Interamerican Trainees Achmea

Σε αυτή την έκδοση του εσωτερικού μας newsletter, παρουσιάζουμε την εκπαιδευτική επίσκεψη των trainees της Interamerican στην Ολλανδία, που πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2023. Αυτό το ταξίδι ήταν ένα σημαντικό βήμα στην πορεία τους, καθώς τους προσέφερε τη δυνατότητα να εμβαθύνουν στην κουλτούρα, τις στρατηγικές και τις πρακτικές των διαφόρων τμημάτων και δραστηριοτήτων της Achmea. Στο ταξίδι αυτό συμμετείχαν οι Σταύρος-Αχιλλέας Κυριακούλιας, Ιωάννα Κενατσό, Βασίλειος Ηλιόπουλος και Νικόλαος Μητρούσης, οι οποίοι μοιράζονται μαζί μας τις μοναδικές εμπειρίες τους.

1η Μέρα: Achmea Headquarters (Zeist)

Η πρώτη μέρα ήταν γεμάτη από ενδιαφέρουσες συναντήσεις και δράσεις στα κεντρικά γραφεία της Achmea στο Zeist. Οι trainees είχαν την ευκαιρία να εντρυφήσουν στη δομή και τη στρατηγική της Achmea International, μαθαίνοντας πώς οι διαφορετικές εταιρικές κουλτούρες επηρεάζουν τη διεθνή διαχείριση. Επίσης, ενημερώθηκαν για τις καινοτόμες πρακτικές εργασίας, όπως η τετραήμερη εργασία και το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Achmea Academy.

Η ξενάγηση στο campus και στο μουσείο της εταιρείας αποκάλυψε τον πλούτο της ιστορίας και των επιτευγμάτων της Achmea. Το highlight της ημέρας ήταν ένα διαδραστικό workshop, όπου συζητήθηκαν οι νέες αξίες της εταιρείας και ο τρόπος με τον οποίο μπορούν να ενσωματωθούν στις πρακτικές της Interamerican.

2η Μέρα: Achmea Innovation Hub (Amsterdam)

Η δεύτερη μέρα βρήκε τους trainees στο Achmea Innovation Hub στο Amsterdam, έναν χώρο αφιερωμένο στη δημιουργικότητα και την καινοτομία. Εδώ, εξοικειώθηκαν με τον σκοπό και την αποστολή του Hub, το οποίο λειτουργεί σαν μια startup, επικεντρωμένο στην ανίχνευση προβλημάτων και τη δημιουργία λύσεων. Στη συνέχεια, οι trainees είχαν την ευκαιρία να αναλάβουν το ρόλο του επιχειρηματία, δημιουργώντας ομάδες για να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις σε πραγματικά προβλήματα.

3η Μέρα: Interpolis (Tilburg)

Η τρίτη ημέρα στο Tilburg ήταν αφιερωμένη στην Interpolis. Ξεκίνησε με μια περιήγηση στο campus, όπου οι trainees μάθανε για την ιστορία της πόλης και της εταιρείας. Η εστίαση στη βιωσιμότητα ήταν εμφανής, με παρουσιάσεις για τις Green Roofs και τις E.S.G. κατευθυντήριες γραμμές για όλες τις OpCos. Το διδακτικό workshop της ημέρας συντονίστηκε γύρω από τη σωστή διαδικασία λήψης και αποστολής feedback.

4η Μέρα: Centraal Beheer (Apeldoorn)

Η τελευταία ημέρα στην Centraal Beheer ήταν γεμάτη εντυπώσεις. Οι trainees είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τις εντυπωσιακές γραφειακές εγκαταστάσεις και να συμμετάσχουν σε παρουσιάσεις σχετικά με τον πελάτη και την πελατοκεντρική προσέγγιση. Η ημέρα έκλεισε με ένα παιχνίδι laser-tag που διοργάνωσαν οι Ολλανδοί trainees, όπου η διασκέδαση και οι αναμνήσεις έγιναν ο ιδανικός επίλογος για αυτό το ταξίδι. Σε αυτό το κλίμα ευφορίας, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία ανταλλάξουν ιδέες, να γνωριστούν καλύτερα και να δημιουργήσουν αναμνήσεις που θα τους συνοδεύουν για πολύ καιρό.

Διευρύνοντας τους Ορίζοντες

Η εμπειρία αυτού του ταξιδιού στην Achmea όχι μόνο ενίσχυσε τις γνώσεις και τις δεξιότητες των εκπαιδευομένων μας, αλλά επίσης ενίσχυσε τη συνείδηση της εταιρικής αλληλεγγύης και της αξίας της διαπολιτισμικής συνεργασίας. Οι συμμετέχοντες επέστρεψαν στην Ελλάδα με νέες ιδέες, έτοιμοι να εφαρμόσουν τις νέες τους γνώσεις και να συμβάλουν ακόμα περισσότερο στην επιτυχία και την ανάπτυξη της Interamerican.

Μέσα από αυτή την εμπειρία, η ομάδα των trainees έζησε μοναδικές στιγμές, έχτισε δυνατές σχέσεις και κατάφερε να διευρύνει τον ορίζοντα της, αποκτώντας μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τη λειτουργία ενός πολυεθνικού οργανισμού όπως η Achmea. Καθώς σε λίγους μήνες το πρόγραμμα Traineeship ολοκληρώνεται, αυτό το ταξίδι αποτέλεσε μια ιδανική προετοιμασία, για τις νέες προκλήσεις και ευκαιρίες που θα ακολουθήσουν.