Με μεγάλη επιτυχία και ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 15 Ιουνίου, το Insurance Football Tournament στην OPAP ARENA, υπό την αιγίδα της Εθνικής Ασφαλιστικής. Το τουρνουά συγκέντρωσε τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες της Ελλάδας, οι οποίες συμμετείχαν με ποδοσφαιρικές ομάδες αποτελούμενες από εργαζομένους τους.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Φωτογραφικό Υλικό: Δημήτριος Ζάχος

Έναρξη με Ξεναγήσεις

Η συμμετοχή της ομάδας της Interamerican ξεκίνησε με ξεναγήσεις στα δύο Μουσεία που έχουν δημιουργηθεί στο νεότευκτο γήπεδο της ΑΕΚ, αυτά του «Προσφυγικού Ελληνισμού» και της «Ιστορίας της ΑΕΚ». Τα συναισθήματα από αυτές τις ξεναγήσεις ήταν πολλά και έντονα, ανεξάρτητα από το ποια ομάδα υποστηρίζει κάποιος, καθώς η διαδρομή ξεκινά από την Μικρασιατική Καταστροφή έως την ίδρυση του συγκεκριμένου σωματείου και την κατασκευή του γηπέδου σήμερα.

Η ποδοσφαιρική ομάδα της Interamerican

Συμμετοχή και Διοργάνωση

Στο τουρνουά συμμετείχαν 11 ομάδες, οι οποίες ήταν χωρισμένες σε τρεις ομίλους (δύο όμιλοι με τέσσερις ομάδες και ένας με τρεις). Η ομάδα της Interamerican συμμετείχε στον πρώτο όμιλο, όπου τερμάτισε στην 1η θέση, σημειώνοντας δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Θριαμβευτική Πορεία της Interamerican

Νικώντας στον επόμενο αγώνα στη φάση των «8», η Interamerican έφτασε στον ημιτελικό, όπου επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι, καταφέρνοντας να προκριθεί στον μεγάλο τελικό. Εκεί, ο αγώνας έληξε ισόπαλος (1-1), αλλά στη διαδικασία των πέναλτι η ομάδα έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και έδειξε αγωνιστική ψυχή, κατακτώντας επάξια τη δεύτερη θέση.

Η απονομή του τροπαίου στην ομάδα έγινε από τον δικό μας, Κο Χατζηπαυλή Στράτο, Business Transformation Leader, ο οποίος ήταν εκεί για να στηρίξει την ομάδα μας, τιμώντας μας με την παρουσία του. Σύσσωμη η ομάδα παρακολούθησε το γεύμα που ακολούθησε στο εστιατόριο του γηπέδου «Το Βυζαντινό».

Οι Παίκτες της Interamerican

Οι παίκτες που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και ξεχώρισαν για την απόδοσή τους είναι:

  • Κοντός Χρήστος
  • Κλωνάρης Κώστας
  • Κατσαρός Σταύρος
  • Θεοδωράκης Μιχάλης
  • Λανάρας Κώστας
  • Μπαλτάς Ιάσων
  • Φωσκόλος Αντώνης
  • Πασσάρης Μανώλης
  • Ζάχος Δημήτρης
  • Καρβούνης Αλέξανδρος

Νικητές του Τουρνουά

Στον μεγάλο τελικό, η ομάδα της Εθνικής Ασφαλιστικής (Επιθεώρηση Φουφόπουλου) κατέκτησε την πρώτη θέση, αναδεικνύοντας την αθλητική της υπεροχή. Η ομάδα της Interamerican αγωνίστηκε σκληρά και τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αποδεικνύοντας το πνεύμα συνεργασίας και αθλητικής αριστείας.

H ομάδα της Εθνικής Ασφαλιστικής (Επιθεώρηση Φουφόπουλου) και της Interamerican αμέσως μετά την ολοκλήρωση του τελικού

Αναμνήσεις και Σχόλια από τους Συμμετέχοντες

Οι συμμετέχοντες εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την άψογη οργάνωση και την υψηλή ποιότητα των αγώνων. “Η εμπειρία ήταν εξαιρετική, η διοργάνωση υποδειγματική και η συμμετοχή των παιδιών μας έκανε την εκδήλωση ακόμη πιο ξεχωριστή,” ανέφερε ένας από τους παίκτες της ομάδας.

Η ομάδα της Interamerican, παρά την αμφίρροπη αναμέτρηση στον τελικό, κατέθεσε ψυχή και έδειξε το πραγματικό πνεύμα του αθλητισμού και της ομαδικότητας. Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την εξαιρετική τους προσπάθεια!

Η βράβευση της ομάδας μας

Προηγούμενες Διακρίσεις

Υπενθυμίζεται ότι η ποδοσφαιρική ομάδα της Interamerican στις αρχές του χρόνου κατέκτησε το Achmea Indoor Soccer Tournament. Σε έναν αγώνα γεμάτο συγκίνηση και δράση, η ομάδα ξεχώρισε, κερδίζοντας στον τελικό την ομάδα του Achmea Investment Management με σκορ 1-0. Η επιτυχία αυτή αποδεικνύει την αθλητική αριστεία και το πνεύμα συνεργασίας που χαρακτηρίζει την ομάδα μας.

Εμείς θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για αυτή σας τη διάκριση και να ευχηθούμε και εις ανώτερα!