Και γίνεται «μέρος της ζωής μας»

Γράφουν ο Μάρκος Φραγκουλόπουλος και ο Στράτης Τσαμπαρλής

To νέο website της Interamerican προσφέρει στον χρήστη νέες δυνατότητες και μία ανανεωμένη εμπειρία πλοήγησης. Η αρχιτεκτονική του και οι πληροφορίες του, εξελίσσονται δυναμικά, ώστε το site να γίνεται μέρος της ζωής κάθε ανθρώπου.

Στις 31/1 η Interamerican γύρισε «σελίδα» στην ψηφιακή της παρουσία στο χώρο του Internet. Το νέο website του οργανισμού μας είναι στον «αέρα» εισάγοντας πολλές καινοτομίες και νέες δυνατότητες. Και κυρίως βάζοντας τις βάσεις για την συνεχή μας εξέλιξη και διαφοροποίηση στον ταχύτατα εξελισσόμενο ψηφιακό κόσμο. Το νέο site, το οποίο σχεδιάστηκε από κορυφαία εταιρία του εξωτερικού, είναι ιδιαίτερα σύγχρονο, «φρέσκο», πελατοκεντρικό, και με ανανεωμένο ή νέο περιεχόμενο, στο σύνολο των σελίδων του.

Τι καινούργιο φέρνει το νέο site;

Το νέο website του Ομίλου, ακολουθεί τις νέες σχεδιαστικές προδιαγραφές του brand Interamerican και είναι κατάλληλο, ώστε να βελτιστοποιείται η παρουσία μας στο χώρο του Internet, ενώ παράλληλα αναδεικνύει το σύγχρονο χαρακτήρα της εταιρίας μας. Οδηγεί τον επισκέπτη στις πληροφορίες που αναζητάει με μια εύκολη πλοήγηση, ώστε γρήγορα να βρίσκει αυτό που αναζητάει. Βοηθάει τους χρήστες να κατανοήσουν καλύτερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του Ομίλου λόγω καλύτερης διάταξης του περιεχομένου. Διαθέτει ένα νέο σύστημα σχεδίασης ώστε πολύ πιο γρήγορα από το παρελθόν να δημιουργούμε νέες σελίδες ή να εντάσσουμε νέες πληροφορίες. Εμφανίζει πιο ολοκληρωμένα τα οικοσυστήματα της Interamerican. Έχει ξεκάθαρα προσανατολισμό στην έναρξη διαλόγου με τους πελάτες ή δυνητικούς πελάτες και στην δημιουργία ποιοτικών leads. Για πρώτη φορά παρουσιάζεται αναλυτικά το εύρος των λύσεων που προσφέρουμε στους εταιρικούς πελάτες (b2b) και μάλιστα εισάγοντας μια νέα καινοτομία τη δημιουργία leads και από το χώρο των επιχειρήσεων! Επίσης εξαιρετικά σημαντικό, για τις σημερινές συνήθειες και πρακτικές των καταναλωτών, το γεγονός ότι έχει βελτιστοποιηθεί πλήρως η εμπειρία εάν κάποιος μπει στο site από το κινητό. Αυτές είναι μόνο ενδεικτικά κάποιες από τις πολλές αλλαγές, βελτιώσεις, καινοτομίες που φέρνει το νέο site στη ζωή όλων μας!

Οι πρώτες εντυπώσεις

Εξαιρετικές είναι οι εντυπώσεις από τις πρώτες μέρες ζωής του νέου Interamerican site. Δύο εβδομάδες μετά την έναρξη λειτουργίας του, εκατοντάδες leads έχουν ήδη προκύψει, καταδεικνύοντας την δυναμική του νέου website, ενώ είχαμε και τα πρώτα leads στο χώρο των επιχειρηματικών και άλλων ασφαλίσεων!

Γιορτάζουμε την επιτυχία

Την Παρασκευή 11/3 περισσότεροι από 90 συνάδελφοι συγκεντρώθηκαν και γιόρτασαν το λανσάρισμα του site στο Snob Espresso Gastro Bar, στο Κέντρο της Αθήνας. Το κλίμα θύμιζε ένα πάρτι μεταξύ φίλων και όχι ένα τυπικό corporate event. Έχει μεγάλη αξία να συναντιόμαστε και να γιορτάζουμε τις επιτυχίες μας.

How it’s made και ευχαριστίες

Περίπου 40 άτομα εργάστηκαν για το site. Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο πρότυπο ως προς το βαθμό της συνεργασίας που πέτυχε μέσα στην εταιρεία μας, αξιοποιώντας τις γνώσεις και τις ικανότητες περίπου όλων των Tribe και Functions του οργανισμού.

Όπως λέει ο Στράτης Τσαμπαρλής, PO του Interamerican Website, «σημαντική ήταν η συνεργασία με την Fabrique. Είχαμε την ευκαιρία να ενημερωθούμε για τις τρέχουσες εξελίξεις στο χώρο του σχεδιασμού, του UX και του UI και το βαθμό στον οποίο μπορούν να επηρεάσουν θετικά την πλοήγηση και την εμπειρία του πελάτη μέσα σε ένα website. Μάθαμε ακόμα πώς να συνεργαζόμαστε αποδοτικά με έναν ξένο οργανισμό για ένα τόσο περίπλοκο έργο αλλά και νέες τεχνικές διαχείρισης, όπως το πώς να “σπάσεις” και να μοιράσεις ένα τέτοιο έργο. Η επόμενη μέρα για το Interamerican website είναι το λανσάρισμα του chat bot της Υγείας. Έπονται ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις όπως η αναβάθμιση της σελίδας Εξυπηρέτησης της Οδικής Βοήθειας με το functionality του Drive ON. Η ανάπτυξη της σελίδας για την υπηρεσία του VCS μέσω της οποίας ο ενδιαφερόμενος πελάτης θα κάνει τον προασφαλιστικό του έλεγχο για το όχημά του κλπ.»

«Το site ήταν ένα έργο που απορρόφησε νέους συναδέλφους μας οι οποίοι για πρώτη φορά είχαν επαφή με τη Interamerican ή βρίσκονται στην αρχή της πορείας τους κοντά μας. Ήταν επίσης ένα έργο που ορισμένοι δοκίμασαν στην αρχή της καριέρας τους ως developers και τους βοήθησε να ωριμάσουν. Μέσα από το σύνολο των ανθρώπων που εργάστηκαν, ειδικότερα θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους του Corporate Marketing, Σπύρο Σιμωτά, Μαρία Ξενοφώντος, Δανάη Μακρή και Μάρη Μαρουδή. Ευχαριστώ τους developers Αναστασία Ρόκα, Δημήτρη Διαμαντόγιαννη, Σοφία Νίκα και τους Ιωάννα Κενάτσο, Νίκο Μητρούση και Θοδωρή Φωτόπουλο που συνεργάστηκαν ως authors. Να υπογραμμίσω τον καθοριστικό ρόλο του Μάρκου Φραγκουλόπουλου, του Μάριου Συντιχάκη, του Στράτου Χατζηπαυλή, του Πάνου Κούβαλη και της Νατάσας Σατερλή και του Δημήτρη Μπαρπάκη και του Κώστα Κατσιμπόκη»

Συνεχίζουμε την ανάπτυξη

Αυτό ήταν μόνο η αρχή. Η ομάδα του Interamerican site, σε συνεργασία με άλλες ομάδες της εταιρίας συνεχίζει την ανάπτυξη νέων εφαρμογών και υπηρεσιών, ξεκινώντας από το χώρο της υγείας, τις σελίδες του δικτύου και σταδιακά την επέκταση και σε άλλους τομείς της επιχείρησης.

Καλοτάξιδο λοιπόν το νέο μας site και συνεχίζουμε!