Θυμηθείτε τι σας προσφέρουν τα προϊόντα μας για το αυτοκίνητο

Ένα ταξίδι στο εξωτερικό, φέτος το καλοκαίρι, μπορεί να είναι όνειρο ζωής ή πολυαναμενόμενο milestone στο ημερολόγιό σας. Ως εργαζόμενοι στην Interamerican έχει αξία να ξέρουμε τις μας προσφέρει η κάλυψη ή το πρόγραμμα της Οδικής Βοήθειας στο εξωτερικό.

Τα οδικά ταξίδια προσφέρουν μια αίσθηση ελευθερίας και ευελιξίας για να εξερευνούμε διάφορους προορισμούς, και εκτός Ελλάδας, καθένας μας με τον δικό του ρυθμό.

Για να βιώσετε το ίδιο το ταξίδι με ασφάλεια, σε αυτό το άρθρο θα ενημερωθείτε για τις ασφαλιστικές σας καλύψεις στο εξωτερικό. Θα διαβάσετε ό,τι πρέπει να γνωρίζετε για την πράσινη κάρτα και για το πρόγραμμα της Οδικής Βοήθειας Interamerican στο εξωτερικό.

Πράσινη κάρτα σημαίνει ασφαλιστική κάλυψη στο εξωτερικό

Η πράσινη κάρτα είναι ένα διεθνές έγγραφο ασφάλισης που αποδεικνύει ότι έχετε έγκυρη ασφάλιση για το αυτοκίνητό σας κατά τη διέλευσή του σε άλλες χώρες. Έτσι η πράσινη κάρτα χρειάζεται όταν κανείς ταξιδεύει με το αυτοκίνητό του σε χώρες εκτός της χώρας όπου είναι εκδομένη η ασφάλειά του.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους κάθε ταξιδιώτης στο εξωτερικό χρειάζεται πράσινη κάρτα είναι:

  • Νομικές απαιτήσεις: Σε πολλές χώρες, η πράσινη κάρτα είναι υποχρεωτική και απαιτείται από τους οδηγούς που εισέρχονται στη χώρα με ξένα αυτοκίνητα. Αποδεικνύει ότι έχετε κάλυψη ασφάλειας για τυχόν ατυχήματα.
  • Χρηματοοικονομική προστασία: Η πράσινη κάρτα παρέχει προστασία σε περίπτωση που εμπλακείτε σε ατύχημα στο εξωτερικό. Καλύπτει την αποζημίωση για τυχόν ζημιές σε άλλα οχήματα ή πεζούς, καθώς και νοσοκομειακά έξοδα ή άλλες απαιτήσεις αποζημίωσης.
  • Ευκολία και ασφάλεια: Η πράσινη κάρτα απλοποιεί τις διαδικασίες κατά τη διέλευση συνόρων και επιτρέπει στις αρχές να ελέγχουν γρήγορα την κάλυψη ασφάλειας του οχήματός σας.

Οι πελάτες αυτοκινήτου Interamerican έχουν πράσινη κάρτα αυτόματα με την έκδοση ή την ανανέωση του συμβολαίου τους. Κατεβάστε την μέσω my Interamerican ή επικοινωνήστε με τον Ασφαλιστικό σας Σύμβουλο.

Αν έχετε αγοράσει Anytime, η πράσινη κάρτα βρίσκεται στο ίδιο email με το ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας.

Οι παροχές της Οδικής Βοήθειας εκτός Ελλάδας

Η Οδική Βοήθεια είναι μία πάρα πολύ χρήσιμη κάλυψη αλλά και αυτόνομο ασφαλιστικό πρόγραμμα. Αξίζει να μάθετε περισσότερα γι’ αυτό, ειδικά στο εξωτερικό.

  • Επιτόπου εξυπηρέτηση ή μεταφορά του καλυπτόμενου οχήματος σε τοπικό συνεργείο: Στην περίπτωση που το καλυπτόμενο όχημα ακινητοποιηθεί από βλάβη ή ατύχημα εκτός Ελλάδας, οι άνθρωποί μας στην Interamerican φροντίζουν να στείλουν κινητό συνεργείο στον τόπο του περιστατικού για την αποκατάσταση της βλάβης. Η αποστολή του συνεργείου γίνεται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ανάλογα με την απόσταση και τις συνθήκες που επικρατούν. Αν για οποιοδήποτε λόγο αυτό δεν είναι εφικτό, αποζημιώνουμε για την επιτόπου αποκατάσταση και τη ρυμούλκηση του οχήματος, με ανώτατο όριο τα 150 ευρώ.
  • Επαναπατρισμός του καλυπτόμενου οχήματος στην Ελλάδα: Αν το καλυπτόμενο όχημα ακινητοποιηθεί από βλάβη ή ατύχημα μεγάλης έκτασης και χρειάζονται παραπάνω από 5 μέρες για την αποκατάστασή της, φροντίζουμε για τον επαναπατρισμό του ακινητοποιημένου οχήματος στην Ελλάδα. Σε μία τέτοια περίπτωση, ενημερώνεστε για τις καλύψεις, τις διαδικασίες και τα απαραίτητα συνοδευτικά έγραφα με μία κλήση στο +30 210 94 61 333.

Στο εξωτερικό η Γραμμή Οδικής Βοήθειας 1158 γίνεται ο αριθμός +30 210 94 61 333.

Ξεκινήστε τις διακοπές σας με ένα service στο αυτοκίνητό σας και ελαχιστοποιήστε το ρίσκο οποιασδήποτε βλάβης και ατυχήματος. To Carpoint προσφέρει εγγύηση στις μηχανικές επισκευές για ένα χρόνο και τα ανταλλακτικά είναι από πιστοποιημένους προμηθευτές.

Καλές διακοπές!