Το Πρόγραμμα Pilates της Interamerican ξεκίνησε!

Νους υγιής εν σώματι υγιεί, ένα αρχαίο γνωμικό που ισχύει ακόμη και σήμερα. Αλλά τι σημαίνει πραγματικά αυτό; Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψουμε τη σημασία της αρμονίας μεταξύ σώματος και νου, και πώς το πρόγραμμα Pilates της Interamerican βοηθάει σε αυτήν την αρμονία. Θα δείτε ακόμα πως μπορείτε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

‘Νους υγιής εν σώματι υγιεί’, ένα αρχαίο γνωμικό που λεγόταν, λέγεται και θα λέγεται. Ένα γνωμικό που ίσχυε, ισχύει και θα ισχύει όσο υπάρχει ο άνθρωπος. Τι όμως πραγματικά σημαίνει αυτό το γνωμικό; Αυτό που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι πάντα έλεγαν και εννοούσαν με αυτό το όμορφο απόφθεγμα είναι «Να έχεις ένα υγιές πνεύμα μέσα σε ένα υγιές σώμα» μιας και ο άνθρωπος, ο καθένας από εμάς είναι μια ενιαία μονάδα ένα σύμπλεγμα των δύο, του νου, του πνεύματος δηλαδή αλλά και του σώματος.

Με γνώμονα αυτό το ρητό, πριν μερικές εβδομάδες ξεκινήσαμε ενθουσιασμένοι το πρόγραμμα Pilates της Interamerican! Από την έναρξή του προγράμματος, μέχρι και σήμερα οι συμμετέχοντες έχουν ξεκινήσει ήδη να βλέπουν θετικά αποτελέσματα στην υγεία και την ευεξία τους. Έτσι προσκαλούμε ακόμη περισσότερους από εσάς να συμμετάσχετε σε αυτό το ενδυναμωτικό ταξίδι προς τη βελτίωση της υγείας και της ευδαιμονίας.

Γιατί Pilates;

Έχετε βαρεθεί την επαναλαμβανόμενη ρουτίνα του γυμναστηρίου, που συχνά καταλήγει να μαζεύει σκόνη μαζί με την αχρησιμοποίητη κάρτα μέλους σας; Το Pilates Πρόγραμμα της Interamerican είναι εδώ για να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. Το Πιλάτες είναι ένα ολιστικό σύστημα μυαλού-σώματος που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύει την ευελιξία, τη δύναμη, τη στάση του σώματος και την κινητικότητα, ενώ ενθαρρύνει μια βαθύτερη σύνδεση με το σώμα σας.

Λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα θα έχετε τα παρακάτω οφέλη:

  • Αρμονία μυαλού-σώματος: Ανακαλύψτε την αρμονία μεταξύ του μυαλού και του σώματός σας μέσω ειδικών ασκήσεων και τεχνικών αναπνοής.
  • Βελτιωμένη ευελιξία: Επιτύχετε μεγαλύτερη ελαστικότητα και αυξημένη ευελιξία μέσω ελεγχόμενων διατάσεων.
  • Μείωση στρες: Βιώστε τη χαλάρωση και την αναζωογόνηση καθώς ταυτόχρονα γυμνάζετε σώμα και μυαλό.
  • Βελτιωμένη στάση σώματος: Κατακτήστε μια καλύτερη στάση σώματος για εσάς, εστιάζοντας στην ευθυγράμμιση του σώματος και την νοητική επίγνωση.
  • Προπόνηση για ολόκληρο το σώμα: Γυμνάστε όλες τις μυϊκές ομάδες ταυτόχρονα, για συνολική δύναμη και αντοχή.

Τι έχουν να πουν οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα;

Ρωτήσαμε συνάδελφους που συμμετέχουν τακτικά στο πρόγραμμα για τις πρώτες τους εντυπώσεις. Πάμε να δούμε τι μας είπαν:

Μαρτυρία 1: Ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου

«Το πρόγραμμα πιλάτες της Interamerican είναι ιδανικό καθώς δεν χρειάζεται πλέον να κολλάω στην κίνηση ή να χάνω πολύτιμο χρόνο μέχρι να φτάσω στο γυμναστήριο μετά την δουλειά. Με το Quiet Room μόλις ένα βήμα μακριά από το γραφείο μου, μπορώ εύκολα να γυμναστώ αμέσως μετά δουλειά χωρίς να ξοδέψω ούτε λεπτό στις μετακινήσεις. Είναι μια φανταστική πρωτοβουλία που ενσωματώνεται άψογα στην καθημερινότητά μου και μου επιτρέπει να περνάω περισσότερο χρόνο με τα παιδιά μου».

Μαρτυρία 2: Εξαιρετική ποιότητα και υποστηρικτική εκπαιδεύτρια

«Η ποιότητα του μαθήματος είναι εξαιρετική και η Ruth (pilates instructor) καταπληκτική. Προσαρμόζει τις ασκήσεις στις μοναδικές ανάγκες του καθενός, προσφέροντας εξατομικευμένη καθοδήγηση και υποστήριξη. Για εμένα προσωπικά, είναι εξαιρετική διευκόλυνση που μπορώ μετά το δουλειά να κάνω pilates και να επιστρέφω αμέσως μετά στο σπίτι ώστε να ακολουθήσω/εξυπηρετήσω τις εξωσχολικές δραστηριότητες των παιδιών μου. Save time and energy!!!».

Μαρτυρία 3: Ένα χρήσιμο Hack!

«Αυτό είναι ένα μικρό hack που ανακάλυψα – θα σας έλεγα να προτιμήσετε την δεύτερη συνεδρία Pilates μεταξύ 18:00 και 19:00, καθώς είναι πιο ήσυχα σε σχέση με το μάθημα στις 17.00-18.00. Η συμμετοχή είναι μικρότερη και το μάθημα είναι σαν να κάνετε personal training! Περνάμε πολύ ωραία και έχω ήδη αρχίσει να βλέπω αποτελέσματα, κυρίως στην διάθεσή μου».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους για τα καλά τους λόγια και να σας υπενθυμίσουμε ότι περιμένουμε τις απόψεις όλων σχετικά με το πρόγραμμα. Μπορείτε πάντα να στείλετε το feedback σας για το πρόγραμμα Pilates της Interamerican, στο human-resources@interamerican.gr.

Πως μπορώ να συμμετέχω;

Για να συμμετέχετε στο πρόγραμμα θα πρέπει να φτιάξετε ένα λογαριασμό στην πλατφόρμα κρατήσεων, στο premium wellness. Εκεί θα μπορείτε να δείτε την διαθεσιμότητα των συνεδριών και να επιλέξετε την ώρα και μέρα που σας εξυπηρετεί. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Interact.

Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα Pilates;

Όλοι οι συμμετέχοντες, ανεξάρτητα από το επίπεδο φυσικής τους κατάστασης, είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Pilates. Ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής μας θα παρέχει εξατομικευμένη προσοχή, προσφέροντας εξατομικευμένες ασκήσεις και συμβουλές για να καλύψει τις μοναδικές ανάγκες του καθενός. Στα μαθήματα Pilates είναι απαραίτητη η αθλητική ενδυμασία και το μάθημα πραγματοποιείται χωρίς υποδήματα.

Κάθε πότε γίνονται οι συνεδρίες;

Οι συνεδρίες διαρκούν μια ώρα καιγίνονται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, από τις 17:00 έως τις 19:00 (4 συνεδρίες/εβδομάδα). Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας, κάντε κράτηση μέσω του παρακάτω συνδέσμου.

Σε ποιο χώρο θα γίνονται οι συνεδρίες;

Οι συνεδρίες θα πραγματοποιούνται στον χώρο του Quiet Room, που βρίσκεται στο ισόγειο του κεντρικού μας κτιρίου, Λεωφ. Συγγρού 124-126.

Μην χάσετε αυτήν την ευκαιρία να αναζωογονήσετε το σώμα σας και να ενισχύσετε την ευεξία σας. Ελάτε μαζί μας σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι προς έναν πιο υγιή και ευτυχισμένο σας.

Η περιπέτεια ευεξίας σας ξεκινά τώρα!