H νέα Interamerican άνοιξε τις πόρτες της!

Εντυπωσιακά αποτελέσματα το 2021, εντυπωσιακή εκδήλωση στα νέα ανακαινισμένα γραφεία της εταιρίας, πρώτη φορά μετά το 2019

Γράφει ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος

 

Σε μια εξαιρετική εκδήλωση στα ανακαινισμένα νέα γραφεία της εταιρίας μας, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι, συνεργάτες και στελέχη της εταιρίας και 400 περίπου διαδικτυακά, έγινε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Interamerican για το 2021 στις 12 Απριλίου.

Η πρόκληση ήταν μεγάλη, αλλά και η συγκίνηση διάχυτη, αφού μετά από 2 και πλέον χρόνια πανδημίας, ήταν η πρώτη φορά που στην εταιρία μας έλαβε χώρα μια μεγάλη εκδήλωση, όπου η αρχική αναμενόμενη αμηχανία έδωσε γρήγορα τη θέση σε ένα διάχυτο θετικό κλίμα και στον ενθουσιασμό! Τα αποτελέσματα αναμφίβολα εντυπωσιακά για μια χρονιά που και οι 12 μήνες ήταν μήνες πανδημίας, ψυχολογικής συστολής αλλά και οικονομικής ανάκαμψης παράλληλα. Στο stage βρέθηκαν για 1 ώρα περίπου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας μας Γιάννης Καντώρος και ο γνωστός δημοσιογράφος Αντώνης Σρόιτερ.

Είχαμε προβληματιστεί κατά πόσο η συζήτηση τους και αυτή η άτυπη συνέντευξη θα έπρεπε να γίνει αμέσως μετά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων ή πριν. Όλοι συμφωνήσαμε ότι μετά από τόσο καιρό απουσίας από μια φυσική εκδήλωση, θα βοηθούσε όλους μας η συζήτηση να είναι μια ομαλή γέφυρα από το χθες στο σήμερα χωρίς slides! Σε λίγο χρόνο, η επαγγελματική αρτιότητα και το ταλέντο του Αντώνη Σρόιτερ, σε συνδυασμό με την βαθιά γνώση και εμπειρία της ασφαλιστικής αγοράς και των δρωμένων της Interamerican από τον Γιάννη Καντώρο, βοήθησαν ώστε πολύ ουσιαστικά ζητήματα να τεθούν επί τάπητος και να προκύψουν εξαιρετικά συμπεράσματα. Οι συνθήκες διαφορετικές από το χθες, η νέα Interamerican παρούσα παντού: στα γραφεία, στο branding, στο λόγο της, στα αποτελέσματά της.

Δείτε το video εδώ

Σχεδόν στα 400 εκατομμύρια ευρώ έφθασε ο τζίρος της εταιρίας μας το 2021, έχοντας ανάπτυξη 6,3%. Τα λειτουργικά μας κέρδη διαμορφώθηκαν πάνω από τα 28 εκ ευρώ, οι αποζημιώσεις μας σε 400.000 περίπου περιπτώσεις πελατών μας περίπου τα 230 εκ και ο δείκτης NPS των πελατών μας στο εντυπωσιακό ύψος του 71. Όμως η παρουσίαση περιελάμβανε και άλλα ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία εκτός των αμιγώς οικονομικών αποτελεσμάτων, όπως την κατανομή του κοινωνικού προϊόντος το οποίο έφθασε τα 178 εκ ευρώ, τη διάρθρωση της παραγωγής ανά δίκτυο πωλήσεων, τους δείκτες που αποτύπωναν το εργασιακό μας περιβάλλον, πχ. Employee Engagement 7,5, διατηρησιμότητα εργαζομένων 95,1%, μεταξύ άλλων.

Όπως τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος Γιάννης Καντώρος: «Το 2021 ήταν, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε, μία από τις καλύτερες χρονιές των τελευταίων ετών για την Interamerican σε κάθε επίπεδο. Νιώθω περήφανος όχι μόνο για τα εξαιρετικά αποτελέσματα αλλά και για τη νέα Interamerican που κτίζουμε, προσφέροντας αξία στους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας, τους εργαζομένους μας και την κοινωνία. Το 2022 συνεχίζουμε με σημαντικές επενδύσεις, δίνοντας έμφαση στους τομείς της ψηφιοποίησης και ενίσχυσης των υποδομών μας, στη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για τους πελάτες μας, καθώς και στη στρατηγική ένταξη της βιωσιμότητας σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς μας».

Η εκδήλωση έκλεισε με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων τόσο δια ζώσης όσο και ψηφιακά, μέσω της πλατφόρμας που χρησιμοποιήθηκε για το live streaming, με το Γιάννη Καντώρο να δίνει απαντήσεις σε επίκαιρα θέματα τόσο για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς όσο και για τα σχέδια και τα πλάνα της εταιρίας για το μέλλον. Εντύπωση προκάλεσε το ύψος των επενδύσεων (30 εκ) που ανακοινώθηκε στο τέλος της παρουσίασης στους τομείς της ψηφιοποίησης, των υποδομών μας, των data, της καινοτομίας!

Ένα walking light lunch ακολούθησε, με τις συζητήσεις να απλώνονται σε όλο το χώρο του ισογείου των γραφείων μας, τους προσκεκλημένους μας να δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τη νέα Ιnteramerican, πολλοί από αυτούς αλλά και από την ομάδα της Interamerican να βγάζουν φωτογραφίες στο ειδικό publicity banner που είχε δημιουργηθεί στην είσοδο και όλοι να δηλώνουν μια βαθιά ανακούφιση για τη μικρή αλλά ουσιαστική πρώτη «δόση κανονικότητας» μετά από 2 χρόνια πανδημίας!

Στο τέλος, ένα ιδιαίτερα έξυπνο και δημιουργικό δώρο περίμενε τους προσκεκλημένους μας. Ένα μικρό χάρτινο κουτί που μέσα είχε 2 πράγματα. Ένα μικρό συμβολικό γλαστράκι με τους σπόρους και το χώμα κάποιος να φυτέψει ένα πεύκο και ένα branded καρτελάκι με το QR code, μέσω του οποίου οι δημοσιογράφοι θα είχαν απευθείας πρόσβαση στο Δελτίο Τύπου και στο υλικό της συνέντευξης Τύπου. Βιωσιμότητα και Ψηφιοποίηση μαζί ήταν το μήνυμα μας!

Για δύο περίπου εβδομάδες εργάστηκαν πάρα πολλοί συνάδελφοι μας από πολλούς και διαφορετικούς χώρους, ιδιαίτερα αρμονικά, επαγγελματικά και βεβαίως αποτελεσματικά. Όλοι βάλαμε ένα λιθαράκι για τη μεγάλη και πετυχημένη μας εκδήλωση, και βεβαίως για την εκτεταμένη θετική δημοσιότητα που προέκυψε για την εταιρία μας σε κάθε μέσο από την πρώτη κιόλας στιγμή. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους!