Ένα άρθρο, σαν σύντομος «οδηγός», συγκεντρώνει όλη την πληροφορία σε ένα σημείο

Το υβριδικό μοντέλο εργασίας συστηματοποιείται, με τη λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, αλλά και με το νέο τρόπο δήλωσης τηλεργασίας και επιπλέον απασχόλησης! Είναι υποχρεωτικό όλοι μας να τα δηλώνουμε σωστά, στο in.for.me. Δείτε αναλυτικά τις οδηγίες, σε αυτό το άρθρο.

Γράφει η Μαρία Χριστίνα Αλεξίου

Επιμέλεια: Τάσος Μπερμπάτης

Η λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας έχει πλέον ενταχθεί στην εργασιακή μας καθημερινότητα! Μετά την παράταση λίγων εβδομάδων, που έδωσε η κυβέρνηση, η επίσημη έναρξη και οι έλεγχοι, σχετικά με την ορθή χρήση της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ξεκινούν την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2023.

Δεν ξεχνάμε να κάνουμε Check-in και Check-out…

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την προσέλευση/αποχώρηση στην/από εργασία με φυσική παρουσία και μόνο, ο εργαζόμενος θα «χτυπά» την κάρτα δηλώνοντας την έναρξη/λήξη του ωραρίου, ψηφιακά στο σύστημα in.for.me. Η πρόσβαση στο in.for.me μπορεί να γίνει είτε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού σας τηλεφώνου.

Τα αναλυτικά βήματα χρήσης της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας:

  • 1. Ανοίγουμε την σελίδα του in.for.me και κάνουμε log-in
  • 2. Στην κεντρική σελίδα πλέον εμφανίζονται τα δύο νέα κουμπιά Check in / Check out
  • 3. Πατήστε το κουμπί ‘IN’ για να καταχωρήσετε την έναρξη της εργασίας σας
  • 4. Με την λήξη της εργασίας σας, κάνετε πάλι log-in στην πλατφόρμα και πατήστε το κουμπί ‘OUT’ για να δηλώσετε την λήξη της εργασίας σας
  • 5. Κατά την δήλωση έναρξης/λήξης της εργασίας σας, θα εμφανιστεί στην δεξιά κάτω πλευρά της οθόνης το μήνυμα ‘Επιτυχής καταχώρηση κίνησης’. Μόνο τότε το ‘χτύπημα’ σας είναι επιτυχημένο.

Για τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης, μπορείτε να ανατρέξετε στον ‘Οδηγό Χρήσης της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας’.

Νέος τρόπος δήλωσης τηλεργασίας και επιπλέον απασχόλησης από 1/1/2023

Στην τελευταία μας ενημέρωση στο προσωπικό, παρουσιάσαμε τον νέο τρόπο δήλωσης status εργασίας καθώς και της δήλωσης επιπλέον απασχόλησης, που θα πραγματοποιείται ηλεκτρονικά και μόνο, μέσω του in.for.me, από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Με τον νέο τρόπο δήλωσης ο εργαζόμενος αναγνωρίζει άμεσα ότι:

  • Το νέο περιβάλλον καταχώρησης status εργασίας είναι πιο φιλικό προς τον χρήστη.
  • Η έκτακτη αλλαγή ωραρίου θα μπορεί πλέον να πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον εργαζόμενο.
  • Όλες οι καταχωρήσεις/αλλαγές status εργασίας καθώς και το αίτημα για επιπλέον απασχόληση, βρίσκονται πλέον στο ίδιο ενοποιημένο περιβάλλον.

Στους παρακάτω συνδέσμους θα βρείτε:

Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας που εναρμονίζεται με τις ανάγκες της σύγχρονης πραγματικότητας, δίνει τη δυνατότητα της άμεσης και σε πραγματικό χρόνο ενημέρωσης του συστήματος από τον ίδιο τον εργαζόμενο, χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση τρίτων.

Έτσι διασφαλίζεται τόσο η αμεσότητα της ενημέρωσης όσο και η υποχρέωση της Εταιρίας έναντι της διαδικασίας που ορίζεται από την νομοθεσία.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, μπορείτε να απευθυνθείτε στο HR Advisor της περιοχής σας.