Δημιουργήθηκαν για να υποστηρίξουν τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων

Content contributors: Ρένα Χριστοδούλου, Θεοδώρα Μπόζιου, Δήμητρα Τσαμούρη, Πάνος Κούβαλης

Για την πραγματοποίησή τους, δούλεψε μία έμπειρη ομάδα ανθρώπων, όπως η ομάδα Convenience Product & Solution που απαρτίζεται από Product Developers, Actuarial Analyst, Business & Systems Analyst, οι οποίοι συνεργάστηκαν με εξαιρετικούς ανθρώπους από διάφορα τμήματα, όπως Legal, Operations, Claims.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 6,5 εκ. κατοικίες και μόλις το 15% είναι ασφαλισμένες. Από αυτές το 70%, λόγω δανείων. Την ίδια στιγμή, ο κόσμος φαίνεται να είναι περισσότερο ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας της κατοικίας τους. Βασικός παράγοντας είναι το αυξημένο κόστος αγοράς κατασκευής και επισκευής μιας κατοικίας. Αλλά και οι ζημιές από τα ακραία καιρικά φαινόμενα λόγω της κλιματικής αλλαγής, που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται εκθετικά. Χαρακτηριστικό είναι πως, αν και πολλά σπίτια δεν είναι ασφαλισμένα, στην Interamerican το 2021 δώσαμε αποζημιώσεις που άγγιξαν τα 5,4 εκατομμύρια ευρώ!

«Στην Ελλάδα η μίσθωση ακινήτων είναι μία από τις βασικές συμπληρωματικές πηγές εισοδημάτων για πολλά νοικοκυριά και σε περιόδους οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, αποτελεί πρώτο μέλημα της ομαλής ροής των εισοδημάτων τους. Δε θα μπορούσε λοιπόν να υπάρξει καταλληλότερη στιγμή από αυτή για το λανσάρισμα των νέων προγραμμάτων κατοικίας της Interamerican.», δηλώνει χαρακτηριστικά η Θεοδώρα Μπόζιου, Product Developer στην Ομάδα Convenience Product & Solution.

Για τα νέα προγράμματα Interamerican Home δούλεψε μία έμπειρη ομάδα ανθρώπων, αξιοποιώντας τις διαφορετικές οπτικές γωνίες, καθρεπτίζοντας έτσι τις ανάγκες των πελατών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε την ομάδα Convenience Product & Solution που απαρτίζεται από ένα σύνολο νέων ανθρώπων με φρέσκες ιδέες (Product Developers, Actuarial Analyst, Business & Systems Analyst) που συνεργάστηκαν με εξαιρετικούς ανθρώπους από διάφορα τμήματα της Εταιρίας, όπως Legal, Operations, Claims, συμβάλλοντας ενεργά όλοι τους στο τελικό αποτέλεσμα. «Πρόκειται για μία εξαιρετική δουλειά ανθρώπων που αντικατοπτρίζει τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής, εξασφαλίζοντας στους πελάτες κάτι παραπάνω από μία απλή ασφάλισης κατοικίας», δηλώνει χαρακτηριστικά η Product Owner της Ομάδας Convenience Product & Solution, Δήμητρα Τσαμούρη.

Tο αποτέλεσμα ήταν να αναπτυχθούν 3 διαφορετικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις πραγματικές συνθήκες και επιτρέποντας σε όλους τους πελάτες να επενδύσουν στην ασφάλιση της περιουσίας τους, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες που ταιριάζουν τόσο στους ίδιους, όσο και στην κατοικία τους. «Τα προγράμματα Interamerican Home σχεδιάστηκαν ώστε να μπορούμε να σταθούμε δίπλα σε κάθε σπιτικό και στις δικές του διαφορετικές ανάγκες. Να μπορούμε να στηρίξουμε πραγματικά κάθε άνθρωπο, σε μία εποχή οικονομικής αστάθειας και αβεβαιότητας.

Η επιλογή καλύψεων και ορίων δημιουργούν ολοκληρωμένα προγράμματα για όσους επιθυμούν να προστατεύσουν, ότι πολυτιμότερο έχουν, την κατοικία τους από κάθε φαινόμενο, αλλά και κλοπές ή πιθανές αξιώσεις τρίτων, εξασφαλίζοντας μία σημαντική οικονομική ελάφρυνση σε περίπτωση κάποιου απρόοπτου.

Ο Πάνος Κούβαλης, επικεφαλής του τμήματος Mobility & Convenience της Interamerican, επισημαίνει σχετικά: Στην Interamerican αναβαθμίζουμε διαρκώς τα προγράμματά μας, παρέχοντας τη δυνατότητα επιλογής νέων καλύψεων με υψηλή ποιότητα, που διευκολύνουν τη ζωή των ασφαλισμένων μας. Στόχος μας είναι κάθε πελάτης να αποκτά το πρόγραμμα που επιθυμεί και να νιώθει την προστασία που χρειάζεται. Με τον τρόπο αυτό εκπληρώνουμε τον σκοπό και την αποστολή μας «να βοηθάμε, δηλαδή, τους ανθρώπους να ζουν ασφαλέστερα, περισσότερο και καλύτερα».