Ο Γιάννης Γιαννακόπουλος Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρειών Ελλάδας και Κύπρου στη LIMRA

Η προεδρία ενισχύει την εξωστρέφεια, τη δικτύωση και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, ενώ προσφέρει σε όλους μας τη δυνατότητα να λάβουμε δωρεάν υλικό από τη LIMRA. Μάθετε περισσότερα!

Για περισσότερα από 100 χρόνια, ο διεθνής οργανισμός έρευνας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης, LIFE INSURANCE AND MARKET RESEARCH ASSOCIATION (LIMRA) με έδρα της τις ΗΠΑ, παρέχει τεχνογνωσία σε περισσότερες από 700 ασφαλιστικές εταιρείες – μέλη της, από όλο τον πλανήτη. Η κύρια δραστηριότητα της LIMRA βασίζεται στην έρευνα, η οποία βοηθά τα μέλη της να κατανοήσουν τις τάσεις του κλάδου, να ενημερώσουν τις στρατηγικές τους, να αναπτύξουν το ταλέντο τους και να δημιουργήσουν λύσεις που προάγουν τον κλάδο, ώστε να μπορούμε όλοι να ανταποκριθούμε στις τρέχουσες ανάγκες της αγοράς αλλά και στις μελλοντικές.

Η INTERAMERICAN ήταν το πρώτο μέλος της LIMRA στην Ελλάδα, από το 1971. Σήμερα, ένα σημαντικό milestone προστίθεται στην πορεία μας στον οργανισμό, καθώς ο Γιάννης Γιαννακόπουλος είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Εταιρειών Ελλάδας και Κύπρου (Chairman LIMRA Greek/Cyprus Committee), από τον Οκτώβριο του 2022, θέση η οποία του αποδόθηκε κατόπιν ψηφοφορίας, με ισχύ για δύο χρόνια. Για την εταιρεία μας, η συγκεκριμένη ανάληψη προεδρίας έχει πολλαπλή αξία, αυξάνοντας την εξωστρέφεια, αλλά επιπλέον και συνεχίζοντας μία παράδοση από την εποχή του Δημήτρη Κοντομηνά, ιδρυτή και πρώτο πρόεδρο αυτής της επιτροπής.

Όπως εξηγεί ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, «δημιουργούμε γέφυρες επικοινωνίας και μία δικτύωση με εταιρείες που χαίρουν κύρος στον κλάδο. Στη μέχρι τώρα συνεργασία μας με τη LIMRA επικεντρωνόμαστε στο agency και στην εισαγωγή καλών πρακτικών, όπως η δημιουργία νέας βαθμίδας στο agency, τους δόκιμους unit managers, η νέα μεθοδολογία στοχοθεσίας, νέα, προηγμένα, εκπαιδευτικά προγράμματα και ανάπτυξης και η νέα διαδικασία επιλογής δόκιμων unit managers που εξετάζουμε φέτος. Στα προηγούμενα χρόνια στελέχη αμερικανικών ασφαλιστικών εταιρειών είχαν επισκεφθεί τη χώρα μας για να μιλήσουν στη Διεύθυνση Πωλήσεων και στους Συντονιστές των γραφείων Πωλήσεων. Εφαρμόζουμε πράγματα και αλλάζουμε, εξελισσόμαστε ως εταιρεία. 

Το agency της Interamerican έχει δημιουργηθεί στα πρότυπα της Αμερικής, ήδη από το 1969. Οι Αμερικάνικες εταιρείες συνεχίζουν να δημιουργούν τη υψηλότερη γνώση σε θέματα agency management. Καθώς και στις μέρες μας, το agency της Interamerican ξεχωρίζει για το μοναδικό τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας του, συνεχίζουμε να μαθαίνουμε, από τους καλύτερους».

Το 2024 θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε καλές πρακτικές και θα διοργανώσουμε το καθιερωμένο διετές συνέδριο στη χώρα μας.

Η Interamerimcan ως μέλος της LIMRA καθένας από εμάς τους εργαζομένους έχουμε δικαίωμα εγγραφής και δωρεάν λήψης υλικού, το οποίο έχει πολύ μεγάλη αξία για όσους ασχολούνται με τη ζωή. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Χριστίνα Λιάκουρη από το Τμήμα Sales Operations.