Όλα όσα έγιναν κατά την διάρκεια της επίσημης έναρξής του

Το ‘Reverse Mentoring Program’ είναι μια νέα πρωτοβουλία της Interamerican, με στόχο την αλληλεπίδραση μεταξύ της Generation Z και Millenials με την Generation X και τη συνεχή προώθηση μιας κουλτούρας μάθησης και ανάπτυξης στον Οργανισμό. Διαβάστε περισσότερα γι’ αυτό και δείτε φωτογραφίες από την επίσημη έναρξή του.

Γράφει ο Τάσος Μπερμπάτης

Την Πέμπτη, 22/06/2023, δόθηκε το ‘εφαλτήριο’ για την επίσημη έναρξη του πολυαναμενόμενου ‘Reverse Mentoring Program’, μια νέα πρωτοβουλία της Interamerican, με στόχο την αλληλεπίδραση μεταξύ της Generation Z – Millenials με την Generation X και τη συνεχή προώθηση μιας κουλτούρας μάθησης και ανάπτυξης στον Οργανισμό.

Η εκδήλωση λειτούργησε ως καταλύτης για τους συμμετέχοντες καθώς συναντήθηκαν για πρώτη φορά, ‘έσπασαν’ τον πάγο, ξεκινώντας όλοι μαζί το συναρπαστικό ταξίδι του Reverse Mentoring.

Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη προσμονή. Η εναρκτήρια εκδήλωση δημιούργησε μια μοναδική πλατφόρμα για τους νεότερους μέντορες έτσι ώστε να συνδεθούν με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προωθώντας την ανταλλαγή ιδεών, εμπειριών και γνώσεων. Ήταν μια ευκαιρία και για τις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις, να εξερευνήσουν νέες προοπτικές και να αγκαλιάσουν την δυναμική της συνεργασίας μεταξύ των διαφορετικών γενεών.

Με την πάροδο του χρόνου, αυτές οι σχέσεις καθοδήγησης μεταξύ mentor-mentee αναμφίβολα θα εμβαθύνουν, οδηγώντας σε βελτιωμένη κατανόηση των διαφορετικών αναγκών μεταξύ των γενεών. Η εναρκτήρια εκδήλωση ήταν μόνο η αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού που υπόσχεται να διαμορφώσει το μέλλον της Interamerican μέσω της δύναμης της καθοδήγησης και της συνεργασίας.

Γνωρίστε τους Reverse Mentors και Mentees

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα ‘Reverse Mentoring’ προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στα ανώτερα διοικητικά στελέχη, να μάθουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τους νεότερους εργαζόμενους του ανθρώπινου δυναμικού μας. Θα παρέχει στους εργαζόμενους μας μια πλατφόρμα για να μοιραστούν τις γνώσεις και την τεχνογνωσία τους και την διαφορετική οπτική στα πράγματα, συμβάλλοντας έτσι σε μια δημιουργική αλληλεπίδραση.

Μέσω αυτού του προγράμματος, τα ανώτερα διοικητικά στελέχη, θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν μια βαθύτερη κατανόηση των προοπτικών και των εμπειριών των νεότερων εργαζόμενων του προσωπικού μας. Πιστεύουμε ότι αυτό το πρόγραμμα, όχι μόνο θα ωφελήσει τα ανώτερα διοικητικά στελέχη, αλλά θα προσφέρει επίσης πολύτιμες ευκαιρίες επαγγελματικής εξέλιξης για τα νεότερα μέλη του προσωπικού μας. Είναι μια ευκαιρία για αυτούς να αναπτύξουν τις ηγετικές τους δεξιότητες, να αποκτήσουν έκθεση στην ανώτερη διοίκηση και να συμβάλουν στην επιτυχία του Οργανισμού με ουσιαστικό τρόπο.

Συνοψίζοντας, η εναρκτήρια εκδήλωση του Reverse Mentoring Program της Interamerican σηματοδοτεί την αρχή ενός εμπλουτισμένου ταξιδιού, φέρνοντας κοντά εργαζόμενους σε διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και seniority, και ενισχύοντας συνδέσεις και αλληλεπιδράσεις, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ξεκλειδώσουν πλήρως τις δυνατότητές τους. Η Interamerican επενδύει και πιστεύει στην συνεργασία μεταξύ των γενεών ενώ παράλληλα αντίκτυπος του προγράμματος στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων αναμένεται να είναι αξιοσημείωτος.