Με silver απόχρωση για το Short Drive και το Smart Drive

Τι λένε οι άνθρωποί μας για το Short Drive και το Smart Drive, με αφορμή τις βραβεύσεις στα Environmental Awards.

Content contributors: Νικόλας Αγγελόπουλος, Σπύρος Οικονόμου

Όλοι στην Interamerican γνωρίζουμε το Short Drive και το Smart Drive τη νέα γενιά πρωτοποριακών ασφαλιστικών προϊόντων από την Anytime που, με τη χρήση της τεχνολογίας, προάγουν τις βιώσιμες μετακινήσεις και την υπεύθυνη οδήγηση.

Το νέο είναι πως αυτά τα προγράμματα βραβεύτηκαν πρόσφατα στα Environmental Awards, τα βραβεία που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καλές πρακτικές και πρωτοβουλίες για την προστασία του Περιβάλλοντος και την Αειφορία, καθώς και καινοτόμα «πράσινα» έργα, τεχνολογίες ή προγράμματα.

Το Silver Award στην κατηγορία «Αντιστάθμιση των εκπεμπόμενων αερίων θερμοκηπίου/GHG offset» απονεμήθηκε στο “Short Drive”, το πρώτο «πράσινο» πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου στην Ελλάδα. Το παρέλαβαν η Χρύσα Ελευθερίου και ο Νικόλας Αγγελόπουλος.

Στην κατηγορία «Sustainable Transport», επίσης με Silver Award διακρίθηκε και το Smart Drive της Anytime, το οποίο με τη χρήση της τηλεματικής και ενός συστήματος επιβράβευσης των υπεύθυνων και προσεκτικών οδηγών προάγει την ασφαλή και φιλική προς το περιβάλλον οδήγηση. Το βραβείο παρέλαβε ο Σπύρος Οικονόμου και η Αθηνά Καραμέτη.

«Βλέπουμε δύο τάσεις οι οποίες σταδιακά θα επηρεάσουν τις συνήθειες μας γύρω από την κινητικότητα. Από την μία έχουμε την οικονομική πίεση που αυξάνεται για όλους. Από την άλλη, στα πλαίσια προστασίας του περιβάλλοντος, γίνεται όλο και πιο σημαντικό να στραφούμε σε βιώσιμες λύσεις. Η Focus Bari εξέδωσε μια έρευνα τον Ιούλιο του 2022, όπου σημειώνει ότι περισσότερο από το 50% των οδηγών σκοπεύουν να μειώσουν τη χρήση του οχήματος τους εντός του 2022. Το 20% των οδηγών το έχουν κάνει ήδη. Το 30% δήλωσε πως είναι βέβαιο πως θα στρέφει σε «πράσινα» οχήματα και ένα τρίτο αυτών το κάνει κυρίως για περιβαλλοντολογικούς λόγους. Το short drive έρχεται σαν ιδανική απάντηση στις παραπάνω τάσεις. Είναι μια λύση που προσφέρει χαμηλότερα ασφάλιστρα για όσους κάνουν περιορισμένη χρήση του οχήματος τους, ενώ ταυτόχρονα μέσα από τις ενέργειες μας φροντίζουμε πως η όποια χρήση του οχήματος θα ισοσταθμίζεται περιβαλλοντικά μέσω του χρηματιστηρίου ρύπων», λέει ο Σπύρος Οικονόμου.

Τα προϊόντα μας και οι διακρίσεις μας είναι υπόθεση όλων μας στην Interamerican. Καθένας από εμάς μπορεί να γίνει πρεσβευτής της αλλαγής που θέλει να φέρει η εταιρεία μας, επικοινωνώντας τα επιτεύγματά μας.

Με τον τρόπο αυτό η Anytime ξεπερνά τα παραδοσιακά όρια ασφάλισης και δίνει κίνητρο στους ανθρώπους να βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής τους και να ζουν με περισσότερο σεβασμό στον πλανήτη μας.