Με ένα app, οδηγούν καλύτερα, εξοικονομούν, φροντίζουν για την κοινωνία και το περιβάλλον

Περίπου 4.000 ασφαλισμένοι μας στην Anytime έχουν επιλέξει το Smart Drive. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες που εφαρμόστηκαν τα Smart Points τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς έχει παρατηρηθεί αύξηση του επιπέδου βελτίωσης των καλών οδηγών. Ας μάθουμε περισσότερα!

Content Contributors: Νικόλας Αγγελόπουλος, Αθηνά Καραμέτη

Μια νέα εποχή για την Anytime

Ο συνδυασμός των smartphones με την ύπαρξη επαρκών δεδομένων, οδηγεί την Anytime σε μία νέα εποχή, δίνοντας έμφαση στην κατανόηση των χαρακτηριστικών της οδηγικής συμπεριφοράς επιβραβεύοντας τους οδηγούς που συνεισφέρουν σε μία κοινωνία με ασφαλείς δρόμους.

Με τη χρήση της «έξυπνης» εφαρμογής Smart Drive app, ο οδηγός που τα τηρεί τα όρια ταχύτητας, αποφεύγει τη χρήση του κινητού στην οδήγηση και αποφεύγει τις απότομες επιβραδύνσεις και επιταχύνσεις επιβραβεύεται κερδίζοντας Smart Points. Ο πελάτης έχει την επιλογή εξαργύρωσης αυτών των πόντων απολαμβάνοντας προνόμια και εκπτώσεις, ακόμη και στην επόμενη ανανέωση του συμβολαίου του ή να τους διαθέσει για την ενίσχυση του έργου τριών ΜΚΟ που έχουμε επιλέξει και που σχετίζονται με τις στρατηγικές προτεραιότητες της εταιρείας μας. Τον οργανισμό «Παιδικά Χωριά SOS», που αγωνίζονται για το καλύτερο μέλλον των παιδιών, την Οργάνωση «Γη», που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση σε θέματα περιβάλλοντος και την «Make Roads Safe Hellas», που επιδιώκει την προαγωγή της Οδικής Ασφάλειας και της βιώσιμης ανάπτυξης των οδικών μεταφορών στην Ελλάδα και διεθνώς.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα καινοτόμο ασφαλιστικό πρόγραμμα που βοηθάει στην υιοθέτηση υπεύθυνων οδηγικών συνηθειών από πλευράς των ασφαλισμένων, συμβάλλοντας στη μείωση των ατυχημάτων, ενώ παράλληλα συμβάλει στην εξοικονόμηση καυσίμου αλλά και τη μείωση του περιβαλλοντικού εποτυπώματος της μετακίνησης του οχήματος.

Έτσι δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη εφαρμογή με ιδιαίτερη ευαισθησία και υπευθυνότητα σε θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια, συνδυάζοντας τη γνώση και του σωστούς κανόνες οδηγικής συμπεριφοράς, με την επιβράβευσή. Η επιβράβευση δίνεται στον χρήστη με τα Smart Points.

Οι νεότεροι επιλέγουν το… Smart Drive!

Με βάση μία έρευνα που έγινε πρόσφατα, περίπου 4.000 ασφαλισμένοι μας στην Anytime έχουν επιλέξει το Smart Drive, από τους οποίους το 38% είναι 31-35 ετών, το 26% είναι 26-30 ετών και το 10% είναι 18-25 ετών, συμπεραίνοντας ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ασφάλισης προσελκύει νεότερο ηλικιακά κοινό κατά 18 χρόνια. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι από τους πρώτους κιόλας μήνες που εφαρμόστηκαν τα Smart Points τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά, καθώς έχει παρατηρηθεί μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, αύξηση του επιπέδου βελτίωσης των καλών οδηγών, μέσω του rating system, στην κατηγόρια 5*.

Μάλιστα το 50% από τους οδηγούς που επιλέγουν το Smart Drive κυκλοφορούν στην Αθήνα, σε μία πόλη με αυξημένη κυκλοφοριακή συμφόρηση και κατ΄ επέκταση περισσότερα ατυχήματα, στον πλέον επιβαρυμένο άξονα του λεκανοπεδίου από την ευρεία χρήση των αυτοκινήτων. Η επιλογή όμως του Smart Drive από τους οδηγούς αυτών των οχημάτων, τους καθιστά αυτόματα καλύτερα εκπαιδευμένους να οδηγούν σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες, βελτιώνοντας παράλληλα την οδήγησή τους και συμβάλλοντας αντίστοιχα στη μείωση των ατυχημάτων.