Ο Γιάννης Καντώρος, Διευθύνων Σύμβουλος της Interamerican, παρουσιάζει τις νέες μας εταιρικές αξίες και αναλύει πώς αυτές συνδέονται με την κουλτούρα της εταιρείας. Ανακαλύψτε τη σημασία των αξιών για την επιτυχία και την ενότητα του Οργανισμού και πώς μετατρέπουμε το “ΘΕΛΩ” σε “ΜΠΟΡΩ”.

Γράφει ο Γιάννης Καντώρος

Η πρόσφατη ενσωμάτωση των νέων εταιρικών αξιών της Interamerican αποτυπώνει την αποφασιστικότητα και το πάθος μας να προσαρμοστούμε, να αναπτυχθούμε και να επιτύχουμε σε έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο. Με αφορμή αυτό το άρθρο, θα ήθελα να αναλύσουμε τις νέες μας αξίες, τη σημασία τους και τον τρόπο με τον οποίο διαμορφώνουν την κουλτούρα μας.

Ένας Νέος Ορίζοντας στην Ιστορία της Interamerican

Η παρουσίαση των νέων μας εταιρικών αξιών στο Townhall Meeting τον Ιανουάριο του 2024 αποτέλεσε ένα ορόσημο για την εταιρία μας. Η εναρμόνιση με τις αξίες της Achmea μέσω της στρατηγικής OneAchmea δεν αποτελεί απλώς μια τυπική προσαρμογή, αλλά θεμελιώδη δέσμευση στη διαρκή βελτίωση και στην υπέρβαση των προσδοκιών.

Η Σημασία των Εταιρικών Αξιών

Οι εταιρικές αξίες αντιπροσωπεύουν τον πυρήνα της ύπαρξής μας και λειτουργούν ως το DNA του Οργανισμού. Οι αξίες αυτές ενισχύουν την κουλτούρα μας και διασφαλίζουν ότι κάθε απόφαση και δράση μας συνάδει με το συλλογικό μας όραμα και στόχους.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες μας αξίες:

  1. Φιλοδοξία: Η φιλοδοξία μας στηρίζει το επιχειρηματικό μας όραμα και υποκινεί τη συνεχή επιδίωξη της εξέλιξης. Ενθαρρύνει την πρωτοβουλία και τη δημιουργικότητα, επιτρέποντάς μας να θέτουμε και να κατακτούμε ακόμη υψηλότερους στόχους.
  2. Υπερηφάνεια: Η υπερηφάνεια για τον Oργανισμό μας, τις επιδόσεις μας και τη συμμετοχή μας στην ευρύτερη εργασιακή κοινότητα, αποτελεί το θεμέλιο για τη δημιουργία ενός θετικού και ενδυναμωτικού περιβάλλοντος εργασίας.
  3. Πάθος: Το πάθος είναι η κινητήρια δύναμη που μας ωθεί να αντιμετωπίζουμε κάθε πρόκληση με αισιοδοξία και αφοσίωση. Είναι αυτό που μας κάνει να εργαζόμαστε με ζήλο και να επιδιώκουμε την αριστεία σε κάθε ενέργειά μας.
  4. Αποφασιστικότητα: Η αποφασιστικότητα μας βοηθά να λαμβάνουμε έγκαιρες και αποτελεσματικές αποφάσεις, προσανατολιζόμενοι πάντα στην επίλυση προβλημάτων και στην επίτευξη των στόχων.
  5. Καινοτομία: Η καινοτομία μας επιτρέπει να προσαρμοζόμαστε και να ξεπερνάμε τις προκλήσεις, εξελισσόμενοι συνεχώς και προωθώντας λύσεις που όχι μόνο ανταποκρίνονται στις ανάγκες του παρόντος αλλά και διαμορφώνουν το μέλλον.

 

Η Σχέση Αξιών και Κουλτούρας

Οι εταιρικές αξίες και η εταιρική κουλτούρα είναι αλληλένδετες. Η κουλτούρα μας είναι η υλοποίηση των αξιών μας στην πράξη – είναι αυτή που καθοδηγεί την καθημερινή μας συμπεριφορά, τις αλληλεπιδράσεις μας και τις αποφάσεις μας. Η κουλτούρα διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση της αίσθησης σκοπού και στον προσανατολισμό των εργαζομένων προς τους κοινούς στόχους.

Γιατί η Κουλτούρα είναι Σημαντική

Μια ισχυρή εταιρική κουλτούρα δημιουργεί ένα περιβάλλον όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται συνδεδεμένοι και αφοσιωμένοι στην κοινή αποστολή και τους στόχους. Είναι η θεμελιώδης βάση που καθοδηγεί την παραγωγικότητα, την καινοτομία και την ικανοποίηση των εργαζομένων. Σε ένα εξ αποστάσεως ή υβριδικό εργασιακό περιβάλλον όπως το δικό μας, η κουλτούρα διαδραματίζει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη διατήρηση της ενότητας και της συνοχής μεταξύ των μελών της ομάδας.

Οι εταιρικές αξίες και η κουλτούρα δεν αποτελούν μόνο το θεμέλιο για την επιτυχία της Interamerican, αλλά και την καρδιά της προσπάθειάς μας να είμαστε μέρος κάτι μεγαλύτερου. Όταν κάθε μέλος της Interamerican εστιάζει στο «ΘΕΛΩ», με την οδηγία και την υποστήριξη των κοινών μας αξιών, μετατρέπουμε το «ΘΕΛΩ» σε «ΜΠΟΡΩ» – δημιουργώντας ένα δυναμικό περιβάλλον όπου τα όρια είναι απλά σημεία αναφοράς για την επόμενη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε.

Σας προσκαλώ λοιπόν να αναλογιστείτε πώς μπορείτε να ενσωματώσετε αυτές τις αξίες (Φιλοδοξία, Υπερηφάνεια, Πάθος, Αποφασιστικότητα, Καινοτομία) στις καθημερινές σας ενέργειες και αποφάσεις. Μέσα από την αφοσίωση και την ενσωμάτωση, μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι η Interamerican όχι μόνο θα επιβιώσει αλλά και θα ακμάζει στο μέλλον που έρχεται.

 

Με εκτίμηση και αισιοδοξία για τη συνεχή μας ανάπτυξη και επιτυχία,

 

Γιάννης Καντώρος

Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Interamerican

 

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις νέες μας αξίες εδώ.