα με key insights για την εξέλιξη του κάθε έργου και παράλληλα να σηκώνω red flags όταν κάτι δεν εξελίσσεται όπως αναμενόταν.

Σε ποια σημεία η Interamerican σου έδωσε κάτι πέρα από αυτό που προσδοκούσες πριν εργαστείς για τον οργανισμό;

Αυτό που γνώριζα ήδη και με εξέπληξε ευχάριστα είναι το agile culture και το ευχάριστο περιβάλλον εργασίας που υπάρχει. Επιπλέον μιας και οι προτεραιότητες όλων μας έχουν αλλάξει την τελευταία διετία, θεωρώ πολύ σημαντικό το work-life balance και χαίρομαι που η Interamerican εφαρμόζει και υποστηρίζει το υβριδικό μοντέλο εργασίας. Τέλος, είμαι πολύ χαρούμενη με τον τρόπο που χρησιμοποιούνται τα δεδομένα στην εταιρεία και γενικότερα την απόφαση της Interamerican να δημιουργήσει τμήμα Data & Analytics και να δώσει χώρο στους analysts-scientists-engineers να συμβάλλουν από τη μεριά τους στην δυναμική της εταιρείας.

Fun Trivia

1. Ποια είναι τα κρυφά σου ταλέντα/hobbies; I am a bookworm!

2. Ποια είναι η αγαπημένη σου ταινία/σειρά και γιατί; Όλες οι ταινίες της Marvel!

3. Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι αυτή την περίοδο; Bad habits! Ed Sheeran!

4. Ποια είναι τα 3 πιο σημαντικά αντικείμενα που θα έπαιρνες μαζί σου σε ένα ερημικό νησί; Βιβλίο, βιβλίο και βιβλίο.

5. Αν έμενες σε μια άλλη χώρα ποια θα ήταν αυτή και γιατί; Αυστρία και συγκεκριμένα στη Βιέννη, όπου έχω ζήσει ένα διάστημα ως φοιτήτρια Erasmus!

6. Αν η γη ξαφνικά γύριζε πιο αργά και η ημέρα είχε 25 ώρες αντί για 24, πως θα εκμεταλλευόσουν αυτή την μια ώρα; Θα έκανα μαθήματα πιάνου!