Οι Tribe leaders καλωσορίζουν

Η στήλη «Οι Tribe leaders καλωσορίζουν» εμφανίζεται στη πέμπτη έκδοση του “Proud to be Interamerican”, με αφορμή την αρχή της νέας «σχολικής» χρονιάς και το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Με σκοπό να είμαστε όλοι ευθυγραμμισμένοι και συντεταγμένοι στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να ζήσουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα, οι 3 Tribe Leaders της Interamerican αναφέρονται στο ευρύτερο περιβάλλον, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον κλάδο μας, τα στρατηγική μας, τα τρέχοντα έργα και τη δύναμη των ανθρώπων μας. Σε αυτό το κείμενο, μιλά ο Πάνος Κούβαλης, Mobility and Convenience Tribe Leader.

Γράφει ο Πάνος Κούβαλης

Έπειτα από μία περίοδο που την είχαμε τόσο ανάγκη για να μπορέσουμε να χαλαρώσουμε και να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας, έχουμε μία απότομη προσγείωση σ’ ένα απαιτητικό περιβάλλον γεμάτο προκλήσεις. Όλο αυτό θεωρώ ότι λειτουργεί σαν ένα επιπλέον κίνητρο για δυναμική αλλά και δημιουργική προσέγγιση στην καθημερινότητα μας.

Για το ευρύτερο περιβάλλον και το κλάδο μας

Το περιβάλλον είναι ρευστό, τόσο στην ασφαλιστική αγορά, όσο και ευρύτερα. Η βασική πρόκληση είναι η διαχείριση του πληθωρισμού – μια πρωτόγνωρη κατάσταση που οι περισσότεροι από εμάς είτε δεν έχουμε βιώσει, ή για τους υπόλοιπου παρέμενε, μέχρι σήμερα, μία ανάμνηση από το μακρινό παρελθόν. Ο πληθωρισμός ανεβάζει το κόστος εργασιών, καθώς τα κόστη στη διαχείριση ζημιών και υπηρεσιών αυξάνονται σημαντικά. Ταυτόχρονα περιορίζει την αγοραστική δύναμη του καταναλωτικού κοινού και αυξάνει τη ζήτηση σε οικονομικές λύσεις και γύρω από την ασφάλιση. Η ισορροπημένη διαχείριση του αναμενόμενου κόστους είναι η πρόκληση που καλούμαστε να διαχειριστούμε με το καλύτερο τρόπο για τη βιωσιμότητα των δικών μας εργασιών αλλά και με σεβασμό στη δύσκολη κατάσταση που βρίσκονται οι καταναλωτές.

Θεωρούμε ότι η στρατηγική που ακολουθήσαμε μέχρι τώρα στα προϊόντα αυτοκινήτων με μικρές αυξήσεις τιμών ανάλογα με την συνολική εξέλιξη του πλήθους και κόστους ατυχημάτων έδειξε το δρόμο στην αγορά με αποτέλεσμα αντίστοιχες κινήσεις από ανταγωνίστριες εταιρείες και επιβεβαίωσε την ηγετική θέση που κατέχουμε στο τομέα του αυτοκινήτου.

Για τη στρατηγική μας στο M&C Tribe

Στο M&C Tribe 3+1 είναι oi σημαντικοί πυλώνες για τη στρατηγική μας θέση:

  • Ψηφιοποίηση εργασιών μας με σκοπό πολύ πιο εύκολη και άμεση διαχείριση από τον πελάτη και τον συνεργάτη.
  • Συνεργασίες στα πλαίσια της ασφαλιστικής αγοράς η και με γνωστούς retailers στα πλαίσια είτε της παροχής υπηρεσιών ή εμπορικών στόχων
  • Προσωποποιημένα προϊόντα και τιμές, ασφαλιστικών προϊόντων ή προϊόντων πέρα από την ασφάλιση, μέσα από ψηφιακά ταξίδια που προσφέρουν ευκολία κ αξία στον καταναλωτή

(+1).   Όλα τα παραπάνω με τη δυναμική συμμετοχή των μελών της ομάδας μας και ταυτόχρονα με τη δυναμική καταγραφή των αναγκών των πελατών μας μέσα από συνεχή αλληλεπίδραση μαζί τους.

Για τα έργα μας, τις ομάδες και τους ανθρώπους μας

Στο ξεκίνημα του τελευταίου τριμήνου, κλείνουμε έναν σημαντικό κύκλο με μία σειρά έργων σε συνεργασία με την ομάδα του Risk & Compliance. Θα ήθελα εδώ να σημειώσω την εξαιρετική συνεργασία τόσο με τη Νομική Υπηρεσία όσο και τους συναδέλφους του Risk & Compliance και τη προσπάθεια που υπήρξε ώστε οι λύσεις να μην επηρεάζουν την εύκολη επικοινωνία & συνεργασία με πελάτες και συνεργάτες.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να σημειώσω ότι για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις λόγω πληθωρισμού υπήρξε έντονη δραστηριότητα στις περιοχές της τιμολόγησης, του product development αλλά και του digital marketing.  Πολλά συγχαρητήρια στις ομάδες που ενεπλάκησαν, πιο συγκεκριμένα Mobility, Onboarding & Happy Customers, τόσο για τη προσαρμοστικότητα σε ένα δυναμικό περιβάλλον αλλά και για την ανάληψη πρωταγωνιστικού ρόλου στις αποφάσεις που πάρθηκαν.

Τέλος πρέπει να αναφερθώ στις ομάδες μας στη Κύπρο. Ξεπεράσαμε πρόσφατα τα 40.000 ασφαλισμένα αυτοκίνητα και τα 1.000 ασφαλισμένα σπίτια. Συνεχίζουμε να αυξάνουμε τα μερίδια αγοράς μας και αξίζουν σε όλους πολλά συγχαρητήρια.

Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις τάσεις της αγοράς από πολύ κοντά και να έχουμε την ταχύτητα της άμεσης προσαρμογής της πολιτικής μας. Να βρίσκουμε λύσεις γρήγορα, προς όφελος των πελατών μας.

Οι άνθρωποί μας και οι ομάδες μας είναι η ψυχή των έργων μας. Θέλω να ευχαριστήσω όσους ήταν κοντά μας στην μέχρι τώρα πορεία μας και να καλωσορίσω το νέο έμψυχο δυναμικό μας.  Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στη Ράνια Αλεξοπούλου που μετά από 17 χρόνια σε διάφορες θέσεις στον όμιλο Interamerican αποχώρησε από την εταιρεία. Η Ράνια είχε έναν σημαντικό ρόλο γύρω από την υποστήριξη στο κομμάτι των συνεργασιών με μεγάλους retailers όπως ο Κωτσόβολος και η Shell. Από την άλλη θέλουμε να καλωσορίσουμε την Ματίνα Παπαϊωάνου και τον Βασίλη Καζούκα, εντάσσονται στις ομάδες Onboarding & Κύπρου αντίστοιχα, με ρόλους που συνδυάζουν τόσο στοιχεία product development αλλά και digital marketing. Καλή Αρχή!!!

Για περισσότερη επικοινωνία, ευθυγράμμιση και συνεργασία

Είναι σημαντικό με την επιστροφή όλων από τις διακοπές να επεκτείνουμε την επικοινωνία και τη συνεργασία μεταξύ ομάδων τόσο εντός όσο και εκτός tribe. Σας προσκαλούμε όλους στα review του tribe και θέλουμε στο επόμενο διάστημα στο διήμερο στο γραφείο στα πλαίσια του υβριδικού μοντέλου εργασίας να έχουμε ευκαιρίες για αλληλεπίδραση, brain storming και διερεύνηση ευκαιριών για περαιτέρω ανάπτυξη των εργασιών μας.