Urban, sustainable και μποέμ καλοκαίρι

Δε χρειάζεται να φύγεις από τη γειτονιά σου για να νιώσεις ένα ανάλαφρο καλοκαίρι. Μπορείς να βρεις το vibe μίας ζωντανής πόλης με ιστορία, στις πλατείες του Νέου Κόσμου και στο Κουκάκι. Και για να αλλάξεις την οπτική προς έναν ήρεμο και inclusive τρόπο ζωής, αρκεί να σκεφτείς, με αφορμή 1-2 βιβλία. Προς αυτή την κατεύθυνση, βοηθά η Αγγελική Μυλωνά, business developer στην ομάδα Sales Operations.

Γράφει η Αγγελική Μυλωνά

Βιβλία για έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής

* Διάλογοι περί ηθικής χορτοφαγίας, Michael Huemer

Θα ανακαλύψετε το ηθικό κίνητρο αυτού του τρόπου ζωής. Δεν είναι ένα βιβλίο που ενισχύει το κίνημα που υπάρχει για τη χορτοφαγία. Σου δείχνει από άλλη σκοπιά το πώς καταναλώνουμε και τι κάνουμε στις ζωές που συνυπάρχουν μαζί μας στον πλανήτη. Είναι δύο σπουδαστές φιλοσοφία, ο ένας είναι χορτοφάγος, και συζητούν, θέτοντας ερωτήματα « ευθύνονται οι καταναλωτές για τη βαναυσότητα στα εκτροφεία;» «προστατεύει η ηθική αυτούς που δεν μπορούν να κατανοήσουν τον πόνο που ζουν τα ζώα;». Με διαφορετική αφετηρία, διαφωνούν και φτάνουν να δώσουν κάτι παραπάνω από τα κλασικά επιχειρήματα. Μία χιουμοριστική και ενδιαφέρουσα προσέγγιση, που διαβάζεται εύκολα και από του μη vegans. Και κυνικός να είσαι, δεν θα μπορέσεις να κοροϊδέψεις.

* Όσα μπορείς να δεις μόνο όταν δεν βιάζεσαι, Sunim Haemin

Αυτό το βιβλίο το ξεκινάς και το τελειώνεις χωρίς να το καταλάβεις. Σε κάνουν να σκεφτείς τον τρόπο που ζεις. Να ανακαλύψεις τα απλά και όμορφα στην καθημερινότητά μας. Είναι ένας εικονογραφημένος οδηγός από έναν Κορεάτη βουδιστή, που προτείνει να κάνουμε μία παύση, να κοιτάξουμε αλλιώς τη ζωή μας και να ρίξουμε την ταχύτητα. Μαθαίνεις να αποδέχεσαι τον εαυτό σου σε έναν κόσμο που πασχίζει για την τελειότητα.

* 1Q84, Haruki Murakami

Το πιο πρόσφατο βιβλίο του Μουρακάμι. Μία ιστορία αγάπης και ένα παραμύθι ταυτόχρονα. Οι αισθήσεις, οι εικόνες και τα χρώματα σε κάνουν να αισθάνεσαι σα να βρίσκεσαι σε ένα όμορφο πανηγύρι, μία γιορτή. Η υπόθεση αφορά δύο ανθρώπους που ιδανικά θα έπρεπε να είναι μαζί, αλλά ζουν σε άλλους κόσμους, ψάχνοντας ο ένας τον άλλον μέσα στη ρευστή έννοια του χρόνου.

Νοσταλγικό καλοκαίρι, σε τρεις πράξεις

*Park Bench, Πραμάντων 10, Κουκάκι (φαγητό)

Πιάνει στην περιοχη του Φιλοπάππου και βρίσκεται σε μία πλατεία, η οποία δεν έχει άλλα μαγαζιά. Σου δίνει την αίσθηση της γειτονιάς. Είναι ιδανικό για παρέα και τσιμπολόγημα με ποτό, καθώς προσφέρει πολύ ωραία τάπας, δροσερές σαλάτες κλπ, με καλές πρώτες ύλες. Καλές μέρες και ώρες είναι το Σάββατο το βράδυ και η Κυριακή το μεσημέρι. Μα κι αν δεν σου αρέσει, η πιάτσα των Πετραλώνων, είναι δίπλα σου, με άφθονες εναλλακτικές.

*ΦΙΤΑ, Ντουρμ 1, Νέος Κόσμος

Σε μια υπέροχη γειτονιά στο Νέο Κόσμο, με ιδιαίτερο χαρακτήρα, δίπλα σε προσφυγικά κτίσματα και στις γραμμές του Τραμ, βρίσκεται η όμορφη αυλή, με σπαγγέτι αυγοτάραχο να λιποθυμάς, μύδια αχνιστά μοσχομυριστά και υπέροχα κρασιά. Το μενού αλλάζει καθημερινά. Α και το πιο ωραίο εκλέρ καραμέλας!

*Riviera, θερινό σινέμα Εξάρχεια

pure nostalgia σε ένα από τα πιο θρυλικά θερινά σινεμά του Κέντρου. Διακρίνεται για τις εππιλογές του παλού κινηματογράφου, με άξονα τον σκηνοθέτη. Σίγουρα θα πας να δεις έναν Χιτσκοκ ή έναν Κασαβέτη το καλοκαίρι. Οι καρέκλες είναι λίγο άβολες,

Η μουσική επιλογή της κόρης μου

* Harry’s House

Το ακούει η κόρη μου – 10 χρονών – και συμφωνώ μαζί της. Άστο να παίζει!