Στις 19 Απριλίου, η Interamerican είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει μια ομάδα φοιτητών από το Πανεπιστήμιο του Groningen, που σπουδάζουν Econometrics, Operations Research και Αναλογιστικές Επιστήμες. Η επίσκεψη αυτή, μέρος του προγράμματος Vesting (Erasmus), αποτέλεσε μία μοναδική ευκαιρία για τους φοιτητές να κατανοήσουν τις καινοτόμες μεθοδολογίες και πρακτικές που υιοθετούνται στην ασφαλιστική βιομηχανία και την ανάλυση δεδομένων από μία κορυφαία επιχείρηση όπως η δική μας.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Ένα θερμό καλωσόρισμα

Η επίσκεψη ξεκίνησε με τη θερμή υποδοχή των φοιτητών από τους Δροσιά Καρδάση – Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, Πάνο Κούβαλη – Γενικό Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών, και Linda Nieuwenhuizen – Διευθύντρια Customer Value & Experience, οι οποίοι ενημέρωσαν τους φοιτητές για την φιλοσοφία και τις αξίες της Interamerican. Με μεγάλο ενθουσιασμό, παρουσίασαν την σημασία της καινοτομίας και της συνεχούς ανάπτυξης, καθώς και τη δέσμευση της εταιρείας για την ανάπτυξη των ταλέντων και την υποστήριξη ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.

Η Interamerican μοιράζεται τις καινοτομίες της

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών παρουσιάσεων ξεκίνησε με τον Τάσο Μπερμπάτη, Employee Experience Specialist, ο οποίος ανέλυσε τις πρωτοβουλίες της Εταιρίας αναφορικά με τη βελτίωση της εργασιακής ικανοποίησης και ευημερίας. Στη συνέχεια, η Χριστιάννα Γιαννιώτη, HR Advisor, εισήγαγε τους φοιτητές στον μοναδικό τρόπο εργασίας μας καθώς και την οργανωτική μας δομή. Ο Θοδωρής Χαντζής, COO Chapter Leader, παρουσίασε τις καινοτομίες στα προϊόντα ασφάλισης, ενώ η Ανδρονίκη Τσατσαρώνη, Data Analytics  Chapter Leader, επικεντρώθηκε στη σημασία και την εξέλιξη της ανάλυσης δεδομένων στη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων.

Αμέσως μετά η Ειρήνη Κωστούλα, Senior Actuary, επικεντρώθηκε στις πρακτικές της ασφαλιστικής τιμολόγησης για non-life και στις τεχνικές μεθόδων τιμολόγησης που ενσωματώνονται στα σύγχρονα προϊόντα ασφάλισης. Τέλος, οι Ιωάννα Κενάτσο – Trainee, ο Βασίλης Ηλιόπουλος – Trainee και ο Daan Mooren – International Management Trainee, ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την πολιτισμική διαφορετικότητα στον χώρο εργασίας. Παρουσίασαν μια ενδιαφέρουσα και διαδραστική δραστηριότητα εξετάζοντας τις διαφορές στην εργασιακή κουλτούρα μεταξύ της Ελλάδας και Ολλανδίας, προσφέροντας έτσι μια βαθύτερη κατανόηση των πολιτισμικών αντιλήψεων και της επίδρασής τους στο εργασιακό περιβάλλον.

Networking και TikTok

Μετά το τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος, οι φοιτητές συμμετείχαν σε ένα networking event ώστε να γνωριστούμε καλύτερα. Επίσης επισκέφθηκαν την ομάδα του τμήματος Marketing της Εταιρίας μας, σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, έτσι ώστε να ‘γυρίσουμε’ κάποια βίντεο για τον λογαριασμό της Interamerican στο TikTok.

Εκεί μοιράστηκαν της εμπειρία τους από την επίσκεψη τους στην Αθήνα, αλλά και την Interamerican και άκουσαν και βαθμολόγησαν το φετινό μας τραγούδι για την Eurovision, αναδεικνύοντας τη διασκεδαστική πλευρά της μάθησης και της καινοτομίας. Οι δραστηριότητες αυτές ενίσχυσαν την αλληλεπίδραση και τη συνεργασία μεταξύ των φοιτητών και των εργαζομένων της Interamerican, καθιστώντας την επίσκεψη μια ζωντανή και δυναμική εμπειρία.

Η Interamerican γίνεται… Centre of Excellence !

Η επίσκεψη των φοιτητών του Πανεπιστήμιου του Groningen στην Interamerican αναδεικνύει τη δέσμευσή μας να λειτουργούμε ως κέντρο αριστείας και καινοτομίας. Η συνεχής αναγνώριση και η εμπλοκή με κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα ενισχύει τη φήμη μας ως πρωτοπόροι στον τομέα του ασφαλιστικού κλάδου και υπογραμμίζει τη σημασία της δια βίου μάθησης και της εξέλιξης των επιχειρηματικών πρακτικών.