Τα λειτουργικά κέρδη αυξάνονται στα 405 εκατομμύρια ευρώ

Στο τέλος του Αυγούστου, είχαμε όλοι την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και να συμμετέχουμε σε μια ζωντανή συζήτηση κατά την διάρκεια της παρουσίασης των mid-year οικονομικών αποτελεσμάτων της Achmea. Η οικονομική έκθεση παρουσίασε τα λειτουργικά της αποτελέσματα κα αποκάλυψε μερικά αξιοσημείωτα επιτεύγματα που πέτυχε ο Όμιλος. Ας δούμε τα πιο σημαντικά.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Σημαντική επιχειρησιακή ανάπτυξη

Τα λειτουργικά αποτελέσματα της Achmea είχαν ανοδική τάση, παρουσιάζοντας αύξηση 165 εκατ. ευρώ, μια αύξηση κατά 69% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά. Αυτή η αύξηση οφείλεται στα καλύτερα επενδυτικά αποτελέσματα, στα αυξημένα έσοδα από τις Υπηρεσίες Συνταξιοδότησης και στη βελτιωμένη απόδοση στις ασφάλειες ζημιών.

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών

Τα ασφάλιστρα, τα χρήματα που πληρώνουν οι πελάτες μας για ασφάλιση, αυξήθηκαν κατά 1,5 δισ. ευρώ (8%) φτάνοντας συνολικά τα 19,9 δισ. ευρώ. Αυτή η ανάπτυξη αποδεικνύει ότι η Achmea ‘χτίζει’ εμπιστοσύνη και ανταποκρίνεται περίφημα στην κάλυψη των ασφαλιστικών αναγκών των πελατών.

Ικανοποιημένοι πελάτες

Οι πελάτες είναι εξαιρετικά ευχαριστημένοι με τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Achmea. Η εξαιρετική εξυπηρέτηση των πελατών και η διευκόλυνση των διαδικτυακών συναλλαγών έχουν συντελέσει στο υψηλό ποσοστό ικανοποίησης των πελατών της.

Διαχείριση των εξόδων με σύνεση

Αύξηση 11% στα έξοδα κατέγραψε η Achmea μέχρι στιγμής. Αυτή η αύξηση οφείλεται σε παράγοντες όπως ο πληθωρισμός, η αύξηση των τιμών, η περαιτέρω ανάπτυξη του Ομίλου, οι σημαντικές επενδύσεις, η τήρηση νέων κανόνων και οι καλύτερες αμοιβές των εργαζομένων. Η Achmea εξακολουθεί να παρακολουθεί προσεκτικά τα έξοδα, με γνώμονα πάντα την αποτελεσματικότητα και την σύνεση.

Ισχυρή οικονομική θέση

Παράλληλα η Achmea συνεχίζει να βρίσκεται σε εύρωστη οικονομική θέση. Ο δείκτης φερεγγυότητας, που αποτελεί μέτρο χρηματοοικονομικής ασφάλειας, βρίσκεται στο ισχυρό 195%. Μπορεί να έχει μειωθεί ελαφρώς σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά αυτό συμβαίνει κυρίως λόγω του υψηλότερου κόστους υγειονομικής περίθαλψης και των αλλαγών στο πρόγραμμα αντασφάλισης.

Φροντίδα για το Περιβάλλον

Η Achmea συνεχίζει να επιδεικνύει ισχυρή δέσμευση στην περιβαλλοντική διαχείριση, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη στρατηγικών για την προληπτική αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προκλήσεων, την προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες κλιματικές συνθήκες και τη διασφάλιση της αδιάλειπτης παροχής ασφαλιστικών υπηρεσιών εν μέσω ζητημάτων που σχετίζονται με το κλίμα. Η Achmea επίσης , συνεργάζεται στενά με τους πελάτες της, τις ενώσεις του κλάδου και τους κυβερνητικούς φορείς, προσπαθώντας συλλογικά να δημιουργήσει μια ευεργετική επιρροή σε περιβαλλοντικά θέματα.

Σπίτια για «μια ζωή»

Η Achmea Real Estate, θυγατρική της Achmea, έχει μεγαλεπήβολα σχέδια, εστιάζοντας στη δημιουργία «σπιτιών για μια ζωή» αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή καθώς ο πληθυσμός «γερνάει». Η Ολλανδία χρειάζεται περισσότερα σπίτια σχεδιασμένα για ηλικιωμένους και η Achmea στοχεύει να συνεισφέρει στην κατασκευή του 10% αυτών.

Σας ευχαριστούμε!

Τέλος, οι άνθρωποι της Achmea ένιωσαν την ανάγκη να εκφράσουν ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πελάτες, τους συνεργάτες καθώς και σε όλους τους συναδέλφους. Η υποστήριξη και η σκληρή δουλειά όλων μας, αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της επιτυχίας της Achmea. Μαζί, σημειώνουμε πρόοδο προς τους οικονομικούς μας στόχους και πετυχαίνουμε το όραμα μας για “Sustainable Living Together”.

«Σε έναν κόσμο με πολλές αλλεπάλληλες αλλαγές και προκλήσεις, εκτιμούμε την εμπιστοσύνη και την αφοσίωσή σας στον Όμιλο της Achmea. Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί και να πετυχαίνουμε ακόμη περισσότερα το δεύτερο εξάμηνο του 2023» .

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω υποτιτλισμένο για πρόσθετες πληροφορίες, όπου η Bianca Tetteroo και ο Michel Lamie συζητούν λεπτομερώς τα αποτελέσματα