Με άρωμα Κοινωνικής Ευθύνης

Μετά από δύο χρονιές πανδημίας, την Πέμπτη 15/12 βρεθήκαμε ξανά στα γραφεία μας για το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο bazaar, τα κάλαντα και ένα πάρτι μεταξύ συναδέλφων.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου συναντηθήκαμε όλοι στο ισόγειο των κεντρικών μας, για να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα. Περίπου 150 άνθρωποι βρεθήκαμε μαζί, ανταλλάξαμε απόψεις και κλείσαμε την χρονιά με ευχάριστες αναμνήσεις.

Από το πρωί κάναμε τις Χριστουγεννιάτικες αγορές μας από το φιλανθρωπικό bazaar, φέτος με μια σημαντική διαφορά. Για να βοηθήσουμε το έργο τους αλλά και τις αγορές μας όλα τα προϊόντα που ήταν προς πώληση προσφερόντουσαν στο 50% της αξίας τους. Το υπόλοιπο 50% θα το καταβάλει η εταιρεία στους οργανισμούς.

Έτσι αγοράζοντας τα χριστουγεννιάτικα δωράκια μας ενισχύσαμε σημαντικά το έργο των οργανισμών, βοηθώντας ουσιαστικά τα παιδιά των Παιδικών Χωριών SOS καθώς και των ατόμων με προβλήματα όρασης και πρόσθετες αναπηρίες που υποστηρίζονται από την Αμυμώνη. “Στόχος μας παραμένει σταθερά η συνεπής στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και οργανισμών που έμπρακτα αποδεικνύουν αυτό το έργο τους”, λέει ο Νικόλας Αγγελόπουλος, Sustainability Specialist.

Μετά τις 14:30 απολαύσαμε μικρές εκπλήξεις. Από τα μεγάφωνα ακούσαμε Χριστουγεννιάτικη μουσική και γιορτινές μελωδίες, γράψαμε τις ευχές μας για το 2023 στον τοίχο των Ευχών και φάγαμε τα πρώτα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και Glühwein για φέτος. Επίσης είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε τις γλυκές φωνές της παιδικής χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου, που μας τραγούδησαν τα πιο γνωστά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Η εγγύτητα μετά από χρόνια καραντίνας και οι αγγελικές φωνές των παιδιών που ενώθηκαν με τις φωνές των εργαζομένων ζέσταναν τις καρδιές μας, σε μία περίοδο που παρουσιάζει πολλές προκλήσεις.

Επιπλέον, τις μέρες αυτές, και λόγω της αλλαγής της εποχής έτρεξε η ενέργεια “‘Ωρα προσφοράς για ό,τι δεν φοράς”. Οι συνάδελφοι προσφέραμε προς ανακύκλωση ρούχα και παπούτσια που δεν χρησιμοποιούμε πια. Μέρος του ρουχισμού αυτού θα προσφερθεί για την ενίσχυση του έργου του σωματείου «ΔΕΣΜΟΣ», ενώ η υπόλοιπη ποσότητα θα εισέλθει ξανά στον κύκλο της αγοράς ως second hand. Έτσι χωρίς να πιάνει χώρο στην ντουλάπα και την παπουτσοθήκη μας, θα πιάσει τόπο προστατεύοντας το περιβάλλον. Επιπλέον δύο συνάδελφοι μας που θα έχουν συμμετάσχει στην ανακύκλωση θα κληρωθούν για να κερδίσουν από ένα ζευγάρι παπούτσια τρεξίματος Adidas με ανακυκλωμένα υλικά που μειώνουν το αποτύπωμα του άνθρακα. Έτσι οι αθλητικές τους δραστηριότητες θα είναι χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος!