Γρήγορα αντανακλαστικά και δράση

Στεκόμαστε δίπλα στους πληγέντες του σεισμού στην Τουρκία και τη Συρία, συγκεντρώνοντας ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, είδη βρεφικής φροντίδας και άλλα είδη ανάγκης.

Ο καταστροφικός σεισμός στην Τουρκία και τη Συρία είναι ένα συγκλονιστικό γεγονός που μας αγγίζει με πολλούς τρόπους. Ως προς την εταιρεία μας, δύο είναι οι βασικοί πυλώνες. Αφενός, θύματά του είναι συνάδελφοί μας από την Eureko Sigorta, όπως ανέφερε και ο Robert Otto στην κοπή της πίτας το 2023. Με χαρά έχουμε μάθει ότι δεν κινδυνεύουν οι ζωές τους, ωστόσο ορισμένοι έχουν χάσει το σπίτι τους και πιθανόν θρηνούν απώλειες αγαπημένων τους προσώπων. Αφετέρου, οι άνθρωποι της Interamerican έχουν μια μακρά παράδοση προσφοράς και αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, όπως δηλώνει η Χρύσα Ελευθερίου. «Κάθε φορά συγκινεί το καλωσόρισμα και η θερμή ανταπόκρισή τους σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες. Καθώς οι καταστροφικές συνέπειες του σεισμού ξεπερνούν κάθε φαντασία, προχωρήσαμε σε αυτή την πρωτοβουλία ως μια ελάχιστη ένδειξη συμπαράστασης στα θύματα σε Τουρκία και Συρία», συμπληρώνει.

Έτσι, εκφράζουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας και συμβάλουμε στην ανακούφιση των θυμάτων του σεισμού, συγκεντρώνοντας βασικά είδη διατροφής, υγιεινής και φροντίδας. Συγκεκριμένα, εργαζόμενοι και συνεργάτες της εταιρίας, συγκέντρωσαν ρούχα, παπούτσια, κλινοσκεπάσματα, τρόφιμα, είδη βρεφικής φροντίδας, ιατροφαρμακευτικό υλικό, KIT ατομικής υγιεινής για γυναίκες και ξηρά τροφή για ζώα, τα οποία παραδώσαμε σε αρμόδιο φορέα που φροντίζει για την ασφαλή μεταφορά και διάθεσή τους στις πληγείσες περιοχές.

«Όταν νιώθεις πόνο είσαι ζωντανός, όταν νιώθεις τον πόνο του άλλου είσαι Άνθρωπος», λέει ο Νίκος Καζαντζάκης. Οι εικόνες που βλέπουμε, οι ιστορίες που διαβάζουμε για την απίστευτη τραγωδία που έπληξε την Τουρκία και Συρία είναι συγκλονιστικές. Χιλιάδες άνθρωποι θαμμένοι στα ερείπια, εκατοντάδες χιλιάδες πάνω σε αυτά σαστισμένοι, συγκλονισμένοι, ανήμποροι.. Τέτοιες στιγμές δεν μπορούμε και δεν πρέπει να αδιαφορούμε. Ο πόνος δεν έχει χρώμα, εθνικότητα, πατρίδα… Τέτοιες στιγμές η πιο μικρή δική μας συνεισφορά μπορεί να είναι πολύ σημαντική. Σύσσωμο το γραφείο μας ανταποκρίθηκε στην πρωτοβουλία της εταιρείας με την πίστη ότι τα υλικά αγαθά που συγκεντρώσαμε θα μεταφέρουν μαζί τους αγάπη και ελπίδα για την επόμενη μέρα”, δήλωσε ο Βασίλης Βασιλόπουλος, συντονιστής στο Γραφείο Πωλήσεων Αργυρούπολης.

«Η βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τους συνεργάτες του Γραφείου μου ήταν η πιο απλή και μικρή ένδειξη αγάπης, μια συμβολική αγκαλιά στους ανθρώπους που πλήττονται. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε το χέρι κάθε παιδιού που φοβάται, να δώσουμε θάρρος σε κάθε γονέα που πασχίζει να ζεστάνει την οικογένειά του και ελπίδα σε κάθε άνθρωπο που κλαίει έχοντας χάσει τα πάντα μέσα από αυτήν την καταστροφή. Η αλληλεγγύη είναι για εμάς τρόπος ζωής», λέει η Κωνσταντίνα Μαθιούδη, συντονίστρια στο Γραφείο Πωλήσεων Κηφισιάς.

«Ήταν αυτονόητο, από τη στιγμή που συνέβη αυτή η τραγωδία, να κινητοποιηθούμε όλοι. Το ίδιο έκανα κι εγώ, όπως και η εταιρία μας άλλωστε. Ελπίζω να μπορέσουμε, έστω και ελάχιστα, να απαλύνουμε λίγο τον πόνο αυτών των ανθρώπων και να τους ανακουφίσουμε, από τις εφιαλτικές συνθήκες τις οποίες βιώνουν…», λέει ο Αντώνης Καράμπαλης, συνάδελφός μας που συνεισέφερε στην ενέργεια.

Δεν χρειάζεται μια δύσκολη στιγμή για να έρθουμε κοντά

Ο συνάδελφός μας, Νικήτας Πέπης, μας έστειλε τη φετινή φωτογραφία από το ετήσιο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώνει η Achmea κάθε Ιανουάριο. Και αυτή τη χρονιά, έλαβαν μέρος ομάδες από διάφορα τμήματα της Achmea καθώς και οι αντιπροσωπείες της Ελλάδας και της Τουρκίας, δίνοντας το μήνυμα ότι δεν χρειάζεται μία δύσκολη στιγμή για να έρθουν κοντά οι δύο λαοί!

Στην Ελληνική αποστολή συμμετείχαν ο Δημήτρης Ζάχος, ο Χρήστος Κοντός, ο Μανώλης Πάσσαρης, ο Κώστας Κλωνάρης, ο Κώστας Λανάρας, ο Ιάσονας Μπαλτάς, ο Αλέξανδρος Καρβούνης, ο Δημήτρης Μουτάφης, ο Σταύρος Κατσαρός και ο Νικήτας Πέπης. Η ομάδα οργανώνεται ερασιτεχνικά από στόμα σε στόμα, εκφράζοντας ο ένας στον άλλον συνάδελφο το ενδιαφέρον του.